• Äldre 18 maj 21:15
  9491 visningar
  14 svar
  14
  9491

  Vad lägger ni andra på blommor?

  Hej! :) Jag hade egentligen tänkt att försöka hålla nere budgeten vad gäller blommor, men vips så hade jag lyckats beställa ändå trots att jag funderade på att göra allt själv - även buketten. Blev lite rädd att jag inte skulle hitta rätt saker och färger och stressa ut dagarna innan som säkerligen är stressiga ändå ^^ Gifter mig i augusti.

  Iaf så lade jag totalt 6400 kr. Jag beställde min bukett med vita rosor, brudslöja, sidenband och små pärlor som dekor. Mina 4 tärnor får en bukett med tre rosor vardera och pärlor, och sedan varsin ros till min man och hans två marskalker. Utöver detta beställde jag 10 buketter till borden med rosor och brudslöja. Med utkörning landade det alltså på över 6000 kr. Var det dyrt tycker ni? Vad lägger/lade ni andra på blommor och hur tänker ni kring hur värt den kostnaden är? :)
  Utöver detta tänker jag också dekorera med blommor från mina föräldrars fantastiska trädgård. 

 • Svar på tråden Vad lägger ni andra på blommor?
 • Äldre 19 maj 08:06
  #1

  Vi tänker lägga 1 000 kr på min brudbukett och på min m2bs kostymbloma (vad heter den?) Vi kommer inte dekorera något i lokalen, för vi anser att gästerna inte kommer bry sig om de utan fokus kommer ligga på underhållningen och på oss. Men, om dina blommor inkl slöja (kostar det ej runt 2k kr?) samt andra dekorationer gick på 6k, verkar det väl någorlunda rimligt även om priset akulle ha kunnat tas ner en aning. Vad säger din m2b om summan? Om ni är båda ok med det, då finns inget behov att oroa sig! Om inte ok, kan du väl avboka/avsäga dig lite grejer även om det är pinsamt?

 • Äldre 19 maj 09:51
  #2

  Ha ha, det heter något i stil med buttionere (stavning och uttal är typ lika omöjligt). Jag tror inte heller att era gäster kommer sitta och undra över blommorna. Som framtida brud är det lätt att bli detaljfreak, men på min systers bröllop kunde inte ens min familj komma ihåg självaste bröllopstårtan (som var både vacker och god och säkert dyr). Men då vårt bröllop är i lantlig miljö vill jag gärna ha blommor :) det hade blivit billigare om jag låtit floristen välja efter vad som är billigast den tiden, men ja ja. Tyckte väl mest att männens var lite dyra, 1000 kr för hela min brudbukett och så 250 kr styck för männens rosor i knapphålet...? Å andra sidan ska dom visst hålla sig fräscha hela kvällen vilket inte mina hemmasnickrade alternativ hade gjort.

 • Äldre 19 maj 09:52
  #3

  Min man tyckte iaf att det var en överkomlig summa men så kanske han mest är rädd för en galen flickvän som inte hittar blommor dagarna innan bröllopet ;)

 • Äldre 19 maj 10:05
  #4

  Ja men exakt, tänk på att blommorna kommer att hålla länge (iaf längre än vad dina skulle ha hållit!), så no worries! Tungan ute

 • Plätti­s
  Äldre 19 maj 11:36
  #5

  Knapphålsblomman brukar kallas för corsage  

  Jag har kollat runt lite vad det skulle kosta att beställa bukett, och en enkel bukett med bara rosor, typ i stil med den här nedanför (men bara vita och rosa) skulle kosta 1 500 kr tror jag. Fick en liten blackout eftersom det var väldigt mycket mer än vad jag räknade med.  I alla fall kommer jag beställa bara rosorna från antingen floristen eller en blomsterhandel i närheten. Då landar det på någonstans mellan 1000 och 2 500 för alla blommor, och så hjälper en vän som är florist mig att binda buketten och corsage (corsagenålar finns att beställa på nätet). Till borden kommer vi bara ha enkla rosor i vaser.


  Per aspera ad astra, ad infinitum.
 • Äldre 19 maj 12:56
  #6

  Väldigt vacker bukett! Men ja, det blir dyrt trots att det inte är massa krusiduller. Kanske rosorna som gör det? Jag hade också tänkt köpa "vanliga" rosor först men blev orolig att jag inte skulle hitta vita och ljust rosa så som jag vill ha. Men tror att min blomglada mor blir mer än glad att få ta hem dem sen när vi åker på bröllopsresa direkt ;)

 • Äldre 19 maj 13:20
  #7

  Vi kommer bara att ha en bukett  till mig och ett corsage till honom. Det kommer att landa på ca 1400 totalt och då ska vi ha den dyrare sorten "red nomi" rosor.

 • Plätti­s
  Äldre 19 maj 13:32
  #8
  Louise1234 skrev 2015-05-19 12:56:15 följande:

  Väldigt vacker bukett! Men ja, det blir dyrt trots att det inte är massa krusiduller. Kanske rosorna som gör det? Jag hade också tänkt köpa "vanliga" rosor först men blev orolig att jag inte skulle hitta vita och ljust rosa så som jag vill ha. Men tror att min blomglada mor blir mer än glad att få ta hem dem sen när vi åker på bröllopsresa direkt ;)


  Tack Jag vill ha den väldigt enkel, men det blir nog lite stramare än på bilden (så att jag lyckas hålla den i handen i alla fall). Det blir bara vanliga, enkla rosor, inga dyrare sorter utan standardsortiment. För mig är inte rätt nyans och exakt rätt sorts blomma viktigt, utan jag vill bara ha något att hålla i handen Tungan ute
  Per aspera ad astra, ad infinitum.
 • Äldre 19 maj 16:18
  #9

  ca 70 rosor gick åt, kostade mig 400 kr.  (köpte hos florist för inköpspris) 

  gjorde min egen bukett - eller en så kallad brudboll som har en kärna av oasis.  Och gjorde makens coursage. 

  Blommor att dekorera med hade jag gratis i min egen trädgård

 • Äldre 20 maj 15:45
  #10

  Verkar som att många andra körde på min urspungsplan, köpa själv och plocka i trädgård! Känns så konstigt med pengarna budgeterade för bröllopet, i vanliga fall är jag rätt sparsam men nu slinker dom iväg ;) Ni som gör corsage och brudbukett själva, hur gör ni för att blommorna inte ska börja sloka? :) Tänker på hur ledsna mina midsommarkransar brukar se ut ha ha

 • Äldre 21 maj 08:06
  #11

  MIna föräldrar har planterat fem pallkragar med blommor som vi skall ha på bröllopet
  Så jag hoppas det kommer bli bra när det väl gäller, vi har ganska mycket kvar av dekon till middagslokalen att göra, får se hur avancerat vi gör, just nu räcker bara tiden till på dagarna åt jobb och träning


  Live free, ride free
 • Äldre 7 sep 16:46
  #12

   Jag fixade alla dekorationer,  plus min bukett, o tärnbuketterna,
  min moster odlade brudslöja, o så köpte jag rosor på plantagen, till dekorationerna. Allt som allt gick det på runt 2000:- Hade blivit billigare om jag inte är så galen i Kallor

 • Äldre 7 sep 20:17
  #13
  +1

  Mitt landade på 3500kr för alla dekorationsblommor, tärnbukett och min brudbukett. Fick oerhört många komplimanger för min bukett. Jag valde att ha konstblommor och kunde i lugn och ro skapa buketter och bordsdekor långt i förväg.

 • Plätti­s
  Äldre 8 sep 09:20
  #14

  Vi köpte blommor hos floristen och min vän som är utbildad florist band buketten. 26 rosor och lite "dill" (som jag tror heter tiki egentligen), kostade ungefär 900 kr. 60 rosor till borden köpte vi på Plantagen för 500 kr, men de var lika fina som de jag köpte hos floristen.   Min mans corsage gjorde jag själv medan bilen stod utanför och väntade på oss, buketten gjordes medan jag klädde på mig (fick den färdiga i handen då jag tog på mig skorna och skulle ut). Rosorna till borden fixade vi dagen innan och satte i vatten med rosnäring, och de mådde alldeles prima trots att det var väldigt varmt ute.


  Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vad lägger ni andra på blommor?
Logga in
Bli medlem