Inlägg från: Emsie |Visa alla inlägg
  • Emsie

    Hur utforma bröllopet?

    Hej!

    Jag och min kille ligger precis i startgroparna för att planera vårt bröllop. Vi skulle vilja gifta oss nästa sommar och sen köpa en större lägenhet under hösten och för att ha råd med nytt boende så måste kostnaderna hållas nere om vi alls har råd att gifta oss nu. Barn är med i planerna också, därför vi måste köpa ett större boende och det är väl egentligen mer tidspress på den biten än på bröllopet även om jag helst vill gifta mig först, ordningen är inte så viktig för min kille. Problemet nu är att min sambo har så mycket vänner och stor släkt (konstigt att kalla det för problem vi är ju givetvis glada över att ha alla dessa människor i våra liv men ekonomiskt så är det inte så fördelaktigt just nu) som han känner att han inte kan låta bli att bjuda så även om vi håller nere gästlistan allt vi kan skulle vi landa på 80-90 personer. Det känns som om det kommer dra iväg prismässigt. Finns det några alternativa sätt att lägga upp bröllopet på? Vi är inte så traditionella egentligen utan kan tänka oss något annat än det "klassiska" men just nu är fantasin dålig.

    Tacksam för tips!

  • Svar på tråden Hur utforma bröllopet?
  • Emsie

    Tack så mycket för era idéer!

    Tea wedding låter jättefint tycker jag! Men då till ett annat problem.. Ca hälften av gästerna kommer vara tvungna att åka 40-60 mil för att vara med, tror ni att dom tycker att det är lite fjuttigt med bara "fika"? Känns som att det kan bli väldigt kort också, svårt ändå att hinna prata med alla eller? Vi kommer gifta oss borgligt så själva cermonin kommer väl också troligtvis vara ganska kort antar jag.

    Vad var det för aktiviteter dom körde då under eftermiddagen?

    Knytis kan ju vara jättetrevligt! Behöver man isf styra upp det på nått sätt när det är i så stor skala?

  • Emsie

    middagen är det som vi uppskattar mest på bröllop när vi har varit på andras och det jag har drömt om länge förutom att få ha på mig en vacker klänning. Vi är inte några party animals längre så festbiten är av underordnad vikt och själva cermonin är ju givetvis viktig men inte på samma sätt så det får nog bli en lösning med middag ändå, om det inte funkar ekonomiskt nu så får vi ta det längre fram. Både vi och många av gästerna är matintresserade också så det vore väldigt kul att få bjuda på en härlig middag.

    Ballerina- det låter ju fantastiskt! Hur fick ni tag i så billig mat? Var det kontakter? Det är den posten som jag känner blir svår att hålla nere. Klänning tror jag att jag kan önska mig bidrag till i 30-årspresent, skor har jag inga direkta krav på, kan tom ta några jag redan har, smink och hår kan jag fixa själv om inte min kompis som är mua vill hjälpa till, transport bryr vi oss inte om, utsmyckning till lokal har vi möjlighet att fixa extremt billigt via familjen, fotografering tror jag att en vän kan hjälpa till med osv.

  • Emsie

    Man ska nog försöka förhandla lite oftare, jag tycker bara att det är så jobbigt med sånt men det verkar ju helt klart vara värt det... Fråga kan man ju alltid göra. Vi får väl ringa runt till olika ställen helt enkelt! Tack så mycket allihop för era tips och det känns lite upplyftande att det faktiskt går att få till :)

Svar på tråden Hur utforma bröllopet?