• Ankan
    Äldre 1 Jun 10:08
    10281 visningar
    18 svar
    18
    10281

    Tråkigt att allt så dyrt för det är ett bröllop

    Kan också tycka att det är tråkigt med höga priser, men de beror ju mycket på att det ställs höga krav just vid bröllop, precis som foto i stan skriver.
    Det är klart att det går att spara pengar även här (troligtvis minst på fotograferingen, för den är så viktig). Jag tänker till exempel gå till floristen och berätta vad jag vill ha (färger, ungefär stil, en två blomsorter jag absolut vill ha med) och säga att jag har 800-1000 kr, för det så får hon göra det som går för dem pengarna. Och då blir det nog ingen långvarig rådgivning och inga specialbeställda blomsorter och ingen gigantisk, tät bukett med massa extra saker på. Och det är helt ok.
    Det är klart att du kan boka en festuppsättning också, men då har du ingen provuppsättning (gäller även smink). Om det känns ok för dig, så kör på det, här kan du spara pengar. Men du ingår risken att du kanske inte får exakt vad du vill ha. Det stör många brudar, för - om vi är helt ärliga - många av oss har ett stort kontrollbehov och precisa föreställningar när det kommer till bröllop.
    Så när du kollar på priser är mitt tips att du kolla på hur erbjudandet skiljer sig mellan "vanliga" och "bröllopsversionen". Oftast finns det skillnader som rättfärdiga priser. Och då kan du avgöra om det är viktigt för dig att få "hela paketet" eller om det vanliga räcker. Man behöver inte betala höga priser på allt, utan prioritera det som är viktigt för en själv, så kan man spara in på annat.
    Lycka till!

  • Ankan
    Äldre 1 Jun 10:19
    #4

    Roligt nu hamnade i ett blogginlägg till samma tema direkt efter jag har skrivit mitt inlägg, så här kommer länken till dem som vill veta varför de betala så mycket för blommorna: thoselovelydays.se/ar-florist-och-brollopsblommor-varda-pengarna/

  • Ankan
    Äldre 3 Jun 11:06
    #14
    Msson skrev 2016-06-02 17:27:39 följande:

    Jo jag förstår att man går utbildning och betalar skatt m.m.... men om en vanlig fotografering kostar kanske hälften.. vad är skillnaden.. är man utbildad så kan man det här... 
    Lika är det med buketter.. bara för att man sätter brud före så lägger man på ett par hundra ibland tusen kronor.. hutlöst!!
    Jag har själv ett företag och involveras i bröllopsbranchen då o då.. men priset är detsamma även om det är bröllop student eller vanlig fest man har..


    brudskor skrev 2016-06-03 09:38:24 följande:
    Om man fotar ett bröllop låt oss säga i 5h för 10.000kr inkl moms så är det sedan ca 15 timmar hemma framför datorn för att redigera/editera 300-400 bilder och så får man inte glömma resvägen låt oss dra till med 3h tur och retur och skatt mm på det då blir det inte alls mkt kvar i timman i betalt på de 23 timmarna man laggt på bröllopet för att ge kunden de där fantastiska bilderna så nej det är inte alls hutlöst att betala för ett hantverk 
    Håller med brudskor där. Det tillkommer att professionella fotografer dessutom har riktigt bra och därmed dyr utrustning, plus (och det är väldigt viktigt!) de har massa erfarenhet - de fixar fina bilder även om det regnar, stormar, om ljusförhållanden är taskiga, om ni är så nervösa att ni knappt får fram ett leende osv. Någon som bara tar 1000 kr har nog varken en utrustning eller erfarenhet som kan jämföras med en professionell fotograf. Och det är klart att man kan spara pengar även här - men risken är högre att bilderna till slut bara håller medelmått. Vilket är fullt ok om man inte prioritera bilder utan istället andra saker. Men många som gifter sig, vill ha vackra bilder som minnen för resten av livet, vilket kanske inte är fallet när man fyller 50, då prioriteras nog annorlunda.

Svar på tråden Tråkigt att allt så dyrt för det är ett bröllop