• Plätti­s
    Äldre 19 May 11:36
    10955 visningar
    14 svar
    14
    10955

    Vad lägger ni andra på blommor?

    Knapphålsblomman brukar kallas för corsage  

    Jag har kollat runt lite vad det skulle kosta att beställa bukett, och en enkel bukett med bara rosor, typ i stil med den här nedanför (men bara vita och rosa) skulle kosta 1 500 kr tror jag. Fick en liten blackout eftersom det var väldigt mycket mer än vad jag räknade med.



    I alla fall kommer jag beställa bara rosorna från antingen floristen eller en blomsterhandel i närheten. Då landar det på någonstans mellan 1000 och 2 500 för alla blommor, och så hjälper en vän som är florist mig att binda buketten och corsage (corsagenålar finns att beställa på nätet). Till borden kommer vi bara ha enkla rosor i vaser.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 19 May 13:32
    #8
    Louise1234 skrev 2015-05-19 12:56:15 följande:

    Väldigt vacker bukett! Men ja, det blir dyrt trots att det inte är massa krusiduller. Kanske rosorna som gör det? Jag hade också tänkt köpa "vanliga" rosor först men blev orolig att jag inte skulle hitta vita och ljust rosa så som jag vill ha. Men tror att min blomglada mor blir mer än glad att få ta hem dem sen när vi åker på bröllopsresa direkt ;)


    Tack Jag vill ha den väldigt enkel, men det blir nog lite stramare än på bilden (så att jag lyckas hålla den i handen i alla fall). Det blir bara vanliga, enkla rosor, inga dyrare sorter utan standardsortiment. För mig är inte rätt nyans och exakt rätt sorts blomma viktigt, utan jag vill bara ha något att hålla i handen Tungan ute
    Per aspera ad astra, ad infinitum.
  • Plätti­s
    Äldre 8 Sep 09:20
    #14

    Vi köpte blommor hos floristen och min vän som är utbildad florist band buketten. 26 rosor och lite "dill" (som jag tror heter tiki egentligen), kostade ungefär 900 kr. 60 rosor till borden köpte vi på Plantagen för 500 kr, men de var lika fina som de jag köpte hos floristen. 



    Min mans corsage gjorde jag själv medan bilen stod utanför och väntade på oss, buketten gjordes medan jag klädde på mig (fick den färdiga i handen då jag tog på mig skorna och skulle ut). Rosorna till borden fixade vi dagen innan och satte i vatten med rosnäring, och de mådde alldeles prima trots att det var väldigt varmt ute.


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Vad lägger ni andra på blommor?