• Anderssonskan

  Kuvertavgift övernattning ingår

  Hej!

  Jag har en fråga om Kuvertavgift.

  Vi ska gifta oss i sommar och har hittat världens vackraste lokal där alla gäster även kan övernatta! De behöver dock ta med sängkläder.

  Gästerna kommer dit crika 13.00, checkar in, får välkomstpresent, välkomstdrink och snittar eller liknande. Sen följer vigsel, middag och fest. Till middagen bjuder vi på dricka generöst. Efteråt är det bar med självkostnadspris.

  Dagen efter behöver vi inte stressa utan kommer bjuda på brunch och mimosa innan det är dags att åka hem.

  Vad skulle ni tycka vara rimligt som Kuvertavgift? Vi kommer givetvis avsäga oss alla former av presenter. Funderar på att ha ett spann de kan välja själva vilken summa, men ett minumipris liksom.

  Tips och råd tack!

 • Svar på tråden Kuvertavgift övernattning ingår
 • Tilding

  Åh gud, jag har ingen aning. När vi planerade bröllop så föreslog min mans bror att vi skulle ha kuvertavgift men jag vet inte tyckte inte riktigt det kändes rätt - sen läste jag en del forum där folk skrev väldigt elaka saker så då kände jag att absolut inte! Vi önskade oss pengar i present istället (vilket jag vet också ses som ofint) men då fick ju alla ge vad de kunde, generellt var alla väldigt generösa, och snittet per present var ändå över vad vi hade kunnat tänka oss ta som kuvert.


  Skillnader i bröllopsupplägg var att vi inte betalade för boende eller brunch nästa dag - det hade dock varit supermysigt om vi fått ihop en brunch dagen efter ^^ Så det tycker jag in borde göra om ni har möjlighet. Vi hade dock öppen bar hela kvällen.


  Jag skulle inte tycka det var på något sätt dåligt av er att ha kuvert men tror jag skulle säga att det beror på två saker, kommer ALLA bo i ert boende eller åker vissa hem? Och vill ni i så fall ta samma kostnad av alla ändå?


  Jag skulle tänka att kostnaden måste vara låg nog att den som inte har råd med en dyrare inte ska känna sig pressad. Typ, 200kr. Det tror jag var den minsta summan vi fick i present, men då bodde ändå hon på boendet vi bokat (billigt vandrarhem vi abonnerat åt gästerna) så hon gav oss typ 200 till för boende. Så 400 kanske för de som ska bo också? Jag vet inte. Hoppas ni kommer på nått bra.

 • Anderssonskan

  Alla kommer bo på samma ställde, ingen ska åka hem är meningen. Om någon måste det får vi lösa det på något vis, men tror alla kommer vilja stanna över.

  Det är ett stoooort hus (slott) vi bokat med plats åt alla som ska sova. De får delas lite rum här och var men det planerar vi såklart in i minsta detalj så folk får dela med de en känner.

  Vi har tänkt typ 400-500 men en idé är ju att ha 200-500 som spann och sen får man lägga mer om man absoluuut vill? Men minst 200..

  Sånt här är så svårt! Jag tror ingen skulle ogilla att vi hade kuvertavgift och många vänner jag pratat med säger minst 500! Men en vill ju bjuda så mkt som möjligt <3

Svar på tråden Kuvertavgift övernattning ingår