• queen

    Gör jag fel om jag inte svägerskan får vara brudtärna?

    Det finns som sagt ingen formell "bjuda tillbaka"-skyldighet när det gäller tärnor och maskalkar. Men jag skulle ärligt talat tycka det kändes konstigt om systerns man var marskalk men inte systern tärna.

    En tärna måste inte stå bruden närmast. Det kan mycket väl vara en syster eller annan nära släkting till brudgummen. Som ni tänker göra nu signalerar ni att svågern står närmare din man än hans egen syster.

    Om det finns någon annan självskriven tärna, typ en syster till dig, kanske det inte framstår som så konstigt. Men om ni tänker slopa tärnan helt eller be en kompis (om det nu inte är en kompis som ni står VÄLDIGT nära och ni kan motivera det på ett bra sätt) så tycker jag faktiskt det inte låter så lyckat.

    Ett alternativ kan vara att slopa tärnor och marskalkar helt. Eller att din man ber någon annan att vara marskalk. 

    Sedan undrar jag varför du tackade ja till att vara tärna på svägerskans bröllop om du nu inte gillar henne helt och hållet. Hade antagligen varit lättare för dig att slingra dig ur det här annars. ; ) 

  • queen
    Anonym (Brudenbuu) skrev 2015-09-23 20:05:48 följande:

    Varför jag tackade ja till att vara hennes tärna? jadu.. Jag blev jätteglad till en början och väldigt chockad. Men när bröllopet närmade sig så kände jag mer och mer att jag egentligen inte borde vara det, då vi inte står varandra speciellt nära egentligen. Jag tänkte mer "så här vill jag inte ha det när jag gifter mig". Svårt att förklara.. Men kunde verkligen inte backa ur i sista sekund! 


    Förstår hur du tänker. Är det viktigt för din man att ha svågern som marskalk?Kan ni kanske be någon annan eller slopa marskalker helt? Jag tror det skulle vara lättare att ta för systern om ingen av dem tillfrågades. 

    Jag tycker egentligen inte det är konstigt att ni inte ber systern vara tärna, utan att det som kan uppfattas som konstigt/sårande ligger i att ni ger svågern en mer central roll än brudgummens syster. 
  • queen
    Ankan skrev 2015-09-24 07:58:09 följande:

    Tror ni verkligen att det är ett problem att svågern får vara marskalk när inte systern får en plats i brudföljet? Jag har själv två bröder som inte kommer att få ha en sån roll eftersom jag har två jätte bra vänninor som tärnor och min kille har sin egen bror och sin närmaste vän som best man.
    Det är väl ganska vanligt att man som brudgum väljer manliga släktingar eller vänner och bruden väljer kvinnliga. Så jag tycker inte att det är ett problem att svågern får en roll men inte systern. Jag tycker inte att du måste slopa best man/tärna helt och hållet för det. Men visst kan detvara bra att berätta för henne varför du väljer någon annan i så fall. Tycker dock inte att din kille behöver förklara varför han väljer svågern och inte sin egen syster.


    Fast skillnaden är ju att du har dina väninnor som tärnor, inte dina bröders flickvänner/fruar. Jag tycker gott ts kan välja sin syster och väninna till tärnor. 

    Sedan är det klart att det ligger närmare till hands att jämföra när systern och svågern gifte sig så pass nyligt och hade både ts och hennes man i brudföljet. 

    Det beror ju lite på de inblandade personerna också. För en del skulle det här inte vara en stor grej, men jag tolkar det som att ts tror det finns en risk för sårade känslor och sura miner. Då skulle jag tycka det var ett billigt pris för familjefriden att slopa svågern som marskalk. 
Svar på tråden Gör jag fel om jag inte svägerskan får vara brudtärna?