Inlägg från: Fru Kungsholmen |Visa alla inlägg
  • Fru Kungsholmen

    Maldiverna?

    Åh, jag hoppar in här också! Vi funderar starkt på att åka till Maldiverna på bröllopsresa och har faktiskt svårt att bestämma oss för när bröllopet ska vara just på grund av det. Vi hade tänkt gifta oss i maj eftersom det är så vackert då, men vi funderar på att flytta det till mars eftersom det verkar vara en bättre tid att åka till Maldiverna på. Svårt val: billigare bröllop i mars (många ger rabatter då) och fulare väder i Sverige, men dyrare och finare på Maldiverna, eller finare och dyrare bröllop i Sverige i maj men billigare och lite sämre väder på Maldiverna....

    Ni som varit på Maldiverna, har ni någon uppfattning om hur vädret är i mitten av maj?

    Jag har också läst många gamla trådar här på BT och fått uppfattningen att Indcen och Scorpion verkar vara bäst att boka med. Någon som rest med dem nyligen? Eller har ni bokat via någon annan som ni kan rekommendera?

  • Fru Kungsholmen
    vickyy skrev 2015-10-08 12:47:56 följande:

    Fru Kungaholmen: har ni kikat på resa än och fått prisförslag?

    Ni andra vad kostade ert boende? Känslig fråga så behöver ju inte svara men behöver bolla lite tankar :) fick prisförslag på 120000 resa och flyg. Stämmer de kostnaden för 2 v och 2 personer? :) way to much okej De är once in a lifetime men? :)


    Hej! Igår var vi Indcen-resor och pratade med Micke där. Han tyckte att maj var en utmärkt månad att åka i! Priserna är mycket bättre än i tex mars och april men han tyckte inte värdret var sämre. Senaste åren har det tydligen varit superfint väder i maj och regnat när det ska vara torrperiod istället. Överlag är det lite regn eftersom det är så små och platta öar, sa han.

    Så igår kandade vi nog på att bröllop och smekmånad blir i maj!

    Vi bad om lite förslag och han tog fram tre öar som han tyckte var jättebra, samt en ö till som är lite dyrare men som brukar ha bra erbjudanden i maj. Vi bad om en resa som skulle kosta ca 60000 för två och han tog fram förslag utifrån det. Vi fick ett jättegott intryck av honom, riktigt kunnig och lyhörd och inte så "säljig". Vi har nu fått hem ett mail med länkarna till de förslag han gav igår och ska titta och fundera lite. Det kan säkert kosta 120000 för 2 personer i två veckor, det finns ju superlyxresort där. Men det vi har tittat på är 10 dagar resa (totalt med flygdagar), all inclusive, gärna overwater-bungalow åtminstone några nätter, och förslagen vi fick var 4-stjärniga och något 5-stjärnigt (där vi sa, "vad får vi om vi går upp 10000 kr?"). Så du kan absolut hitta resor till bättre pris än det du fick! 
  • Fru Kungsholmen

    Micke på Indcen sa att det åtminstone skulle skilja 10000 för oss att åka underlågsäsong i maj, jämfört med högsäsong i mars. Och i Sverige är bröllop billigare i mars (för oss skulle det bli ca 10000 billigare för festen), så vi har landat i att det går på ungefär ett ut. För er som inte har det dilemmat utan bara funderar på resa skulle jag nog rekommendera lågsäsong nu efter att ha fått mer information. Någon annan jag pratade med sa att det kunde skilja så mycket som en tredjedel av priset att åka under lågsäsong eftersom man verkar få väldigt mycket mer resa för pengarna. Micke sa också att många hotell har väldigt bra erbjudanden under lågsäsong, tex bo 9 nätter, betala för 6 nätter. Det gör ju onekligen stor skillnad på priset och kan vara skillnaden mellan att kunna bo i overwaterbungalow eller inte, eller välja en dyrare ö/dyrare hotell från början. Eller kanske vara avgörande för att ha råd att åka överhuvudtaget.

  • Fru Kungsholmen

    Indcen tipsade om Conrad Rangali Hilton, Kuredu, Vilamendhoo och Atmosphere Kanifushi tror jag att de hette... Alla verkar jättefina på olika sätt!

  • Fru Kungsholmen

    Nu har vi preliminärbokat flyg och ska bestämma oss för hotell. Micke på Indien-resor rekommenderar Vilamendhoo för snorklingen eftersom de har ett riktigt bra husrev där det finns stor chans att se valhaj, och rekommenderar Kanifushi om man vill ha det lite lyxigare. Vi lutar just nu åt Kanifushi som har grymt bra All Inclusive och är lyxigare totalt sett och där det även ingår två snorklingsturer per dag. Kanifushi har dock inget eget husrev.

    Vi är inga vana snorklare och undrar därför om någon kan ge oss tips. Är det dumt att ta en ö som inte har eget husrev? Eller väger snorklingsturerna med båt upp det? Är det någon av er som varit på något av dessa ställen?

Svar på tråden Maldiverna?