• AVC
    Äldre 8 Jul 23:31
    4982 visningar
    7 svar
    7
    4982

    Albrekts piqué 0,5 carat

    håller helt med augusti. Slipningen (cut) är jätteviktigt. Very good cut är inte bra, även om det låter så. Det är excellent/ideal som gäller. Det är egentligen galet att guldsmeder i sverige sällan anger slipningens kvalite, när den ju är avgörande för hur stenen ser ut. Hallbergs guld hade very good cut när jag kollade för flera år sedan, konstigt nog eftersom de ju marknadsför sig som lite bättre kvalite. Vet inte vad guldfynd har. Pique betyder att inneslutningarna syns med blotta ögat. Om du vill ha en budgetvänlig sten gäller det att hitta en si1 som inte har synliga inneslutningar (=ögonren). Pique är inte ögonren. Jag skulle aldrig köpa en sådan, i synnerhet utan att få se den först.

    Tyvärr är det ofta så att man får det man betalar för.

    Jag rekommenderar gärna nordstans guld. De har i min erfarenhet bra priser och är kunniga. De finns i göteborg, men säljer också via internet.

  • AVC
    Äldre 8 Jul 23:31
    #5

    superfin ring btw augusti!!

  • AVC
    Äldre 10 Jul 22:30
    #7

    ja, alltså j funkar ju hur bra som helst! jättekul att du är så nöjd. ja! jag är fortfarande så glad över min. Helt såld på j och så glad att du hjälpte mig ta det beslutet. Hellre större sten än "bättre" färg alla dagar!!

Svar på tråden Albrekts piqué 0,5 carat