• FiaGust

    Klänning till sommarbröllop GÄST

    Jag skall gifta mig i sommar och vi har klädkod kavaj på vårt bröllop, jag har gjort en sammanställning om vad som står om kavaj för kvinnor på olika hemsidor:


    Kavaj
    Klänning, kjol, byxdress eller dräkt. Klänning eller kjol ska minst gå ned till knäna, men inte vara golvlång. Axlarna bör vara täckta i kyrkan.


     


    Vid frågetecken kring ettikett så är Magdalena Ribbing min guru som har svaren på allt. 


    För kvinnor finns det några myter och tabu kring olika färger på klänningen... det sägs att rödklänning skulle betyda att bäraren haft ihop det med brudgummen, detta är en myt som troligen uppstått från att man inte skall överglänsa bruden och därför inte bära färger som drar uppmärksamheten till sig.


    Helvit klänning, eller en klänning som är så ljus att den kan misstas för att vara vit, är ett tabu av ganska uppenbarliga skäl.


    Helsvart klänning är formellt sett en markering av sorg, den kvinna som är svartklädd utan avvikande färg har enligt all gammal tradition sorg efter en nära anhörig. Det är orsaken till att kvinnor ska undvika helsvart klädsel på bröllop eftersom denna utpräglade glädjefest "bryter sorg" sedan alla tider.

    Hoppas det hjälper! Viktigast är att inte klä sig i vitt eller för utmanande så skall det nog gå bra!

Svar på tråden Klänning till sommarbröllop GÄST