• Hjälp - idétorka!

  Lör 13 aug 2016 17:58 Läst 4257 gånger Totalt 5 svar
  Lör 13 aug 2016 17:58

  Vet att jag är i lite fel forum egentligen, men jag har fått så bra tips här förut. Och det korta med det långa är att min makes och mitt bröllop blev det torraste och tråkigaste jag varit på. Vi valde helt fel toastmasters, vi trodde att de hade fantasi och var tydliga (trodde vi) med att vi gillar spex och underhållning. Men de gjorde nästan ingenting eftersom de "ville göra plats för alla tal" (som ingen höll).

  Nu fyller min make 30, och jag skulle vilja gottgöra honom genom att göra det lite busigt och spexigt på hans fest istället. Det är ingen överraskningsfest, men jag kan ändå överraska med bus under och efter middagen tänkte jag. Har ni förslag?

  Det enda jag kommit på hitintills är att jag skulle kunna ha en frågesport om honom och hans/vårt liv. Något som gästerna kan svara på sittande vid bordet (ingen av oss är speciellt förtjusta i tipspromenader). Sen har alla idéer helt torkat bort!!

  Det ska vara roliga saker, som inte är pinsamma eller "sätter honom på pottan" på något sätt.

  Snälla, ös på med förslag!

  Något ni har upplevt på en fest kanske, kan ju funka med saker som skett på bröllop också, där brukar man ju göra saker som siktar in sig på brud/brudgum speciellt. Snälla hjälp! Allt är av intresse! Tack på förhand!????

 • Lör 13 aug 2016 21:40 #1

  Hej!

  Vad tråkigt att festen inte blev som ni tänkt er!

  Jag älskar att leka lekar på fester och en favorit är mördarleken (inte den när alla sitter i ring)

  Alla personer får varsin person som den ska mörda. Man får inte berätta för någon annan vem man ska mörda. För att begå ett mord får man ha max ett vittne till brottet. Man begår mordet genom att säga till den man mördar att man mördar den eller så begår man något spexigt mord. När du har mördar någon tar du den personens lapp och ska sedan mörda den personen.

  I slutändan vinner två personer som då ska mörda varandra.

  För att det ska fungera måste man planera mordschemat i förväg så att det inte bildas flera små mörda-varandra-kluster. Det kan vara bra med en lekledare men är inget måste.

  Leken är kul eftersom den tvingar en att interagera med andra personer än man kanske brukar eftersom man måste lura iväg dem från gruppen för att mörda dem. "Döda" personer kan ju vara med och konspirera i mord. Kalla den något annat om det känns för trist med mord

  Andra saker som kan va kul är psykologen eller uppdrag under middagen, det beror på vilken typ av fest ni kommer att ha.

  Jag tar även gärna emot tips på vad du hade ändrat på för att festen skulle ha blivit så spexig och härlig som ni drömt om?

  Lycka till! Kram på dig!

 • Sön 14 aug 2016 12:01 #2

  Men gud Hilfre­d, det där låter bus kul!!
  Tack snälla för tipset! Är detta svårt att göra om man inte har bordsplacering? Jag tänkte på att du sa att det kan vara bra att ha ett "mördar-schema"? Annars tänkte jag att man kanske bara kan lägga lappar med "offer" under varje tallrik, och den som ligger där ska man mörda.
  Och hur får leken sin upplösning? Jag förstår att det i slutändan är två stycken som går runt med en massa lappar (eller kastar man lappen på den man nyss mördat?), men hur får vi i resten av sällskapet reda på att nu är det bara en/två mördare kvar?

  Jag ska försöka fixa in denna i festen, och hoppas att det inte är en eller två surkart som bara vägrar att delta och kastar sin lapp redan när de får den. För det är väl egentligen enda sättet att sabba leken? Annars kan man ju välja att "inte delta" genom att bara behålla sin lapp, och vänta på sin mördare helt enkelt!Flört

  Ja du, jag visste inte riktigt vad jag väntat mig. Men jag hade kanske lite väl grandiosa förhoppningar! Jag var nämligen på ett bröllop i mina tidiga tonår, där toastmaster och toastmadame verkligen hade tagit i från tårna.
  De hade skrivit en sång om bruden och hennes liv, och en för brudgummen.
  Kanske svårt för den som inte har begåvats med sång och rytmik i blodet, men enkelt egentligen. De berättade helt enkelt detaljer om brud och brudgum som kanske inte alla i sällskapet kände till. Som tex att bruden som liten hade en stor gul katt som "livvakt" som i princip aldrig lämnade hennes sida, och att hon så gärna ville ha en häst att hon red in en av familjens kor. Fram till att hon blev vuxen och började jobba på posten där hon träffade sin m2b.
  Och om hennes make att han "alltid gillat napp", dels för att han använde napp länge, och sedan vart helt tokig i fiske. Och att han tillbringade varje söndagså länge hon levde med sin farmor.

  En annan grej de gjort var den där att de intervjuat brud och brudgum. Där de antagligen ställt helt normala frågor, och på dem fått helt normala svar. Men sedan ursäktade sig toastmastern, spelat generad, med att hans barn varit framme och lekt, och klippt och klistrat med banden. Och då hade frågorna råkat falla bort, så han hade fått göra om dom, men att det nog inte var någon skillnad. Men slutresultatet var att det var en massa frågor om hur de träffades och vad de tänkt om varandra då (bruden beskrev tex hur en hereford tjur ser ut på frågan hur han sett ut på deras första dejt) och vad de hade för förväntingar på bröllopsnatten.

  Mina och min makes föräldrar är båda ganska pigga på bus, så jag hade nog trott att de skulle involverat dem på något sätt. Tex genom att "inviga bröllopet" genom att klippa slipsen på någons far eller dylikt (efter att ha pratat med vederbörande självklart). Läste också om en brud, vars kompisar med hjälp av hennes mamma letat fram gamla kläder, och sen återskapat hur hon sett ut på olika foton i ungdomen, och gick modevisning, där toastmaster ropade upp typ "Carola, i en park på valborgsmässoafton -86" osv. En brudgum fick ta emot en gyllne toffla och välkomandes av sin far, svärfar och svåger in i toffelhjältarnas riksklubb osv.
  Jag tycker att möjligheterna är oändliga, men de hade inte lyft på en enda sten kändes det som.Obestämd

  Kom gärna med fler tips! (och jag kan komma med fler "bröllopstips" för sådana, som jag tyvärr inte tycker fungerar så bra på en 30 års fest, har jag gott om!)

 • Sön 14 aug 2016 18:42 #3

  Med mördarschema menar jag att någon måste leda leken och planera så att inte den bildas smågrupper. Om man t.ex är fem personer så blir den fel om Person 1 ska mörda Person 2 och Person 2 ska mörda person 1 eftersom de då kommer att förlora genom att mörda varandra. De tre övriga personerna ska mörda varandra och bildar en annan grupp där mönstret är 3-4-5-3 vilket då kommer göra att de max kan begå ett mord i den gruppen och det sållas inte ut några vinnare. Därför måste man se till att mönstret går ihop från början. Det är bättre att börja leken tidigare än vid bordet eftersom man behöver kunna gå iväg i smågrupper för att mörda någon och därför kan man börja vid minglet. En lekledare är bra och då måste man rapportera sina mord till den personen så att den håller koll på vilka som är kvar och vem som ska döda vem. När man mördar någon byter man lapp och är alltså död om man har en lapp med sitt eget namn. Detta gäller även om man får sitt eget namn efter att ha begått ett mord därav behövs mördarschemat så att det inte blir som i exemplet ovan.

 • Mån 15 aug 2016 12:22 #4

  Okej, då är jag med på hur du menar!

  Jag tar gärna emot fler förslag, vore också kul med mer "personliga" bus till min make, har ni något på lut?

 • Tis 16 aug 2016 18:26 #5

  Du kan göra en frågesport om honom som gästerna svarar på. Finns en sida som heter kahoot.it där man kan skapa quiz på. Sedan visar man quizet på storskärm och alla ansluter med sina telefoner och svarar på quizet. Det gäller att vara snabbast och svara rätt. Efter varje fråga ser man vem som ligger i topp. Man kan lägga upp egna bilder till varje fråga och egen musik medan alla ansluter till quizet

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll