• CharlotteCC

    Strippa på svensexa?

    Han tycker det är ok med strippa på svensexan om nu killarna ger honom det.

    Jag å andra sidan vill inte ens ta eller se åt en annan mans håll. Det fyller liksom ingenting hos mig så varför känner han inte likadant?

    "-Slappna av det är en kul grej liksom"

    Det är inte kul att veta att någon annan kvinna har brösten och skrev i ansiktet på honom. Det sårar eftersom jag inte har det behovet merän av honom.

    "-Äsch, det tillhör en svensexa!"

    Gör det verkligen det?

    Är det så viktigt att få en sista kväll då du "får lov" att ha en annan naken kvinna i ditt knä som gnider sig på ditt privata ställe?

    När blev det ok?

    Är det för att det är hennes yrke?

    Men då kanske prostitution också är ok för det är ju inte heller otrohet...eller?

    Män som går hos prostituerade vill inte alltid ha sex.

    De behöver "get off" oavsett olika fetischer och kickar...

    Det är en typ av otrohet när nån annan än din partner fysikskt gör dig sexuellt upphetsad.

    Det lämnar din partner till att känna sig otillräcklig, lågt självförtroende och sårad. Vissa reagerar starkare än andra.

    Hur ska jag få honom att förstå?

  • Svar på tråden Strippa på svensexa?
  • Jennyc

    Skulle min sambos vänner dra med honom på en strippklubb eller bjuda hem en strippa skulle det inte röra mig ryggen. Jag är så trygg i vår relation och i det vi har att jag inte skulle ha några problem med det. 


    Hade det dock varit tidigare i mitt liv då jag levde med mitt ex hade jag varit fasligt arg om ämnet hade varit aktuellt. Om det var min unga ålder, brist på självförtroendet eller det faktum att han hade varit otrogen tidigare låter jag vara osagt. (Han var inte otrogen mot mig, men innan mig)

    Jag skulle inte begränsa min sambo på de sättet. Vi är överens om vart gränsen går, vi litar på varandra. Skulle han mot all förmodan vara otrogen, ja då är det hans förlust. Jag skulle givetvis bli sårad och ledsen men, ja, shit happens. Man kan inte styra över allt. Och vill någon vara otrogen så kommer hen vara det förr eller senare. Det är inget man kan påverka eller förebygga mer än att vårda relationen. Och i ärlighetens namn så är nog risken större för otrohet på en firmafest, en utekväll med polarna eller under golfresan än under den timmen som en strippa kommer och dansar lite... 

    Men självklart tycker jag att det är fel att han bagitaliserar dina känslor för ämnet. 

    Och nej, jag tror att det faktiskt är väldigt få svenskar som har strippor på svensexan. Som någon annan skrev så är det nog mest en grej man ser på film och möjligtvis en "tradition" i USA. Så där tror jag att han har fått det lite om bakfoten... 


     

  • Nightrod

    Strippor har i stort sett tre sorters jobb

    Svensexor

    Grabbfester

    Födelsedagar

    Jag kan inte förstå att tjejer är så svåra med att en kille tittar på porr eller att de ser det som otrohet om han onnanerar. Eller ibland råkar tänka på någon annan i en fantasi. Ofta är det att han måste förstå att jag inte anser det är ok, men hans tycke då? Farföräldrar måste den mest "pryda" vara den som skall ha rätt.


    Live free, ride free
  • 1cinalifetime

    Jag hade inte brytt mig ett smack!
    Hade jag inte litat på min sambo skulle jag aldrig gifta mig med honom. 

    Är vi ute sitter vi inte klistrade på varandra och vi flirtar gärna med andra människor. Vi har bara en regel, att vi går hem tillsammans! Och vi är självklart aldrig otrogna mot varandra. 
    Min sambo är inte otrogen om han dreglar över en strippa, tittar på porr eller flirtar med andra! Jag kan inte styra en annan persons känslor. Jag kan dock ha "krav" på att endast har sex med mig. Men kåt på andra är inget problem för mig. :)
    Saken är att jag litar på honom till 100%, även om han har en historia innan han träffade mig, av otrohet. 

  • Jennyc
    1cinalifetime skrev 2015-05-28 13:11:01 följande:

    Jag hade inte brytt mig ett smack!
    Hade jag inte litat på min sambo skulle jag aldrig gifta mig med honom. 


    Precis!!


    Ska jag vara brutalt ärlig, förlåt om jag kliver någon på tårna nu, så tror jag att allt det här faktiskt bottnar i just att man inte har tillit till sin partner. Eller att man har väldigt dåligt självförtroende. 

    Och alla de som säger att de inte tittar på, eller attraheras av, andra människor... Suck.
    Det finns så många vackra människor. 
    Varför ska man begränsa sig själv? Och, framför allt, varför försöker man begränsa andra? 
    Man äger inte sin partner. Och om man står så långt ifrån varandra att man känner ett behov av att förändra sin respektive, då kanske man har valt fel livskamrat.

    Säger som Nightrod, den dagen jag och min sambo inte längre kan ge komplimanger, eller se skönheten i andra människors utseende, den dagen har vi nog dött lite inombords. 

  • kouki

    Om min sambo hade fått en strippa vid hans hypotetiska svensexa, hade jag nog först börjat skratta och sen tyckt väldigt synd om honom, för jag vet hur extremt jävulskt obekvämt han tycker sådan nakenhet är. Han är väldigt framåt med att vara feminist, så nej, hade inte varit orolig. Mest som sagt tyckt synd om honom. 
    Dock tror jag att hans vänner är för fega för att ordna något sådant också :) 

  • Pess
    stresso skrev 2015-05-28 07:57:21 följande:

    jag kommer väl inte hjula av glädje om det visar sig att de har glott på strippor på svensexan, men jag tycker inte det är värt att röra upp hela världen för heller. om hans kompisar har så dålig smak att de tycker det är kul, då får det stå för dem. det betyder inte att det finns nåt svek mellan mig och min man.

    sen tycker jag det är lite märkligt att bara för att den ena ALDRIG skulle ens se åt en annan (vilket jag har svårt att tro men det är en annan femma), ska det per automatik betyda sårade känslor för att ens partner tittar. 
    om de hade gått ut på krogen och ett helt gäng 20-åriga snyggingar hängde runt svensexegänget och kråmade sig och gned sig, hade det också varit otrohet?

    om det är så viktigt för dig att det inte blir nån strippa på svensexan, var tydlig med det men förbered dig på att du kan bli sårad. hans vänner kommer antagligen inte prioritera dina känslor... :(


    Jag vet inte om frågan i mitten var riktad till mig eller TS, men, för det första är min sambo aldrig ute på krogen, han har aldrig haft det intresset ens innan mig, skulle hans kompisar av ngn anledning tvinga med honom så hade jag inte tyckt att det var okej om han inte var avvisande mot, och "flyttat på" den tjej som i ditt scenario stod och gned sig mot honom. Precis som jag inte skulle låta någon snubbe på krogen stå och trycka sitt stånd mot mig, vilket många under åren varit osmakliga nog att göra, men alla är ju olika och har olika gränser i sina förhållanden. :)

    Och ang. sista meningen, mer riktat mot alla här, är det bara jag som tycker att problemet ligger i att, oavsett vad man SJÄLV tycker om strippor, så har TS klargjort att HON skulle bli väldigt sårad av det, men han tycker, om kompisarna ordnar det, att ha en strippa är viktigare än hennes känslor.

    Det låter som mycket märkliga kompisar om de inte skulle lyssna till ett sådant önskemål måste jag säga, om brudgummen skulle säga att strippor är uteslutet. haha.
  • Plättis

    Jag tycker inte att det är okej med en strippa på sambons svensexa. Det är han medveten om och hans vänner också, men de säger att jag inte får ha några åsikter om den. Skulle min sambo säga att han var obekväm med en manlig strippa på min möhippa skulle jag självklart respektera det (fast det är nog jag som skulle vara mest obekväm med det). 

    På något vis är det tanken om "en sista natt i frihet" som stör mig, för jag har inget intresse av att låsa in min sambo efter bröllopet och aldrig låta honom gå ut med grabbarna igen. Fast det låter ju som att det är vad de tror om de ska ha honom en sista kväll där jag inte får ha något att säga till om. 

    Precis som TS skriver så vill jag bara ha min sambo. Det spelar ingen roll hur dregelsnygg någon annan är är, jag ska gifta mig med den snyggaste man jag någonsin mött och som gör mig knäsvag på riktigt.

    Att antyda något annat genom att hyra en strippa skulle på något vis signalera att hans vänner tycker att jag inte är något att ha och han ska få titta på en snygg tjej en sista gång innan gifter sig. Men lyckligtvis bor vi åt helsike för långt bort från allt roligt för att de ska lyckas med det, så egentligen är jag inte orolig. Det är "du får inte tycka något" som stör mig. Jag har ETT önskemål, förutom att han kommer hem helskinnad och utan att de rakat av honom allt hår och skägg, och det är att de inte har en strippa. 

    Men å andra sidan vet de att jag hatar ovisshet och tar allt de säger på allvar, så svensexan handlar nog mest om att jävlas med mig. Mest troligt kommer de sitta i en stuga ute i skogen och dricka whisky och röka cigarrer, så all nakenhet kommer vara av det manliga slaget Tungan ute


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Pess

    Väldigt intressant att läsa hur andra ser på dessa frågor, när jag läser kommentarer likt den under, om hur "majoriteten av alla män" är och beter sig, så blir jag så extremt glad över hur min sambo är som person! :D

    Han har aldrig brytt sig om porr, testat när han var "ung" men det var inte hans grej, han skulle aldrig få för sig att ladda hem sådant, han har alltid varit av åsikten att tjejer på krogen är "äckliga", och har aldrig raggat på någon där, och knappt varit ut på festställen under sitt liv över huvud taget. Han kan nog räkna gångerna på en hand nästan. Och något som verkat låta helt omöjligt och världsfrånvänt enligt många, men han VILL inte titta på andra, det är inget jag tvingat på honom, utan både han och jag är "lagda så" att vi inte får ut något av det, det är totalt ointressant, och vi vill bara "ha" varandra, fysiskt och att se på på ett sexuellt sätt. Hur vi lever, tänker och känner påverkar ju såklart våra gränser för vad som är okej och inte, då en sak som kanske är "normal" för någon annan, blir långt ifrån det "normala" hos oss att det skulle bli ett problem, om ni förstår :) Både han och jag är rörande överens om att det hade förstört "det fina" vi har, om vi skulle börja bete oss så, enligt oss, äckligt. 

    Att vara förmögen att se och avgöra att det finns snygga människor runt omkring en är ju inte samma sak som att ha en strippa knät. Har man ändå så avslappnad syn på det tycker jag det är märkligt att själva doppandet är så förbjudet?! haha. Skulle min kille bli kåt till en strippa kan det likaväl vara en prostituerad som ser till att han får "göra klart" också. Som tur är vill han inte ha varken strippor eller horor ;)

    För mig känns förklaringen att man "litar på sin sambo, drf är det okej", väldigt sorglig. Jag litar också på min sambo, jag tror aldrig att han hade legat med någon annan, jag litar på honom så mycket att jag vet att han inte "ens" hade velat ha någon naken strippa gnidandes i hans knä. 

    Jag har många gånger av tjejkompisar fått förklarat att anledningen till detta "jag litar på honom så han får göra vad han vill bara han inte doppar.." egentligen grundar sig i att de inte alls litar på sin partner när det kommer till kritan. De är bara rädda att om de skulle försöka hindra honom så skulle han gå över gränsen och vara "otrogen", eller lämna dem, så de intalar sig att det är okej, för att de inte vill bli sårade. Säger inte att det är så i samtliga fall, men många känner sig tyvärr "tvingade" att acceptera ett beteende de känner är respektlöst bara för att det "killar måste få göra så".

    Jag förstår problemet, skulle heller aldrig vilja vara med någon som jag måste "förbjuda" från saker denne vill göra, eller begränsa den på andra sätt, hade känt mig som världens partypooper, så jag hade tur som fann min "tråkiga" sambo att dela mitt liv och kärlek med ;) Vi passar varandra perfekt ;)

    Ang. TS fråga är det såklart inte otrohet om båda parter tycker något är okej, men i detta fall tycker TS inte att det är det, då blir det, enligt mig, ett svek.

    Och nightrod, är det TS blivandes kompisars ansvar att se till att strippan har jobb? ;)

    Ursäkta att detta blev mycket om mig nu, men kände att vissa av kommentarerna var riktade mot det jag skev! :)


    Ms T skrev 2015-05-28 08:19:00 följande:

    Oavsett vad vi vet så kollar majoritet av män på porr i smyg o då som ni säger står kuken för många andra. Likadant när dom ser någon snygg kvinna gå förbi. Så länge dom inte är otrogna och har sex med andra så tycker jag inte att det är något


  • Aniara4

    Sen kan man ju fundera över en användare som droppar ett "hett" ämne som ofta leder till debatt och sen inte deltar i diskussionen eller ens finns kvar på sajten (namnet är svart). Det brukar vara själva definitionen av ett troll.

    Sen kan det väl finnas andra förklaringar också, TS kanske mår dåligt av ämnet eftersom det uppenbart är svårt och känsligt för henne, men... ja. Noterade försvinnandet bara.

  • FrökenW

    Jag håller med Plättis. Jag har inget problem med att min karl går på strippklubb, jag har gjort det själv, har inga problem med porr, men jag hade inte uppskattat om de hade en strippa på svensexan.

    Jag hatar idén om "sista natten i frihet" och att han skulle behöva "leva ut" innan jag låser in honom i ett glädjelöst (och sexlöst) äktenskap. Sen är jag nog inte så pigg på att han skulle få en lap dance heller i och för sig, speciellt inte framför andra. Vissa grejer är mellan oss och sovrummets fyra väggar. 

    Sen hade det nog stört mig väldigt mycket om det hade varit en jobbig fråga för mig och han inte brydde sig om mina känslor. Sex ÄR laddat, och vi har olika erfarenheter och syn. Det måste man rimligen kunna respektera i ett äktenskap. 

Svar på tråden Strippa på svensexa?