• Äldre 1 Jun 09:27
    10183 visningar
    18 svar
    18
    10183

    Tråkigt att allt så dyrt för det är ett bröllop

    Att säga till en fotograf att ni vill ta parbilder ist för bröllopsbilder rekommendrar jag inte, jag som fotograf skulle tex på plats avsäga mig uppdraget om ni lurat mig på detta sätt mycket bättre att ni är ärliga och ser om ni hittar någon fotograf som passar er budget ist. För ett bröllop krävs mycket mer förberedelser, resväg, man vill ha koll på platsen man ska fota eftersom man tex inte bara kan byta dag vid regn osv här kommer en liten förklaring till varför fotografen inte bara trycker på knappen som en del kunder tror.


    Varför kostar en bröllopsfotografering?
    En professionell bröllopsfotograf tar i regel 10.000:- och uppåt, beroende på vart i landet ni befinner er. Priset påverkas även av fotografens kunnande och erfarenhet. En professionell fotograf har dyr utrustning och lägger mycket tid på brudpar utöver självaste fotograferingstimmarna, möten innan, resor, genomgång av bilderna, möten efter bröllopet samt många timmar framför datorn för att få ut det där lilla extra under redigeringsarbetet för att kunna leverera riktigt fina album och bilder.


    Har man en begränsad fotobudget är det absolut värt att ha ett proffs för porträttbilderna och låta en bekant eller nybliven fotograf dokumentera resten utav dagen. Det är från förberedelserna, porträtten och vigseln som är mest värda att ha ett proffs till, under middag och festligheter kan vänner hoppa in!

Svar på tråden Tråkigt att allt så dyrt för det är ett bröllop