• Äldre 10 aug 14:07
  7853 visningar
  14 svar
  Inlägg från tesselessan Visa alla inlägg
  14
  7853

  Ni som gift er - små saker en inte får glömma?

  Det är ju en miljon saker en ska komma ihåg till bröllopet. Men i som gift er vad har ni för tips på små saker som en lätt glömmer? eller tips på saker som kan förgylla festen i sin enkelhet?
  till exempel läste på en blogg om en brud som var en stor te-älskare och som hade gjort ordning ett silverfat med vackra skålar med lös-teer som hon dekorerat vacker. - helt underbar idé. Den ska jag sno. Finns även tipset om att göra sockerbitarna till hjärtan och färga med karamellfärg.

  Mer ideer? tips? förslag?

 • Svar på tråden Ni som gift er - små saker en inte får glömma?
 • Äldre 18 aug 19:07
  #6

  Tack för alla tips.
  VI kommer inte att ha bordsplacering så jag får lägga lite extra tid på fesstprogrammet istället. 

 • Äldre 3 sep 11:41
  #9

  Vi har av flera olika anledningar valt att inte ha bordsplacering och insett att det hade inte blivit bra med en bordsplacering. Vi räknar med att våra gäster är sociala och ansvarstagna människor som ser till att ingen blir utanför plus att vi ska ha flera mingellekar som gör att stämningen blir bra.
  Och vett och etikett regler struntar vi fullkomligt i för vi anser att det är bortkastat tjafs för rika snobbar och är en människosyn som vi inte vill stå för. dessutom är det mest något som dammas av till bröllop där alla ska vara så traditionella som det bara går. 

 • Äldre 7 sep 16:35
  #13
  Zarah516 skrev 2015-09-07 16:12:04 följande:
  Ok, varken jag eller min man är särskilt snobbiga av oss... O vett o etikett har ju kommit till för att förenkla den sociala samvaron.
  Som t.ex. klädkoder tycker jag är jättebra
  Talar bara utifrån egna erfarenheter... men är ju bra att ni litar på era gäster.
  Vi kände som så, att eftersom vi bjöd människor från så många olika delar av våra liv, så var det mer praktiskt med en borsplacering... har man stor fest, så kan det ju bli rätt rörigt annars, o så sitter man med dem man alltid sitter vid.
  Jag menar absolut inte att du eller din man är snobbiga av er.

  Jag tycker mest att allt detta med klädkoder och etikettregler är en föråldrad variant som mest används i finare kretsar. Och jag ser vinningen i att ha bordsplacering men har nog aldrig varit på ett bröllop där jag tycker att bordsplaceringen varit så lyckade som alla här verka tycka att deras varit, utan att det ändå  känns som att det är folk som känner varandra som pratar med varandra.
Svar på tråden Ni som gift er - små saker en inte får glömma?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.