Inlägg från: queen |Visa alla inlägg
  • queen

    Anmälan till soc

    Utifrån din text tror jag absolut inte ni behöver oroa er för att mista vårdnaden eller liknande. 

    Soc kommer troligast att lägga ner utredningen. Möjligen kan det bli aktuellt med någon föräldrakurs eller liknande. Mitt råd är att vara så lugn, saklig och tillmötesgående som möjligt i kontakterna med dem även om det är svårt.

    Och jag tycker verkligen det lät mycket, mycket underligt att en förskolelärare satt och grät under hela mötet. Låt för diskussionens skull säga att du varit väl stressad och arg när du lämnat dina barn och kanske behöver stöd i ditt föräldraskap. Är det något en yrkesmänniska ska sitta och böla över? Vad händer när hen upptäcker riktigt allvarliga missförhållanden, som barnmisshandel eller övergrepp, blir det psyket då? 

  • queen
    Aline83 skrev 2015-11-22 23:33:08 följande:

    En av punkterna till soc är att jag inte vart medmpå föräldramöten, jag har missat 1 av 2 då jag arbetar i butik. Min man är med på ALLT. hade jag vart man hade ingen ifrågasatt mig om jag missat föräldramöten då alla män jobbar men när en kvinna arbetar e d att vi inte bryr oss om våra barn.


    Men herregud. Min pappa var med på ca två möten under hela min skoltid. INGEN ifrågasatte hans föräldraskap. Nu var det visserligen 80-90-tal, men ändå. 

    Jag känner par som turas om att gå på var annat föräldramöte. Det viktigaste är väl att någon av föräldrarna är där.
  • queen

    Ja, det var skönt att höra.

    Nu har jag ingen erfarenhet av just soc, men annars brukar myndigheter uttrycka sig ganska försiktigt. Om de sa rakt ut att de tyckte skolan hade gjort fel så tyckte de nog att det verkligen var uppåt väggarna fel. 

Svar på tråden Anmälan till soc