Inlägg från: Allrakäraste |Visa alla inlägg
  • Allrakäraste

    Ceremoni som INTE gäller i Sverige?

    Pialottan81 skrev 2016-02-24 15:27:34 följande:

    Radhuspinglan: Ja, den tanken slog mig också, men det är inte riktigt vad jag är ute efter. Mer någon som "brukar" göra det lokalt i vanliga fall och kan göra det iallafall någorlunda traditionsenligt. 


    Strangershouse: Jag trodde också det var så, men det har visat sig att om jag exempelvis äger ett hus och gifter mig så har faktiskt hans barn rätt till att ärva 1/4 av husets värde. Något ingen av oss är intresserade av då huset tillhört min släkt & det känns lite trist att mina barn ska behöva köpa ut hans barn när den dagen kommer. Hans barn är redan välbärgade med ganska stora arv säkrade i framtiden. ;)


    I förlängningen skulle det kunna bli så, men skulle du gå bort ärver dina barn dig direkt (de får 1/2 av ex. huset) och får dela med din make (som också får 1/2). Vill du att en släktgård ska stanna i släkten kan ni skriva ett äktenskapsförord. Då kan ni sätta ALL egendom som enskild egendom, vilket innebär att ni kan vara gifta men vid ett eventuellt dödsfall så behöver ingenting delas mellan era barn. Annars ska ju allting delas lika.


    Värt att kolla upp det med en jurist! Jag tycker att det låter som att arvsfrågan är det enda som hindrar er från att gifta er "på riktigt"? Och det är ju tråkigt om ni ska känna så, när det går att fixa med lite pappersjobb Glad

Svar på tråden Ceremoni som INTE gäller i Sverige?