• Äldre 1 dec 15:24
  16737 visningar
  47 svar
  47
  16737

  Stora Holms Säteri

  Hej!

  Av vad jag har förstått så är det populärt att ha bröllop på Stora Holms Säteri. Därför tänkte jag att det måste vara fler än vi som ska gifta sig/har gift sig där.

  Ni som ska gifta er där vad har ni för planer?
  Vad ska ni har för cateringfirma,dekorationer mm.

  Och ni som har gift er där: Hur var det? Några tips eller annat man ska tänka på?
  Hur många var ni?
  Hade ni runda eller fyrkantiga bord?
  Var det trångt?
  Vad använde ni för catering? Eller lagade ni maten där?
   

 • Svar på tråden Stora Holms Säteri
 • Äldre 4 sep 21:14
  #31

  Hej.

  Angående bröllopsriset, det hade jag ingen aning om. Jag får nog fråga kyrkan om vad de säger.

  April2017 Har du vart ute på Stora holm om tittat en gång till, vad kul. Jag hade nog oxå tänkt att fråga om man kunde få komma och kolla en gång till även om man redan bokat lokalen.

  Jag skall ha vimplar i taket, funderar på hur långa de behöver vara?

  /Anna

 • Äldre 5 sep 20:28
  #32

  Hej! Vi har tänkt runda bord eftersom vi tycker det blir finast och vi tänker att det är lättare att prata med varandra runt ett runt bord. Men jag har å andra sidan inte kolla på hur stora borden är. För om de är för stora så kan det ju istället bli svårt att prata med varandra, om man typ måste skrika till den som sitter mitt framför. Vet du hur stora borden är i diameter April2017?

 • Äldre 5 sep 21:36
  #33

  Hej
  jag mailade stora holm igår om hur stora de runda borden var.
  De har 10st bord för 8 personer som har diametern 1,6m.
  4 st bord för 10 personer som har diametern 1,8m .

  När jag pratat med vänner tycker de att runda bord är att föredra just för att de är lättare att prata med fler personer.

  Om man skall använda ljuskronorna så fyller all kronorna tillsammans 65st ljus.

 • Äldre 7 sep 08:56
  #34

  Jag kan tipsaom fotograf som fotar i hela Sverige kolla på http:// fotografmalinnorlen.viewbook. com/ Lycka till med planeringen

 • Äldre 18 sep 13:36
  #35

  Hej hej!

  Idag skall vi träffa våran bröllopsfotograf. Det skall bli väldigt kul och några frågor har man ju. Har ni kollat på fotograf än?

 • Äldre 18 sep 16:56
  #36

  Hej! Vad kul att ni ska träffa er fotograf. Min bror är hobbyfotograf och har fotat på bröllop tidigare så vi funderar på om det räcker med honom kanske? Vilken fotograf ska ni ha?

 • Äldre 18 sep 18:21
  #37

  Hej.

  Bröllopsfotograf Mattias Andersson heter vår fotograf. Väldigt trevlig var han och han tar helt magiskt vackra kort!  Han har fotat ett bröllop ute på Stora Holm tidigare denna sommaren. 

  Men om du har en bror som tar bra foton så är ju det bra! Det jag kan tänka på är bara på hur mycket vill du att han fotar? Så han inte bara blir "fotograf" under hela bröllopet? men det var bara en tanke jag fick.

  =)

 • Äldre 18 sep 21:36
  #38

  Kikade in på Mattias blogg och han verkar ta jättefina och naturliga kort, det gillar jag! Vi ska fundera lite till gällande min bror. Det får ju som du säger inte bli för mycket jobb för honom, jag vill ju att han ska njuta och ha kul också :)

  Hur ska ni göra med ljud? (Det kanske står längre upp i tråden för jag tror det har varit på tal). Vi är jätteveliga. DJ är ju ganska dyrt och krångligt eftersom man ska hitta någon med rätt musik och som kan ställa iordning allt innan och vara kvar så länge det behövs, alternativt lämna sina grejer så man kan fortsätta med Spotify. Men om man väl hittar den personen så underlättar det ju massor jämfört med om man själv ska behöva sätta upp allt ljud och fixa listor osv... Ja supersvårt val tycker jag!

 • Äldre 19 sep 19:53
  #39

  Hej.  Vi funderar på detta med. DJ in a box funderar vi på. Men när jag och min sambo pratade här om dagen så känner vi två st som har varit djs, men då är frågan om de har kvar sin utrustning längre? 

  Hur skall ni göra med musik i kyrkan, skall ni ha någon som sjunger under vigseln?

 • Äldre 23 sep 20:14
  #40

  Hör gärna av er när ni kommit fram till hur ni ska göra ;)

  Som det ser ut nu så kommer vi inte ha någon som sjunger i kyrkan. Men vi funderar på att ha någon allsång. Hur ska ni göra?

 • Äldre 2 okt 09:23
  #41

  Hej.

  Vi skall ha någon som sjunger i kyrkan. Men skall fråga runt bland vänner om de känner någon som kan sjunga. Förra sommaren var vi på bröllop och de hade en vän som sjung och spelade gitarr på deras bröllop. Så förhoppningsvis kanske han kan sjunga på vårt bröllop oxå.

 • Äldre 6 okt 20:17
  #42

  Hej.

  Vad skall ni ha för mat, efterrätt och tårta???

 • Äldre 7 okt 20:49
  #43

  Hej! Vi har inte bestämt mat än, har ni? Eller har ni några förslag?

 • Äldre 8 okt 19:19
  #44

  Hej

  Vi skall provsmaka buffé från Göteborgs restaurangskola , buffén Elegans.
  Skall även provsmaka pannacotta som efterrätt. Kanske även hyra porslin och serveringspersonal därifrån, vi får se vad prislappen hamlar på Glad

  Ica maxi har även en väldigt god passionsfruktsmousse med chokladdoppad mandel kaka och färska hallon på. Denna funderar vi oxå på att ha som efterrätt och även köpa bröllopstårtan från icas bageri.

  Alkohol skall vi åka ner till Tyskland och handla.

 • Äldre 9 okt 14:06
  #45

  Det låter jättegott! Kan dom hjälpa till med tårtan även om ni beställer från ica? Lagar de maten i lokalen eller varmhåller de den? Vi funderade också först på buffé men sen var vi och pratade med Franska Skafferiet på Stora Holm och fick en mycket bra känsla av dem. Så jag tror vi tar dem och isf blir det trerätters inkl tårta.

 • Äldre 9 okt 19:29
  #46

  Jag vet inte alla detaljer ännu tänkte ta dem när vi är på plats och skall provsmaka. Ok, vad tar Franska skafferiet för priser? och har dem någon buffe?

 • Äldre 10 okt 14:53
  #47

  De har både buffé och servering. För buffé tar de mellan 165-270kr beroende på vilken buffé man väljer. För förrätter tar de mellan 105-115kr, varmrätter 195-245kr och dessert 65-80kr. De hjälper även till med beställning av porslin och dukar mm. Maten de har är ju precis som namnet låter, franskinspirerad. När ska ni på provsmakning? Vi funderar på om vi kanske ska boka tid för det snart. 

Svar på tråden Stora Holms Säteri
Logga in
Bli medlem