• Äldre 31 jul 22:35
  5341 visningar
  7 svar
  7
  5341

  Enkelt bröllop

  Vi har precis bestämt oss för att gifta oss. Förhoppningsvis blir det på midsommardagen närsta år ????

  Jag vill ha ett enkelt bröllop, det enda viktiga är att vi äntligen slår till ???? Men kostnaderna springer ju lätt iväg så att säga. Så jag behöver lite tips på hur vi kan spara in lite slantar!

  * Billiga klänningar i sthlm området?

  * Dekoration i kyrkan? Måste man ha det?

  * Maten? Om man fixar den själv, känns det för "billigt" att ha buffe?

  * Och sen om ni har andra förslag på hur man kan spara in.

  Sen en fråga som egentligen inte har med budget att göra, men brukar man ha tema på middagen/festen? Tänkte köra italiensk om vi fixar maten själva, älskar Italien ????

 • Svar på tråden Enkelt bröllop
 • Äldre 1 aug 10:34
  #1

  Hej!

  Vi skall också gifta oss sommaren 2017 och tänker inte lägga en förmögenhet på bröllopet, då jag studerar och vi tycker heller inte att det är nödvändigt att ruinera oss för en dag.

  Vi kommer att bjuda ca 90 gäster (räknar då kanske med 80 personer som kommer) och har en budget på 50 000kr som ska täcka allt förutom ringar. Det är fortfarande mycket pengar tycker jag, men känns ändå ganska rimligt.

  Vi har turen att ha en lada vid sjön där vi bor som vi kommer att ha festen i, och vi gifter oss borgerligt på verandan hemma. Det som kommer att kosta mest blir maten där jag räknar med drygt 10 000kr och dryck (öppen bar) för ca 10 000kr, alltså är nästan hälften av kostnaden för mat och dryck. Jag kommer att göra det mesta själv, med grillbuffé och efterrättsbuffé (ingen tårta). Temat är country/lantligt och festen skall vara vacker, välplanerad och avslappnad.
  Vi kommer att använda vildblommor som dekoration, min svägerska är florist och svärmor trädgårdsmästare så det blir deras uppdrag.
  Klänningen får kosta max 3000kr och jag kommer att sminka mig själv samt göra håret med hjälp av mina tärnor.

  Jag tror stenhårt på att det går att dra ner ordentligt på kostnader om du planerar i god tid, inhandlar allt eftersom (jag köper grejer redan nu som jag hittar på rea etc.) och så får man kompromissa lite. Jag väljer tex hellre att bjuda fler av mina nära och kära än att ha en klänning för 10 000, och många olika småkakor/efterrätter som jag bakat under några månader innan och haft i frysen än en stor maffig tårta.

  Det kommer att bli en fantastisk dag ändå! :D

 • Äldre 1 aug 10:42
  #2

  Jag inser att jag inte svarade på dina frågor...

  Klänning kan du prova i butik för att se vilken typ och skärning som passar dig, och sedan beställa på internet eller köpa begagnat från köp och sälj sidor på tex. facebook. 

  Jag tycker kanske att någon liten dekoration i kyrkan kan vara fint (kanske levande ljus) men inget måste alls, kyrkor brukar vara så fina i sig, och så kommer de flesta nog att titta på Er ändå ;)

  Jag ska ju själv ha buffé så jag tycker inte alls att det känns billigt, snarare jättebra då man får äta hur mkt/lite man vill och får välja det man tycker är godast. 

  Jag tycker att det är roligt med ett tema som följer bröllopet från inbjudan till tack-korten. Kanske bara en färgkod om inget annat tema känns givet. Vi har som sagt country/lantligt dels eftersom festen kommer att vara i en lada, men även eftersom det är vi som personer. Jag tycker det känns mer välplanerat om man har ett tema :)

 • Äldre 25 aug 19:11
  #3

  Hej!
  Jag ska också gifta mig i stockholm nästa år med en ytterst begränsad budget. Vi ska också ha buffé, så att vi kan laga allt själva.

  Vi kommer knappt ha några dekorationer alls. Hade inte ens kommit på tanken att ha dekorationer i kyrkan. I festlokalen kommer vi ha bordsduk, värmeljus och söta porslinkoppar (morföräldrarnas) med rosor i (köpta på hötorget fredag kväll när de rear ut)

  Jag kommer sminka mig och fixa håret själv, det finns massor av instruktionsvideos på youtube.

  Inbjudan kommer jag göra själv och skriva ut på jobbet, så inga snajdiga kort här inte. Kommer vika ihop dem så att de kan skickas utan kuvert, så spar vi in på det också.

  Precis som June2017 säger, prova klänningen i butik och köp på nätet eller begangat, eller, om du inte vill ha en lång klänning, köp på VIla, MQ eller liknande i studenttider.

  Jag kommer inte ha något tema. Utan dekorationer känns det lite svårt att ha ett tema;)

  Har ni hittat någon billig lokal i Stockholm?

 • Äldre 20 sep 19:12
  #4
  june2017 skrev 2016-08-01 10:42:08 följande:

  Jag inser att jag inte svarade på dina frågor...

  Klänning kan du prova i butik för att se vilken typ och skärning som passar dig, och sedan beställa på internet eller köpa begagnat från köp och sälj sidor på tex. [url=inkomstviainternet.nu/ ]internet[/url]. 

  Jag tycker kanske att någon liten dekoration i kyrkan kan vara fint (kanske levande ljus) men inget måste alls, kyrkor brukar vara så fina i sig, och så kommer de flesta nog att titta på Er ändå ;)

  Jag ska ju själv ha buffé så jag tycker inte alls att det känns billigt, snarare jättebra då man får äta hur mkt/lite man vill och får välja det man tycker är godast. 

  Jag tycker att det är roligt med ett tema som följer bröllopet från inbjudan till tack-korten. Kanske bara en färgkod om inget annat tema känns givet. Vi har som sagt country/lantligt dels eftersom festen kommer att vara i en lada, men även eftersom det är vi som personer. Jag tycker det känns mer välplanerat om man har ett tema :)


  Jätte bra tips för alla! Tack så mycket :)
 • Äldre 22 sep 10:57
  #5

  Hej! Jag ska gifta mig nu i december och har även här en tajt budget på 50.000 vilket man snabbt inser är väldigt lite för ett bröllop. Så som vi gick till väga va att överväga

  1 var vill vi ha vår smekmånad?

  2 vilka personer är egentligen viktigast att ha på vår stora dag?.

  Vi har därför valt att slå ihop de två och resa iväg till London 1 vecka med familj och gifta oss i svenska kyrkan där. Det är väldigt billigt att resa till London så flyg gick bara på 600kr, boendet gick på 5000. Vi har därför inte behövt spara in på något annat vi vill ha så som klänningen, smycken, god mat osv. Vi kommer att spendera 1 natt i London och efter vigseln åka till Tewkesbury resten av tiden (förutom en dagstur tillbaka till London för shopping). Detta är ett tips för er som vill få ut det mesta av en liten budget!

 • Äldre 22 sep 11:58
  #6

  Tror det viktigaste är att ni funderar på vad för slags bröllop ni vill ha? Hur många vill ni bjuda? vart vill ni ha det? Ett enkelt och billigt alternativ är ju att ha det i sin trädgård om har någon. Eller i stadshuset eller liknande? Kyrka behöver man inte dekorera tycker jag. De flesta kyrkor har lite blommor och ljus vid bröllop.
  Vill ni ha fest eller bara bjudning? Man kan ju ha vigsel tidig eftermiddag o sen bjuda på middag men inte ha fest. Buffé passar ju jättebra om man har enklare bröllop! Det blir ju vad man gör det till. :) Inbjudningskorten kan ni göra själva och ett tema är ju toppen. Kanske börja med färg och stil på inbjudningarna.
  En del har bara vigsel och sen lite champagne och snittar att bjuda på innan de själva åker på bröllopsresa :) Allt är möjligt och de enda som bestämmer är ni!

 • Äldre 22 sep 21:22
  #7

  Nu har jag varit på 4 bröllop den här sommaren och har lite erfarenheter att dela med mig av:

   Kyrkan har alltid blommor på altaret, så den är liksom dekorerad av sig själv.

  Buffé är helt klart det bästa, för då slipper man den hemska träsmaken i rumpan! Dessutom kan man mingla runt lite på vägen till och från buffébordet också. De bröllop som hade buffé kändes absolut inte enkla, tvärtom. Ena trerättersmiddagen kändes billigare än buffén, även om jag vet att det inte var så.

  Två av de bröllop jag var på hade något sorts tema, men jag som gäst hade inte märkt det om det inte hade påtalats. Det känns som att tema mest innebär massa dyra dekorationer i onödan.

  Hoppas det gav lite hjälp:)

Svar på tråden Enkelt bröllop
Logga in
Bli medlem