• Hjälp!?

  Mån 8 aug 2016 15:52 Läst 1595 gånger Totalt 6 svar
  Mån 8 aug 2016 15:52

  Jag och min sambo kan inte riktigt komma överens om vi ska ha borgligt eller inte. Jag vill ha borgligt men han vill ha präst av den anledningen att präst känns mer som "ett riktigt bröllop" för honom.

  Vi var på hans systers bröllop och det var utomhus, man hörde inte vad dom sa, ingen musik eller liknande och över efter fem minuter. Efter det känner han ännu mer för präst. Men eftersom ingen av oss är direkt kristna vill jag helst inte ha det. Vill inte ha psalmer och prat om Gud vid mitt bröllop. Jag vill ha ett bröllop där man går fram till vigselförrättaren och har en vigsel med någon sång eller så fast ändå en borglig.

  Nu till frågan.

  Kan någon dela med sig av något klipp på Youtube där dom visar en ordentlig vigsel fast den är borglig? Hittar bara en massa vigslar med präst. Då kanske jag kan visa och tala över honom till min sida.

 • Mån 8 aug 2016 20:14 #1

  Ska ni vara utomhus med? Det finns ju portabla högtalare då. :) 


  Denna tror jag är borglig, tror inte att han är präst iaf! 
 • Tis 9 aug 2016 09:38 #2

  Tack! Jag vill nog vara utomhus i så fall.

  Tittade men tror det inte är tillräckligt mycket "bröllop" i det i hans ögon tyvärr. Men det var väldigt fint!

 • Tis 9 aug 2016 10:12 #3

  Hej!


  Vi har valt borgligt och håller just nu på att krångla med hur upplägget ska vara. Man vill ju ha det lite högtidligt men vi vill inte ha en 40 minuter lång vigsel som i kyrkan. Vill ni ha det lite kyrkligt kan ni ju ha typ följande:

  Ingångsmusik (Bröllopsmarsch eller låt)

  Välkomstord av vigselförrättaren

  Allsång med alla (Typ som psalm men ni väljer en vanlig låt som alla kan hyfsat bra. Texten kan stå med i vigselprogrammet)

  Egna löften

  Någon läser en dikt

  Ni förklarar att ni vill ingå äktenskap

  Någon som sjunger spelar låt ni har valt

  Ni byter ringar och kysser varandra

  Utgångsmusik.

  Blir ju lite "pampigare" så att säga och mer likt det kyrkliga. Så kan ni kombinera era två önskemål.

 • Tis 9 aug 2016 20:30 #4

  Alltså, om man inte är troende varför ha en präst och kyrka?
  Skulle ni komma på tanken att ha en imam och moské? Eller någon annan religion som ni heller inte tillhör bara för att det ska vara mer riktigt? Tror inte det va :P

  Vad är det som gör det till mer bröllop?

  Ett kyrkligt bröllop kan vara precis lika tråkigt som den upplevelsen ni haft av borgerliga. Jag har varit på ganska många bröllop och har alltid uppskattat de borgerliga mer just på grund av att det krävs lite mer insats från brudparet än att bara dyka upp i kyrkan och låta prästen göra som den alltid gör :P

  Jag kommer själv ha borgerligt (som ni kanske förstått) av enbart den anledningen att jag inte är troende och tycker (min personliga åiskt) att det är hyckleri att gifta sig kyrkligt om man inte tillhör tron...oavsett vilken religion det är.

 • Ons 10 aug 2016 00:58 #5

  Som jag skrev vill jag ha borgligt och inte kyrkligt. Är inte kristen och det känns dumt för mig att ha det. Han vill ha det pga traditioner och att han tycker att det känns mer som ett bröllop då. Det är därför jag vill ha Youtube-klipp som man kan visa honom att borgligt kan kännas precis lika bra. Det enda borgliga han varit på är hans systers där han fick dåliga vibbar och tyckte inte att det kändes som ett bröllop.

 • Ons 10 aug 2016 00:59 #6

  Tack Mysan! Är ett sånt bröllop jag skulle vilja visa upp ett klipp av till honom för att han ska se att ett borgligt också kan vara lite mer.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll