Inlägg från: linamatilda |Visa alla inlägg
  • linamatilda

    Anmälan till soc

    Hej! 

    Jag tycker att hela situationen låter lite konstig, men ska försöka ge ett perspektiv, som verkligen bara är helt generellt. Jag är sjuksköterska och har precis som all personal i skola och barnomsorg anmälningsplikt vid minsta misstanke om att ett barn på något vis kan fara illa. Nu inte alls sagt att dina barn far illa i din vård och begreppet måste ses med vidd. 

    Det kan handla om så enkla saker att det finns misstanke om att det behövs någon form av stöttning till familjen, eller kanske inte något alls. Vi fick till oss att en anmälan inte på något vis handlar om ett påhopp, utan egentligen om en form av erbjudande i de fall där det kan behövas någon form av stöd, t.ex. en kontaktperson. 

    Jag förstår att detta kan ses som någon form av knäpp på näsan mot er, det är verkligen inte det jag vill, speciellt då jag ju inte alls känner dig och barnens pappa och hur er situation ser ut. Jag vill på något vis bara försöka stötta dig i att det förhoppningsvis ligger en god tanke bakom... Även om hela situationen ju framstår som mycket konstig så som du beskriver det med den gråtande förskoleläraren. 

    Hoppas verkligen att allt löser sig till det bästa för er! 

    Jag måste också säga att det som queen skriver ovanför är mycket vettigt :)

    Vänligen

    Lina

  • linamatilda
    Aline83 skrev 2015-11-22 23:33:08 följande:

    Ja, asså jag frågade pedagogen rakt ut "tror du våra barn far illa, tror du de mår dåligt?" Absolut inte sa hon och grät igen.

    Nu när det gått några dagar och jag smält det blir jag mer och mer förbannad, känner mig så oerhört kränkt och jag kan inte ens förmå mig själv att se dagispersonalen i ögonen utan att vilja kräkas på plats.

    Jag förstår att de säkerligen kommer erbjuda ngn form av föräldrastöd osv vilket är helt meningslöst. Mina barn är 2 år och den andra är 3,5 år. Vilken förälder är INTE stressad med 2 så små. Den enda springer åt ena hållet o klär av sig medans andra klättrar upp på stolar o bänkar o hoppar, man måste vara överallt när småttingarna är vilda på mornarna.

    En av punkterna till soc är att jag inte vart medmpå föräldramöten, jag har missat 1 av 2 då jag arbetar i butik. Min man är med på ALLT. hade jag vart man hade ingen ifrågasatt mig om jag missat föräldramöten då alla män jobbar men när en kvinna arbetar e d att vi inte bryr oss om våra barn.

    Vi har suttit hemma och spelat upp samtalet om och om igen, vi förstår ingenting. Istället för att ta in oss föräldrar på ett möte där vi kan ha en sansad dialog blir vi (JAG) påhoppad direkt, hela samtalet i 45 min är när rektorn diskriminerar mig och påtalar hur dålig jag är. Aldrig träffat människan förut.

    Men oavsett så är hela processen dåligt skött för att relationen mellan oss och pedagogerna är för alltid förstörd. Det finns inget förtroende där längre. Och DET tycker jag är tråkigt för att jag är en väldigt öppen/glad människa som pratar med allt och alla.

    Önskar personalen kunde tagit det med oss direkt. Istället satt hon och lipa i 45 min oavbrutet, och sa knappt ett ord.

    Är det inte JAG som ska gråta som blivit så kränkt...


    Ju mer du berättar desto mer obefogad låter anmälan, och ett samtal med med er först borde ju verkligen ha hållits! Bemötandet mot dig som person verkar också helt oförsvarbart. 
    Otroligt hemskt att ni har blivit satta i denna situation och fått relation och förtroende till er förskolepersonal förstörda. 

    Hoppas verkligen att det löser sig på bästa sätt!
Svar på tråden Anmälan till soc