Inlägg från: crs |Visa alla inlägg
  • crs

    Anmälan till soc

    Fast det är väl ändå stor skillnad på BVC som träffar ens barn typ ett par ggr om året, och förskolan som träffar dem flera gånger i veckan? Jag säger inte att er BVC-sköterska har fel, men hon har ju inte alls samma insikt som förskolepersonalen. Bara säger.

    Och med det sagt, även om rektorn och personalen verkar riktigt kassa på att hantera sånahär situationer, så kan du väl försöka se det positiva i att de uppenbarligen bryr sig? Av vad du skrivit verkar du inte gjort något fel alls, utan verkar vara en vanlig förälder (jag reagerade särskilt på att de ser "nu lämnar jag dig här och hämtar dig ikväll" som ett hot. Jag säger alltid så till min unge när jag säger hejdå. Liksom "nu går jag, vi ses igen kl då eller då". Så att de vet att man går och när man kommer igen. Det är väl superrimligt att göra så?). Men även vanliga föräldrar kan ju ibland vara omedvetet hårda i tonen utan att mena något med det, och det är väl ändå fint att de är så vårdande att de vill barnens bästa? Hellre för försiktig än oförsiktiga, liksom. Och det skulle ju kunna vara så att barnen antytt saker som oroar dem, även om det egentligen inte finns någon grund för det. Alternativt att barnen visar saker för dem (typ tecken på mycket stess), som de inte visar för er. Inte för att det skulle betyda att ni inte tar hand om era barn, men som ändå kanske är bra att uppmärksamma er på. Även om de gjort det på ett jättedåligt sätt. Hade ju tex bara kunnat prata med er, utan att anklaga och dra in soc på en gång... Förstår att ni tar illa upp över det! 

    Jag hoppas du inte tar illa upp av vad jag skrivit, jag menar bara att nyansera det hela lite. Hoppas det går bra på mötet! 

Svar på tråden Anmälan till soc