• Lyxig meny för veganer. tips tack!!

  Tor 7 maj 2015 15:03 Läst 3148 gånger Totalt 10 svar
  Tor 7 maj 2015 15:03

  Till vårt bröllop har vi komponerat ihop en meny till alla gäster förutom veganerna.

  Det är proffs kockar som lagar maten, men vi måste komma med ideerna då dessa inte jobbar med vegansk mat alls. Vegetarisk är inget problem men vegan käk, där tar det stopp!

  Jag vill ju inte bjuda på bara sallad liksom och om någon har ett bra recept på någon vegantårta eller kaka eller dylikt så tar jag emot det tipset med!

  Vi vill gärna att menyn inte känns helt främmande från det vi andra ska äta,som är

  Hummersoppa

  Sjötunga walewska

  Ostbricka

  Tårta

  Tacksam för hjälp!

 • Linngb­g
  Visa endast
  Tor 7 maj 2015 15:45 #1

  Är inte vegan själv, men skulle det inte gå att göra någon soppa som förrätt även till dem? sötpotatis borde kanske bli liknande färgmässigt och havre- eller sojagrädde i borde ju gå. och så krydda med lite örter som passar till (kommer inte på någon just nu, eller timjan kanske?). varmrätt står det still i huvudet på mig... istället för ostbricka kan ett tips vara röror av olika slag, typ hummus och röra på vita bönor med rostad vitlök, med hårt bröd och/eller grönsaker att dippa. har du kollat på pintrest? där finns hur mycket inspiration och recept som helst, även veganska. bara att söka på tex vegan cake så får du upp massor med förslag :) hoppas att ni blir nöjda även med den veganska menyn!

 • Tor 7 maj 2015 19:18 #2

  PINTEREST! Varför tänkte jag inte på det, har ju nördat så mkt gällande allt annat med bröllopet.

  Ja soppa tänkte jag också, sötpotatis är ingen dum ide.

  Tar gärna emot tips på fler soppor som är lite lyxigare, jag hittade någonting om en squash soppa också, alltså zuchini. Hur låter det för er veganer?

  Sen såg jag något i elle om nån butternut pumpa

  elle.se/lyxvegan/

  Är detta något tror ni?

  Ser lite fjuttigt ut men ni kanske har andra bättre tips.

  Det mesta jag annars hittar är typ grytor och falafel och orientaliskt eller asiatiskt vilket känns fel.

  Dock gillar jag det där med röror och olika bröd till istället för ost.

  Snälla tipsa mer,allt tas emot !

 • Fre 8 maj 2015 14:25 #3

  Det finns massa ny saker som kan ersätta det animaliska i vanliga rätter. Har kommit nåt som heter nåt på O och annars finns ju Quorn och jag tänker att om du vill att det ska likna den andra maten så skulle man rätt lätt kunna göra en vegansk Walewska :)

  Vad ni än kommer fram till kommer veganerna säkerligen vara väldigt glada och tacksamma över att ni tänkt på dem så mycket!

 • Linngb­g
  Visa endast
  Fre 8 maj 2015 16:18 #4

  Haha det är lätt att missa uppenbara saker, speciellt när man har "lite" annars i huvudet samtidigt! :D butternut squash låter jättegott tycker jag. hittat någon kaka än? du kan även prova att söka efter "raw"-recept också, har för mig att de är veganska?

 • Fre 8 maj 2015 16:38 #5

  Broccolisoppa är ju alltid gott, man kan göra ganska mycket med nötter och andra grönsaker.  Däremot vill jag kraftigt avråda från quorn, det innehåller ägg och är därför inte veganskt överhuvudtaget. :p

 • Lör 9 maj 2015 15:12 #6
  Finns ju hur många spännande soppor som helst. Men kanske inkorporera lite lyxiga detaljer såsom tryffel, ätbara blommor och dylikt kan göra att det känns lite extra piffigt? :)  Vilken årstid gäller? Satsa på sånt som är i säsong och extra smakrikt just då!
  Man kan ju t.ex. servera Crème Ninon, ärtsoppa med lite skumpa i, istället för hummersoppan. 
 • Lör 9 maj 2015 15:14 #7

  Ang. tårtan så finns det recept på bottnar där man byter ut ägg mot äppelmos, fungerar jättebra. Om man vill ha en amerikansk frosting finns soya-philadelphia i olika märken, som går jättebra.

  Ostbrickan är svårast. Själv ogillar jag skarpt soyaostarna som finns. Så där kan jag väl inte riktigt ge dig ett alternativ.

 • Lör 9 maj 2015 19:54 #8

  Tack för alla svar!

  Jag vill inte ha någon ersättning för kött produkter, utan jag viill att de får något som är meningen att vara veganskt från början. Soppa är givet, smart där att lägga till något lyxigt som tryffel eller så, pratade med mamma nyss som är vegan, hon gillade iden med butternut pumpa så ska se vad restaurangen säger om det :)

  Har inte blrjat tittat på tårtor ännu, vart så inne på maten.

 • Tis 12 maj 2015 21:13 #10

  Jag röstar för butternutsoppa. Sjuukt gott och ser ut som hummersoppa:) Det finns ju några mattidningar för veganer nu för tiden, bland annat tidningen Vego. Kanske kan de vara inspiration (varning för barnsligt hata kött-tonfall. Recepten är bra men tidningen lämnar en del övrigt att önska).

  Sen finns det ju massor av veganbloggar från USA, England och Sverige också. Googla så kommer du få massor av svar!

  Lycka till!Glad

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll