• Äldre 13 Aug 21:40
    6975 visningar
    5 svar
    5
    6975

    Hjälp - idétorka!

    Hej!

    Vad tråkigt att festen inte blev som ni tänkt er!

    Jag älskar att leka lekar på fester och en favorit är mördarleken (inte den när alla sitter i ring)

    Alla personer får varsin person som den ska mörda. Man får inte berätta för någon annan vem man ska mörda. För att begå ett mord får man ha max ett vittne till brottet. Man begår mordet genom att säga till den man mördar att man mördar den eller så begår man något spexigt mord. När du har mördar någon tar du den personens lapp och ska sedan mörda den personen.

    I slutändan vinner två personer som då ska mörda varandra.

    För att det ska fungera måste man planera mordschemat i förväg så att det inte bildas flera små mörda-varandra-kluster. Det kan vara bra med en lekledare men är inget måste.

    Leken är kul eftersom den tvingar en att interagera med andra personer än man kanske brukar eftersom man måste lura iväg dem från gruppen för att mörda dem. "Döda" personer kan ju vara med och konspirera i mord. Kalla den något annat om det känns för trist med mord

    Andra saker som kan va kul är psykologen eller uppdrag under middagen, det beror på vilken typ av fest ni kommer att ha.

    Jag tar även gärna emot tips på vad du hade ändrat på för att festen skulle ha blivit så spexig och härlig som ni drömt om?

    Lycka till! Kram på dig!

  • Äldre 14 Aug 18:42
    #3

    Med mördarschema menar jag att någon måste leda leken och planera så att inte den bildas smågrupper. Om man t.ex är fem personer så blir den fel om Person 1 ska mörda Person 2 och Person 2 ska mörda person 1 eftersom de då kommer att förlora genom att mörda varandra. De tre övriga personerna ska mörda varandra och bildar en annan grupp där mönstret är 3-4-5-3 vilket då kommer göra att de max kan begå ett mord i den gruppen och det sållas inte ut några vinnare. Därför måste man se till att mönstret går ihop från början. Det är bättre att börja leken tidigare än vid bordet eftersom man behöver kunna gå iväg i smågrupper för att mörda någon och därför kan man börja vid minglet. En lekledare är bra och då måste man rapportera sina mord till den personen så att den håller koll på vilka som är kvar och vem som ska döda vem. När man mördar någon byter man lapp och är alltså död om man har en lapp med sitt eget namn. Detta gäller även om man får sitt eget namn efter att ha begått ett mord därav behövs mördarschemat så att det inte blir som i exemplet ovan.

  • Äldre 16 Aug 18:26
    #5

    Du kan göra en frågesport om honom som gästerna svarar på. Finns en sida som heter kahoot.it där man kan skapa quiz på. Sedan visar man quizet på storskärm och alla ansluter med sina telefoner och svarar på quizet. Det gäller att vara snabbast och svara rätt. Efter varje fråga ser man vem som ligger i topp. Man kan lägga upp egna bilder till varje fråga och egen musik medan alla ansluter till quizet

Svar på tråden Hjälp - idétorka!