• Aniara4

    Gör jag fel om jag inte svägerskan får vara brudtärna?

    Står din sambo och hans svåger närmare varann än du och systern? Är det hans närmaste vän/släkting? För tanken är väl att man ska ha någon som står en nära i brudföljet, sin bästa vän eller sitt syskon. Det låter kanske lite konstigt att du var brudtärna åt någon du inte tycker dig stå så nära, men de kanske gärna ville ha er med som par?

    Hur som helst är det inte rimligt att se på det som något där man ska "bjuda tillbaka". Ska man vara strikt traditionell är det dessutom omöjligt eftersom brudtärnan egentligen ska vara ogift!

    Mitt förslag är att ni båda tänker igenom vem er närmaste vän/syskon är, vem ni helst vill ha med er under vigseln, och frågar den personen. Eller struntar i brudfölje om ingen känns given, det är ju inget man måste ha.

  • Aniara4
    Anonym (Brudenbuu) skrev 2015-09-22 13:56:18 följande:
    Är rädd för att släkten och hon själv ska ifrågasätta mitt val om jag inte frågar henne om hon vill vara tärna. Kommer aldrig fråga henne, tänker mer på hur konstigt det kommer bli när sambon frågar hennes man. Många förväntar sig nog att hon ska få vara tärna då.
    Det är ju inte alltid symmetriskt. Han kanske är din sambos närmaste vän, medan du har nån vän som är närmare än henne? Det måste ju folk kunna förstå?
  • Aniara4

    Om det känns som om hon förväntar sig det, kan du prata med henne på ett tidigt stadium och säga att "jag kommer att be Lisa vara min tärna eftersom hon har varit min bästis sen gymnasiet, hoppas det inte känns som att jag dissar dig"? Eller be sambon nämna det när han frågar mannen: "ja, TS kommer att ha Lisa som tärna, de har varit kompisar jättelänge/är jättenära osv"? Så slipper hon undra, utan får veta vem du har valt och varför.

  • Aniara4
    Anonym (Brudenbuu) skrev 2015-09-23 20:34:59 följande:
    Han har inte bestämt sig än och har ett bra tag på sig att fundera. Kan hända att han väljer att inte ha någon marskalk alls. Vem har ringarna då egentligen?
    Vi hade inget brudfölje, och vi glömde ge ringarna till prästen innan som vi hade tänkt, så maken hade dem i fickan. Eller, jag upptäckte precis innan vi gick in att jag hade min på fingret redan! Jag hade tagit på mig den under fotograferingen och glömt ta av den. Skäms Den åkte snabbt av och ner i fickan!

    Sen tror jag också att det kanske blir enklare om inte svågern heller blir tillfrågad.


Svar på tråden Gör jag fel om jag inte svägerskan får vara brudtärna?