• Äldre 24 Aug 13:24
    10637 visningar
    2 svar
    2
    10637

    Nygift vill bli särbo

    Aj, jobbigt läge.

    Ärligt talat låter det som att din sambo inte är speciellt väl anpassad för sambolivet. Hon verkar bära med sig en massa negativa känslor av att känna sig instängd och begränsad i förhållanden (kanske från tidigare erfarenheter?) som hon nu tar ut på dig så fort känslorna hopas. Från det du berättar verkar hennes ilska mot dig obefogad och hon är inte intresserad av att försöka diskutera problemen och lösa dem tillsammans med dig - eller göra något tillsammans med dig över huvud taget egentligen. Frågan är om det är en situation som går att lösa från din sida. Det låter mer som en insikt hon själv måste komma till, om hon kan.

    Det var alltså bara ett år sedan ni flyttade ihop? Kanske trodde hon att det skulle gå bra, men så blev det jobbigare än hon hade tänkt och nu är "testperioden" slut och hon har själv insett att hon inte klarar av att bo med någon annan, och föreslår därför särboskap. Hennes sätt att lösa problemet?

    Hon har ställt sitt ultimatum så jag tror att det är dags för dig att ställa ditt. Vilken sorts relation vill du ha, vilken sorts liv vill du leva? Kan du tänka dig att bli särbo eller är det lika med skilsmässa? Som jag ser det är er situation just nu ohållbar och en förändring måste ske - så vilken förändring vill du ha och vilken vill hon ha?

Svar på tråden Nygift vill bli särbo