Inlägg från: Aline83 |Visa alla inlägg
  • Aline83

    Anmälan till soc

    Hej allihopa,

    Innan jag berättar vad som hänt så vill jag starta med att jag hoppas att folk som har avsikt att vara elaka kan förmå sig själva att avstå denna gång.

    Jag mår otroligt dåligt över en incident som hänt och finner ingen annan råd än att få stöttning härifrån då jag aldrig vart med om ngt liknande förut,

    Jag och min man blev kallade på möte på förskolan igår, där då rektorn och pedagog satt.

    Vi blev meddelade att de kommer lägga en anmälan till soc och vi förstod naturligtvis ingenting. Vadå soc? Våra barn är de lyckligaste barnen man kan hitta. I våra ögon.

    Då sitter denna rektorn och citerar mig, som mor, vad jag sagt och inte sagt till våra barn, samt tonläge och att jag ständigt är stressad när jag lämnar de. Får även veta att de tagit in en specialpedagog för vår äldsta utan vår vetskap. (Det får man inte göra) Detta gjorde oss givetvis upprörda, då vi inte förstod ngt. Då var rektorns argument att mitt sätt att prata till mina barn, (att jag oftast låter arg???) och mina smeknamn till dom, ex tjocken osv är kränkande och skapar en oro i mina barn. Han sa tydligt att vi sitter på möte för MIN skull, inte barnen.

    Jag kände mig så kränkt så jag var nära att kräkas. Jag som alltid tagit väl hand om mina barn, lämnar de så sent jag kan för att de ska slippa vara på förskolan för länge vilket resulterar i att jag har mindre tid på mig att komma till mitt arbete. Han drog upp ett citat som jag sagt till vår äldsta, ex, "nu får du stanna här så kommer pappa o hämtar dig sen". Så säger jag alltid till dom när jag lämnar så får de en puss så går jag. Han såg detta som ett "hot". Asså jag håller på att bli knäpp. Bokstavligt talat knäpp. Pedagogen som satt med satt bara och grät. Kände bara för att ifrågasätta, "är det verkligen DU som ska må dåligt i detta?!". Lång historia kort, det blev en pajkastning där då vi anklagade de för vanvård då våra barn vid flera tillfällen kommit hem med svamp i underliv, frostskador och att vi hämtat de utan att personalen ens märkt det.

    Vi sa att kommer du ner till den sandlådenivån så kommer även vi vara där med att anmäla er för minsta lilla vanvård. Vi berättade även att hela samtalet med dom är inspelat på telefon och vi kommer gå vidare till hans chef,

    Vilket jag gjorde, kontaktade hans chef och hennes argument var att han känner en oro för barnen pga hur jag pratar/är.

    Jag vet inte vart jag ska ta vägen, min man blev tokig och frågade. "Vad är värst för barnen, att min fru pratar som hon gör eller att ni vanvårdar barnen?". Hans svar va att det var inte hans jobb att jämföra saker och ting. Men MITT beteende och sätt att prata är kränkande samt att jag utsatt barnen för kränkande handlingar?????? Jag förstår ingenting???????? Som vad?

    Jag vill poängtera att jag inte är orolig för ett möte med soc, tycker det är bra att de finns för många behöver dom, vi är dock ingen familj som behövs läggas onödiga resurser på, det jag känner mest är att jag tappat ALLT förtroende för förskolan och jag vet inte ens hur eller vad jag kan säga till mina barn utan att det skall missförstås.

    Är det någon som snälla kan säga något som lugnar mig, har inte sovit på hela natten och mår ständigt illa.

    Snälla någon?

  • Svar på tråden Anmälan till soc
  • Aline83

    Ja, asså jag frågade pedagogen rakt ut "tror du våra barn far illa, tror du de mår dåligt?" Absolut inte sa hon och grät igen.

    Nu när det gått några dagar och jag smält det blir jag mer och mer förbannad, känner mig så oerhört kränkt och jag kan inte ens förmå mig själv att se dagispersonalen i ögonen utan att vilja kräkas på plats.

    Jag förstår att de säkerligen kommer erbjuda ngn form av föräldrastöd osv vilket är helt meningslöst. Mina barn är 2 år och den andra är 3,5 år. Vilken förälder är INTE stressad med 2 så små. Den enda springer åt ena hållet o klär av sig medans andra klättrar upp på stolar o bänkar o hoppar, man måste vara överallt när småttingarna är vilda på mornarna.

    En av punkterna till soc är att jag inte vart medmpå föräldramöten, jag har missat 1 av 2 då jag arbetar i butik. Min man är med på ALLT. hade jag vart man hade ingen ifrågasatt mig om jag missat föräldramöten då alla män jobbar men när en kvinna arbetar e d att vi inte bryr oss om våra barn.

    Vi har suttit hemma och spelat upp samtalet om och om igen, vi förstår ingenting. Istället för att ta in oss föräldrar på ett möte där vi kan ha en sansad dialog blir vi (JAG) påhoppad direkt, hela samtalet i 45 min är när rektorn diskriminerar mig och påtalar hur dålig jag är. Aldrig träffat människan förut.

    Men oavsett så är hela processen dåligt skött för att relationen mellan oss och pedagogerna är för alltid förstörd. Det finns inget förtroende där längre. Och DET tycker jag är tråkigt för att jag är en väldigt öppen/glad människa som pratar med allt och alla.

    Önskar personalen kunde tagit det med oss direkt. Istället satt hon och lipa i 45 min oavbrutet, och sa knappt ett ord.

    Är det inte JAG som ska gråta som blivit så kränkt...

  • Aline83

    Vi va på möte hos BVC idag o berättade allt. Hon skakade på hurvudst och sa att hon aldrig ngnsin trott eller oroat sig för våra barn. Hon sa att hon jobbat som sjuksköterska i 15 år och aldrig hört ngt liknande. Hon välkomnade både soc och rektorn att ringa henne så kan hon förklara vilken syn hon har på saken så det värmde.

    Vi har mötet imorgon, jag får bemöta deras punkter lugnt och sansat och tänka att de finns för att klara upp saker och ting och inte försvåra våra liv. Även om de har makten till det.

    Vi får visa dom att allt är ett missförstånd. Så jag hör av mig imorgon när jag vet mer.

    Tack för ert stöd o hjälp. Jag behöver alla tips jag kan få.

    Kram

  • Aline83
    queen skrev 2015-12-02 19:42:26 följande:

    Aline83, hur har det gått? 


    Hej!

    Vi va på mötet på soc. Där fick vi läsa anmälan. Kan säga rakt uppochner på att allt i anmälan va falska anklagelser o lögner. Soc satt me oss i en timma o pratade och sa att kontentan av d hela är att dagis gjort fel.

    Jag och min man är om något kompetenta föräldrar och vi ska fortsätta vara det. De sa även att dagis tagit sina egna åsikter om mig, privata åsikter och gjort en sak av de. Ätyvärr blev det en stor grej. Soc va väldigt tillmötesgående och förstående och de läste av hela situationen rätt. De läste av både mig o min man va vi va för människor och de hade faktiskt rätt. Ja blev förvånad men samtidigt glad översatt de har sina arbeten. De är juh proffs. Däremot sa d till oss att om det skulle bli framtida problem med dagis så måste vi an,öka dom isf, till elever och ombudsmannen för att såna här saker gör man inte bara så.

    De va d 2 värsta veckorna i mitt liv, och nu är det värsta över. Men jag kan inte förmå mig själv att må dåligt över det ändå. Känner mig så kränkt av dagis. Personalen, ledningen. Hur allt skötts o hur illa jag blivit behandlad.

    Soc sa rakt ut till oss att både jag och min man är väldigt vältaliga, bra jobb, kompetenta föräldrar som har krav på dagis. Människor som oss är hotfullt mot vissa. Då uppstår konflikter. De sa att min personlighet retat dom. Trist, för ja har aldrig retat upp ngn me att bara va mig själv. D e tråkigt att de läst mig så fel.

    De sa även vad jag har för smeknamn på mina barn eller hur ofta/sällan jag är på dagis är vår familjs ensak. De har inget med det att göra över huvud taget.

    Så dagis gjorde fel i många aspekter. Typ alla.

    Tyvärr kan vi inte byta då barnen faktiskt trivs, de har sina vänner där och ska fortsätta till skolan med dom. Vi kan inte låta våra barn drabbas av våra känslor för personalen. Tyvärr får jag bita i det sura äpplet och möta dessa människor, varje morgon, och bara vara helt tyst. Jag kan tydligen inte prata för då ljuger dom ihop historier o skickar anmälningar så i fortsättningen kommer jag prata mitt hemspråk med barnen så kan ingen hitta på något hädanefter.

    Men visst e d skrämmande vilken makt vissa människor har och hur de missbrukar den?

    Skamligt...
Svar på tråden Anmälan till soc