• vickyy

    Maldiverna?

    Hej!

    Jag och min m2b planerar att vigas här hemma och sen ha ceremoni på en strand i Maldiverna.

    Så skulle så uppskatta om ni vill tipsa o bomba med svar o tips allt ni vet om detta paradis :)

    Är det någon här som haft ceremoni i Maldiverna? (Bröllopsresa/resa?).

    Vilka företag är bra?

    Boka separat flyg, boende och ceremoni eller bröllopspaket? Make up och hår bokas det via "hotellen"?

    Vilket är Maldivernas finaste ställe ni vart på? :)

    Vad kan allt tänkas gå på sådär?

    Tusen frågor!

  • Svar på tråden Maldiverna?
  • vickyy
    Aniara4 skrev 2015-10-02 15:16:49 följande:

    Jag har också varit på Kuredu och det är jättefint men jag skulle säga att det är ett av de minst lyxiga resorterna i Maldiverna - men allting är relativt, det finns alltså riktigt lyxiga och exklusiva ställen. Kuredu är ganska stort och har 7 olika klasser av rum har jag för mig, allt från enklare bungalows (som fortfarande är som ett schysst hotellrum) till de lyxigaste rummen på pålar i vattnet.

    De flesta resorter ordnar gärna bröllop, sen får man väl ta ställning till hur mycket det är värt att betala deras bröllopsfixare. Vi såg ett bröllop när vi var på Kuredu, eller iaf ett brudpar som var ute och fotograferades på den långa sandtungan mot solnedgången.

    Det man ska tänka på är väl att dessa bröllop inte är juridiskt giltiga vigslar. Maldiverna är ett muslimskt land (resorterna bryter hejvilt mot flera av deras lagar, t.ex. alkoholförbudet) och "västerländska" bröllopsceremonier är bara symboliska. Det kanske ni redan hade koll på, men det kan vara bra att veta att man kanske får riva av en vigsel på Arlanda innan man åker eller så!


    Tack Aniara4 för tipsen! :) Ja det vet vi, så hade tänkt att ha vigsel hemma och sedan ha ceremonin i Maldiverna (eller annan ö t.ex Seychellerna kan man gifta sig med både vigsel o ceremonin, men inte lika lockande att dra dit!) Vi får kika vilket ställe där som verkligen är en dröm att ha ceremonin på och honeymoon med ;) Läst mycket här på forumet om Kuredo o de verka vara så himla fint där..men jaa vi får kika lite mer på "the perfect place".

    Jag vet att indcen och skorpion ska vara bra researrangörer som kan hjälpa till. Men känns som en djungel allt :) vet ocks
    å att t.ex discovery(??) har bröllopspaket med ceremoni, flyg och boende. Men jaa :) får kika runt o höra hur allt går till med Indcen t.ex
  • vickyy
    zoet skrev 2015-10-02 10:33:41 följande:

    Jag var på Maldiverna på dyk- och semesterresa med pojkvännen för drygt ett år sedan (därför väljer vi annan plats för bröllopsresan, annars hade det nog varit givet) och jag tänkte bara tipsa om Kuredu Resort. Vi tycke det var riktigt mysigt, man kunde bo avskiljt och romantiskt men samtidigt var det tillräckligt stort för att man skulle kunna strosa runt och upptäcka nya platser även efter några dar. Har ni något som helst intresse för att testa snorkling så är även deras husrev fantastiska med bl.a. 1m stora rockor, och babyhajar såg vi direkt från stranden nästan varje dag (de större kommer inte nära ön ifall ni skulle vara oroliga för det, även om de är helt ofarliga och fantastiska att dyka med :) ). De har även solnedgångsturer med båt där man i princip är garanterad att se hoppande delfiner. Ön ligger ganska långt från Male så man tar ett litet flygplan ut som landar på vattnet, så man får se ögruppen ovanifrån också på vägen.


    Tack zoet :) låter ju helt underbart er resa. Ja kuredu ser så himla fint ut! Men är det den vackraste plasten för ett bröllop och honeymoon? Läst att kuredu har t.ex 2 platser..en som är lite mer avskiljd från aktiviteter, "partylivet", och folket men att de finns en mer avlägsen sida på ön där man mer är ostörd så att säga? :P eller har jag fått för mig detta bara kanske? :) isf så kan man ju välja den platsen eller kika vidare på en annan ö.

    Har du n
    ån koll eller nån annan om dessa ställena? Coco Palm Dhunikolhu, filitheyo, komandoo och vilamendhoo. 
  • vickyy

    Fru Kungsholmen: Vad kul med en till som planerar att resa dit :)

    Har ni bestämt vart ni ska ha er honeymoon eller kika ni också efter de perfekta stället? Det jag läst i de andra gamla BT trådarna är att vädret ska vara bra i Jan-Maj? Men inget Maldiven-proffs så kikar säkert in någon kunnig som kan svara på den frågan ;)

    Har mailat Indcen idag och fick svar väldigt fort så de är ju superbra! :) men skorpion är lite segare, har inte fått svar än, mailade dom för ett par dagar sedan nu.

    Men inte konstigt kanske då Maldiverna är ju en dröm för manga ;)

  • vickyy

    Fru Kungaholmen: har ni kikat på resa än och fått prisförslag?

    Ni andra vad kostade ert boende? Känslig fråga så behöver ju inte svara men behöver bolla lite tankar :) fick prisförslag på 120000 resa och flyg. Stämmer de kostnaden för 2 v och 2 personer? :) way to much okej De är once in a lifetime men? :)

  • vickyy
    Fru Kungsholmen skrev 2015-10-10 09:42:41 följande:

    Hej! Igår var vi Indcen-resor och pratade med Micke där. Han tyckte att maj var en utmärkt månad att åka i! Priserna är mycket bättre än i tex mars och april men han tyckte inte värdret var sämre. Senaste åren har det tydligen varit superfint väder i maj och regnat när det ska vara torrperiod istället. Överlag är det lite regn eftersom det är så små och platta öar, sa han.

    Så igår kandade vi nog på att bröllop och smekmånad blir i maj!

    Vi bad om lite förslag och han tog fram tre öar som han tyckte var jättebra, samt en ö till som är lite dyrare men som brukar ha bra erbjudanden i maj. Vi bad om en resa som skulle kosta ca 60000 för två och han tog fram förslag utifrån det. Vi fick ett jättegott intryck av honom, riktigt kunnig och lyhörd och inte så "säljig". Vi har nu fått hem ett mail med länkarna till de förslag han gav igår och ska titta och fundera lite. Det kan säkert kosta 120000 för 2 personer i två veckor, det finns ju superlyxresort där. Men det vi har tittat på är 10 dagar resa (totalt med flygdagar), all inclusive, gärna overwater-bungalow åtminstone några nätter, och förslagen vi fick var 4-stjärniga och något 5-stjärnigt (där vi sa, "vad får vi om vi går upp 10000 kr?"). Så du kan absolut hitta resor till bättre pris än det du fick! 


    FruKungsholmen: Det låter ju som en bra tid att åka på. Vi funderar på att åka i Februari eller Mars men vi åker inte förräns 2017 ;) så har ju gott om tid på oss att planera hehe. Men jag är så sugen på att kika redan nu :)

    Ja vi sa aldrig max budget så kan säkert va därför priset stack iväg lite ;)

    Vilka öar tipsade Indcen om? De jag hittat är vilu reef. Verka jättefint där, vackra stränder o fina bungalows.

    Men vi vill ju gärna ha ett lugnt ställe men inte för lugnt. Gärna lite aktiviteter o inte bara snorkla :)
Svar på tråden Maldiverna?