• Budgetbröllop i Stockholm

  Tor 8 sep 2016 09:10 Läst 5031 gånger Totalt 6 svar
  Tor 8 sep 2016 09:10

  Hej!
  Vet att det finns massa trådar i ämnet budgetbröllop, men mycket där känns inte relevant för mig som bor i Stockholm, där allt är MYCKET dyrare. Så stockholmsbrudar, vad kommer ni göra för att skära ner på kostnaderna? Vi har en budget på själva bröllopsdagen för 20 000 kronor för 50 gäster. Resa och ringar ligger utanför det.

  Planen just nu är egenlagad mat, självkostnadspris på alkohol, eget smink och hår, kanske bara porträttfoto och låta kompisar fota vigsel och fest, typ inga dekorationer och skriva ut inbjudningskorten på jobbet och dela ut när man träffar folk. 

  Just nu pågår jakten på billig lokal, billig fotograf och billig catering. Skulle vara skönt att slippa laga! Hur gör ni andra? Vad spar ni in på? Vad har ni hittat billigare alternativ?

 • Tor 8 sep 2016 09:30 #1

  Hej!

  Oj.... det var en väldigt tight budget. I stockholmsområdet kommer det nog vara oerhört svårt att hitta en lokal med låg kostnad som du även får ta med dig egen mat på (använder du catering kommer du garanterat spräcka din budget).

  Tips är att kolla typ kyrkoföreningars lokaler, och eventuellt köpa med dig viss mat från matbutikers cateringavdelning (finns bla på coop i danderyd) och komplettera med det du orkar göra själv. Om du, eller din man, är medlemmar i svenska kyrkan kan ni gifta er i kyrkan och använda lokalen till bröllopsfesten. Dock måste sånt bokas superlångt i förväg.

  Billig fotograf blir också svårt, jag letade runt som en tok innan jag bestämde mig för en som tar 14 000 (!) och då låg hon i lä på de flesta bröllopsfotografer (de kan kosta så mycket som 55 000 kr på en dag). Tips är att hitta någon som inte är en bröllopsfotograf, utan typ hobbyfotograf som vill bredda sitt portfolie. 

  Själv hade jag satt en budget, men inser att jag nog kommer att dubbla den. Du får gärna återkomma med hur det gick mer er

  Lycka till!

 • Tor 8 sep 2016 13:59 #2

  Det finns massvis med instruktionsfilmer på Youtube där du kan göra dina egna dekorationer. Det tar lite tid, men kostar i princip ingenting. Det kan du/ni pyssla med under höstmörkret :)
  Vad beträffar fotograf så skulle jag kolla in olika fotoforum efter någon som skulle kunna göra detta gratis. Exempelvis, "fotosidan" eller "modellbilder", kolla runt och se om du hittar någon som fotar porträtt på ett tilltalande sätt. Har du tur så välkomnar fotografen ett (för han/henne) nytt uppdrag i form av bröllop och kan på så sätt utöka sin portfolio samtidigt som ni får fina bilder.

  Jag skulle leta efter någon föreningslokal eller liknande.
  Alternativt som Lelo89 föreslog, leta efter en kyrka som har en lämplig local som ni kan använda till er fest.
  Men som sagt det kräver lång framförhållning.

 • Tor 8 sep 2016 15:13 #3
  Japp, jag vet att den är tajt, men vi vill göra en jättebröllopsresa, så det blir inte så mycket över till själva bröllopsdagen;) vi har hittat en lokal för 10 500, men kommer eventuellt vara i kyrkans lokal istället för 5 000.

  Fotograf har visat sig vara svårt, men vi har insett att vi inte kommer kunna ha en fotograf hela dagen. Jag har hittat några som ligger på runt 5 000 för porträtt eller porträtt och vigsel. Men det kanske blir en hobbyfotograf. Tack för tipset om fotoforum :)

  Har också hört att man kan hyra en food truck för runt 5 000 för 50 portioner. Tack för tipset om coop och Ica, det ska jag kolla upp! :)
 • Ons 14 sep 2016 08:31 #4
  Vi var bara gift förra månaden och hade en fotoautomat . Det var en `Big Hit´ med alla! David och hans son gav alla stor tjänst.

  Lycka till!
 • Sön 30 okt 2016 15:55 #6

  Hej! Jag är hobbyfotograf som planerar att ta steget att starta eget inom en snar framtid. Just nu letar jag efter bröllopspar som vill ha en billigare fotograf till bröllopet så att jag kan få bilder till min portfolio. Låter det intressant, kika gärna in min hemsida för mer info och mina bilder: emmasurell.wixsite.com/fotograf 

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll