• Äldre 16 mar 23:30
  26774 visningar
  6 svar
  6
  26774

  Sambo innan giftemål?

  Jag är ganska så trött på att höra folk bli häpnade över att jag och min fästman väntar tills vi är gifta och sedan flytta ihop. Är det så konstigt? Varför kan inte folk bara acceptera varandras beslut? Får alltid kommentarer "ojj varför" med ett stort frågetecken som att jag vore en Alien:/. Min orsak till det, vilket alla förväntar att jag ska ha en "orsak". Är till största delen för att jag är ortodox. Jag och min kille har varit ihop i nästan 5 år snart. Men även om jag inte vore ortodox. Jag tycker personligen (och det är min åsikt som jag inte dömer någon annan för)!! Är att folk exponerar sig för mycket för flera människor i sitt liv(sambo med många). Jag tycker relation/giftemål är något stort. Jag vill inte dela med mig av min själ till många därute som jag ändå inte kommer att spendera mitt liv i nöd och lust med!

 • Svar på tråden Sambo innan giftemål?
 • Äldre 17 mar 10:08
  #1

  Jag förstår och respekterar hur du tänker. Själv känner jag helt annorlunda men det kanske är för att jag inte är det minsta religiöst. Jag känner att jag kan ge allt till den person jag är sambo med utan att vi är gifta. Nu ska vi gifta oss i sommar efter att ha varit sambos i nästan elva år. Detta inte för att vi känner att vårat förhållande börjar på riktigt nu utan för att det är ett fint tillfälle att fira vår kärlek.

  Jag tror att många förvånas över att man inte väljer att vara sambo innan äktenskapet utifrån att man ofta lär känna sin partner mer intimt när man lever ihop och vet genom erfarenhet att man gillar att dela sin vardag tillsammans med den andra personen. Plus att jag tror många, inklusive mig själv, inte ser någon orsak till att vänta med att flytta ihop till efter man gift sig.

 • Äldre 17 mar 18:23
  #2

  Folk får göra exakt hur de vill men JAG skulle aldrig gifta mig med någon jag inte bott ihop med under minst något år i alla fall. Spelar ingen roll hur länge vi varit tillsammans. Jag vill veta att det fungerar även när vi delar ett hushåll på riktigt, när vi måste ta gemensamt ansvar för hem och allt och att vi kan få vardagen att fungera. Tror det är därför många reagerar då man faktiskt inte lärt känna en person riktigt på djupet förrän man bor ihop.

  Bor man inte ihop så kan man alltid komma bort om man känner att man inte är på humör och man behöver inte irritera sig på hur någon annan väljer att bo då det är upp till var och en i gemene hem men när man bor ihop så måste man komma överens. Det kan ju funka skitbra ändå. T.ex så skulle jag och min fästman inte ha haft något problem alls om vi gift oss först och flyttat ihop sedan, men det vet man ju inte i förväg och då jag tycker att giftermål är något ofantligt stort i livet så vill jag bara göra det en gång och då vill jag i alla fall ge det de bästa förutsättningarna för att se att det verkligen är rätt val att gifta sig med en person. Man kan ju aldrig veta säkert om en relation kommer hålla eller ej, men som sagt, vissa steg gör ju att man kan avgöra om det är mer troligt eller ej.

  Men så länge jag inte tvingas gifta mig innan samboliv så tycker jag att alla får göra exakt som de vill. DOCK så skulle jag definitivt argumentera om det ändå då alla har rätt till sina åsikter. :) Jag är heller inte religiös så.

  Kör på du. :)

 • Äldre 17 mar 23:30
  #3

  Vi har spenderat mycket tid tillsammans hos varandra och rest mycket ihop, på så sätt tycker jag ändå att jag fått den prövotiden jag behöver. Vi har redan gemensam konto utan att vi bor ihop. Ibland känns det som att folk flyttar ihop för snabbt!? Jag hade nog inte tyckt om jag haff barn arr dom skulle flytta ihop med sin partner. Utan att åtminstone vara förlovade. Jag vill se att mannen eller kvinnan tar sin partner på allvar. Om det känns rätt så kan allt det här ytliga lösa sig. Så länge ens partner kompromissar och redpekterar en.

 • Äldre 18 mar 02:08
  #4

  Det spelar väl ingen roll om man flyttar ihop fort. Jag och min sambo flyttade ihop efter bara några månader och nu har vi som sagt varit ihop i över 1år. Man behöver ju inte förlova sig eller gifta sig gör att ett förhållande ska vara seriöst. Om jag hade barn vore jag glad om de provade på att bo ihop med sin partner eftersom det är ett bra sätt att testa om man funkar ihop med en annan person.

 • Äldre 18 mar 09:38
  #5

  Och jag menade såklart 11år ;)

 • Äldre 24 mar 15:08
  #6

  Hej!

  Det finns inget som är rätt och något annat som är fel. Det beror på vem man frågar:) olika människor gör olika, traditioner är olika, kulturer är olika och det är det som är så härligt! De som säger Oj, Va?! har antagligen inte sett sig om så mycket....:)

Svar på tråden Sambo innan giftemål?
Logga in
Bli medlem