• Oförskämda gäster

  Ons 1 jun 2016 21:35 Läst 2982 gånger Totalt 5 svar
  Anonym (Besvi­ken vän)
  Visa endast
  Ons 1 jun 2016 21:35

  För 2 månader sedan gifte vi oss.

  I inbjudan hade vi önskat ett bidrag till vår smekmånad då alla våra vänner gjort så.

  Till saken hör att flera av mina vänner gav ingenting, det handlar inte om pengarna utan själva principen. De gav inte ens en blomma eller ett kort.

  Är det bara jag som tycker det är oförskämt? Jag har aldrig gått tomhänt på deras tillställningar... Känner mig så besviken då det är mina vänner som ja känt längst. Otroligt pinsamt, de bad även att få ta med sina nya partners (inte öppet par) och det fick de absolut. Betalade deras kuvertavgifter med glädje, bjöd på mat och alkohol på restaurang vi arrenderat samt bokat buss för alla gäster till vigseln och till festen. VEM går tomhänt på bröllop??

 • Anonym (på din sida)
  Visa endast
  Tor 2 jun 2016 10:32 #1

  Det finns massa diskussioner här på BT på detta temat och många som tycker att en gåva ska vara just en gåva och inte något krav. Men jag håller dock med dig. Jag ycker det är oförskäm att inte ta med något och jag drar själv paralleller till andra kulturer där man alltid ger pegar och alla ger något oavsett hur knapert man har det för att det är så man gör och man vet at man får samma bemötande den dagen man själv står där.
  Jag tror att svenskar över lag har svårt att ge bort pengr och att mycket är avundsjuka. Man vill inte att någon ska kunna tjäna pengar på att gifta sig (Vilket är helt befängt eftersom bröllopet oftast är mkt dyrare per peron än vad någon någonsin skulle komma på att ge).
  Det som blir effekten är att många tvingas ta en kuvertavgift av gästerna istället för att önska sig en present för at var säkra på att få något. Och det tycker i alla fall jag är mycket tråkigare. Man ska kunna lita på att alla har hyfs att ge något. Olika belopp beroende på förutsättningarna men i alla fall något.

 • Anonym (Besvi­ken vän) Trådstartaren
  Visa endast
  Tor 2 jun 2016 15:31 #2

  Ja, du förstod mig precis! Detta är vänner ja haft i många många år, ja har firat de på alla sätt och jag känner att jag aldrig gjort så mot dom.

  Ja gick igenom va ja fick tillbaka av restaurangen och vi fick 5 st kort där det stod grattis. Men de allra flesta gav pengar, de handlar inte om summan. Men jag kan inte låta bli att undra, om vi inte skrivit med de. Hade de ändå kommit utan något alls???? Fördelen med bankkonto/pengar är att man kan ge anonymt i den summan man själv vill. Vill man lägga 100:- så lägger man det. Därför valde vi det sättet, ist smiter de undan. Så otroligt fult och eftersom alla skrivit med deras namn så vet jag exakt vilka det är som struntat i det. Då känner jag knappast ngt engagemang att anstränga mig när deras stora dagar kommer. Jag är alltid sån som lägger ner tid och eftertanke i allt jag ger. Trodde mina vänner va likadana mot mig. Men icke!

 • Tor 2 jun 2016 16:31 #3

  Oj... ja verkligen oförskämt.. din gåva är att bjuda på ett ögonblick i deras liv med mat dryck och allt annat.. fy...

 • Tor 2 jun 2016 20:49 #4

  Ja om ni verkligen bad om det som gåva så känns det illa att de inte ens kunde sätta in en symbolisk summa åt er. Skillnad hade det varit om ni skrivit att ni gärna ville ha ett litet bidrag till resan, men att det viktigaste var att alla kom och firade med er. Då är det ju lite mer öppet anser jag i alla fall.

 • Anonym (Besvi­ken vän) Trådstartaren
  Visa endast
  Tor 2 jun 2016 23:47 #5

  Ja, men man kan väl säga att de själva sätter ribban för vad man själv ska ge när de gifter sig... Ja har ingen lust att engagera mig i deras stora dag.. Vi får väl se.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll