• Albrekts piqué 0,5 carat

  Tor 7 jul 2016 11:58 Läst 3418 gånger Totalt 7 svar
  Tor 7 jul 2016 11:58

  Är inne i djungeln av letandet med solitärring. Skall man upp i 0,5 carat drar de iväg mkt i pris..väldigt mkt. Förälskad i egentligen schalins Donau men känner samtidigt att ca 30000 inte är ngt alternativ.

  På albrekts guld kan jag få deras egna märke i en fin solitärring 0,5 carat för 18.000. Dock i kvalité piqué. Man får ej se stenen innan. En del säger att innelsutningarna är synliga för blotta ögat, är de verkligen så

  Med piqué?? Eller måste man vara en kunnig guldsmed för att se skillnad på olika kvaliteer? Vill ju såklart bli

  Nöjd med min ring men också gärna lägga så lite pengar som möjligt för en större sten..men absolut inte om den ser billig ut och det veekligen syns att de är piqué. Alla jag pratar med säger veekligen olika. Hur tänker Ni? Vad för

  Kvalite har Ni på era solitärringar? Har ngn en större diamant i piqué från albrekts?

  Vore så oerhört tacksam för er hjälp! :) KRAM

 • Tor 7 jul 2016 18:05 #1

  Jag föreslår att du köper diamant separat från diamantia. En med ex ex ex kvalité.

  Pique är ju så pass innesluten att det förmodligen påverkar. Dessutom; vad är det för "cut"?även om alla tjatar om färg och innesluten ingår är "cut" viktigast för utseendet.

  Jag kan tex ta min som exempel. En J färgad 0.6 ex ex ex Vs2.

  Den är kritvit utom när jag tittar i vissa vinklar typ snett underifrån i ett visst ljus. Den reflekterar färger otroligt bra och reflekterar.ljuset jättebra också.

  Tänk på att diamanter är som ett prisma, hur den är "cuttad" avgör hur den reflekterar ljuset, vilket avgör.hur den upplevs. En dåligt cut jag sten skulle sett gul ut. Även bra färg som tex F ser skitiga ut om de är dålig cut på dem. ( typ det man får hos guldfynd osv)

  jag köpte stenen separat och skenan för 5000kr. Totalt betalade jag 20000 men den är värderad till 35000kr butiksny. Alltså har jag sparat 15000kr på att vara smart.

  Gå in på pricescope.com och läs på. Ett mkt bra amerikanskt Forum för konsumenter och handlare. Kolla Youtube "good old gold" har massa bra info.

  Läs på och sedan tar du beslut.

  Min ring: ganska varmt ljus så den är egentligen ännu vitare.

 • Tor 7 jul 2016 18:06 #2

  Oj, vad liten bild. Ska se om jag hittar en annan

 • Tor 7 jul 2016 18:08 #3

  Alltså, du kan hitta en bättre billigare sten om du köper den separat från ske an eller via diamantia som har skenor man kan köpa till så monterar de ihop dem.

 • Fre 8 jul 2016 23:31 #4

  håller helt med augusti. Slipningen (cut) är jätteviktigt. Very good cut är inte bra, även om det låter så. Det är excellent/ideal som gäller. Det är egentligen galet att guldsmeder i sverige sällan anger slipningens kvalite, när den ju är avgörande för hur stenen ser ut. Hallbergs guld hade very good cut när jag kollade för flera år sedan, konstigt nog eftersom de ju marknadsför sig som lite bättre kvalite. Vet inte vad guldfynd har. Pique betyder att inneslutningarna syns med blotta ögat. Om du vill ha en budgetvänlig sten gäller det att hitta en si1 som inte har synliga inneslutningar (=ögonren). Pique är inte ögonren. Jag skulle aldrig köpa en sådan, i synnerhet utan att få se den först.

  Tyvärr är det ofta så att man får det man betalar för.

  Jag rekommenderar gärna nordstans guld. De har i min erfarenhet bra priser och är kunniga. De finns i göteborg, men säljer också via internet.

 • Fre 8 jul 2016 23:31 #5

  superfin ring btw augusti!!

 • Lör 9 jul 2016 21:20 #6

  Tack AVC!

  Jag är mkt nöjd.

  Måste ju säga att jämfört med min väns 3xX D IF ser min EXAKT lika vit ut. Vi bad en annan vän gissa vems som var vilken då.hon bara visste att en på papper var bättre. Hon kunde inte alls se någon skillnad. ???? du har väl också en J, jag hoppas du fortfarande är nöjd!

 • Sön 10 jul 2016 22:30 #7

  ja, alltså j funkar ju hur bra som helst! jättekul att du är så nöjd. ja! jag är fortfarande så glad över min. Helt såld på j och så glad att du hjälpte mig ta det beslutet. Hellre större sten än "bättre" färg alla dagar!!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll