• Loveit

    Bröllop sommaren 2016

    Hej!

    Vi gifter oss 30 juli. Lokal och kyrka är bokat. Hittade även min brudklänning idag! Jättenöjd!

  • Loveit

    Vi har också bestämt färgtema. Kommer bli ljusrosa och svart, möjligtvis någon vit detalj kanske :)


    Toastmaster och toastmadame är tillfrågade och dom tackade båda ja. Vi är så glada över det!


    Min syster kommer då vara toastmadame och även brudtärna. Vill ha fler brudtärnor men kan inte bestämma mig för vem/vilka mer. Väldigt svårt!


    Sambon har däremot ingen aning om vem han vill ha som marskalk. Vi båda vill inte välja någon bara för att ha, utan ska vara personer som står oss nära, som vi kan lita på när det gäller allt. Både att hjälpa till med fixande inför bröllopet och även som stöttepelare om det behövs. =)

  • Loveit
    krats89 skrev 2015-09-06 15:13:45 följande:

    Vi har svårt att bestämma oss för vem vi ska fråga om toastmaster/tostmadame och även värdpar. Har ni andra tänkt ha både värdpar och toastmaster? 


    Något värdpar kommer vi inte ha, är väl mer vi som är värdpar då det är vi som bjuder in till bröllop eller har jag missuppfattat det här med värdpar? :)

    Toastmaster kommer sambons kusin vara och toastmadame kommer min syster vara :)
  • Loveit
    krats89 skrev 2015-09-06 20:27:31 följande:
    Har fattat det som att värdparet är de som tar emot folks osa, får info om ev allergier/speciell kosthållning och är de som delar ut tex såpbubblor vid kyrkan. Toastmaster har jag fattat som är den som håller i schemat på festen.

    Förr var i alla fall (tror jag) värdpar ofta brudens föräldrar. Då dom betalade för bröllopet och bjöd in till bröllop. Men nu har det väl en helt annan innebörd. :)


    Vi kommer sköta osa och allergier mm. själva. Vill ha lite kontroll över det hela ;) Vi kommer nog fixa solrosfrön i två korgar som tärnorna eller några andra får stå och hålla i vid utgången, som gästerna kommer få ta en näve ifrån :)

  • Loveit
    krats89 skrev 2015-09-08 16:50:10 följande:
    Vi ska ha såpbubblor istället, så att personalen slipper dammsuga och sopa upp efter oss sen (min sambo jobbar extra som vaktmästare inom kyrkan och har städat upp sånt såå många gånger ^^ )

    Lite nyfiken.. Gör man det mellan vigslar eller efter sista vigseln? :)


     


    Har alltid undrat hur det fungerar med såpbubblor. Far bubblorna mot brudparet eller blåser man bara ut i luften utan att det ska träffa brudparet? Blir det fläckar på kläderna om man träffas av bubblorna? :)


    Tusen frågor haha

  • Loveit

    Vi kommer skriva:


    "Äntligen! Efter snart 10 år tillsammans gifter vi oss!" Ska fara och köpa en massa papper under helgen så ska jag börja pyssla med inbjudningskorten. Kommer bli enkla men ändå fina, hoppas jag. Vi kommer bara skriva lite info på korten och hänvisa till vår bröllopshemsida där all info står.

  • Loveit

    Kul! Vad har ni för årsdatum? Vårat är 30 juni, men gifter oss 30 juli. Så när inbjudningskorten skickas ut har vi inte "fyllt" 10 år, men när vi gifter oss så ;)

  • Loveit
    krats89 skrev 2015-09-14 15:51:08 följande:

    Vi vill ha ett barnfritt bröllop och hade tänkt skriva "Vi önskar hålla ett barnfritt bröllop." på inbjudan, men jag tycker det låter lite hårt. Är det någon som har ett bra förslag på hur man kan fortsätta den meningen så att det blir en lite mjukare framtoning på det hela..?

     


    "Den här dagen vill vi gärna fira med våra vuxna vänner.

    Åldersgräns: 18 år."
  • Loveit

    Jag har också köpt klänning! :) Tanken var först att beställa från kina men butiken i stan reade ut alla brudklänningar så for dit. Är jag jätteglad över! Fick testa flera olika modeller som jag annars aldrig fått prova. Blev en jättefin klänning som kostade 5000kr, inte speciellt dyrt :)

  • Loveit
    mioliten skrev 2015-09-29 22:40:51 följande:

    Själva vet vi inte hur vi ska göra då vi har egna barn.. Det är inte så lätt att lämna bort dem till någon när alla vill närvara vid festen.. 


    Vi har också det problemet. Men vi funderar på att fråga grannarna om dom vill ha barnen. Då hämtas barnen efter kyrkan då vi inte vill ha med dom på middagen.

    Grannarna är väldigt barnkära och vi har rätt bra kontakt med dom. Vet dock inte om man ska låta dom sova över en natt långt före bröllop bara för att testa.
Svar på tråden Bröllop sommaren 2016