• Anonym (på din sida)
    Äldre 2 Jun 10:32
    4064 visningar
    5 svar
    5
    4064

    Oförskämda gäster

    Det finns massa diskussioner här på BT på detta temat och många som tycker att en gåva ska vara just en gåva och inte något krav. Men jag håller dock med dig. Jag ycker det är oförskäm att inte ta med något och jag drar själv paralleller till andra kulturer där man alltid ger pegar och alla ger något oavsett hur knapert man har det för att det är så man gör och man vet at man får samma bemötande den dagen man själv står där.
    Jag tror att svenskar över lag har svårt att ge bort pengr och att mycket är avundsjuka. Man vill inte att någon ska kunna tjäna pengar på att gifta sig (Vilket är helt befängt eftersom bröllopet oftast är mkt dyrare per peron än vad någon någonsin skulle komma på att ge).
    Det som blir effekten är att många tvingas ta en kuvertavgift av gästerna istället för att önska sig en present för at var säkra på att få något. Och det tycker i alla fall jag är mycket tråkigare. Man ska kunna lita på att alla har hyfs att ge något. Olika belopp beroende på förutsättningarna men i alla fall något.

Svar på tråden Oförskämda gäster