• Borglig enkel vigsel

  Ons 8 apr 2015 08:23 Läst 3559 gånger Totalt 11 svar
  Ons 8 apr 2015 08:23

  Jag o min sambo ska gifta oss borgligt (utomhus) i maj. Med två vänner som vittnen. Detta är vårt barns 2 årsdag så vi tänkte överraska släkten på kalaset sen. Hur har ni gjort som gift er enkelt och till låg budget? Klädsel? Hår? Bukett? Bukett är väl inget måste? Ja vill bara få de gjort o ha 2 årskalas sen ????

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2015-04-08 08:25
  Vet inte varför de kom massa frågetecken efter ????

 • Anonym (enkel­t)
  Visa endast
  Ons 8 apr 2015 09:02 #1

  Vi gifte oss utomhus med två vänner som vittnen.
  Vi tog kläder ur garderoben och hade ingen bukett, vigseln tog väl fem minuter sedan var allt klart.
  Kostade oss ingenting mer än bensinen som vi tog oss dit med, vilket var fem minuter hemmifrån.

 • Ons 8 apr 2015 12:37 #2

  Man kan ju egentligen höra det hur enkelt eller svulstigt man vill. Vi ska gifta oss borgerligt i slutet av maj och hade först inte tänkt att lägga något direkt på det. Vi ska överraska våra föräldrar (evt. ska vi även lura dit bästa vännerna). Har sagt att vi ska ut och äta så det skulle kunna räcka med ringar och middag för vår del. Vill man kan man även skippa ringar, inget som välsignas borgerligt ju, Men ju närmre bi kommer desto mer vill jag ordna. Förhoppningsvis gifter man ju sig bara en gång i livet så jag har satsat på en lite enklare brudklänning och bokat tid för hår och make up. Jag vill bli lite ompysslad en dag som denna helt enkelt. Sambon satsar på en snygg skjorta och slips men kommer använda kostymen som hänger i garderoben. Vad gäller blommor tänkte jag köpa en söt bukett jag sett på interflora där en liten del av pengarna går till Läkare utan gränser. Det behöver inte kosta skjortan att gifta sig om man inte vill ha det så

 • Ons 8 apr 2015 13:12 #3

  Du kan gifta dig i mysbyxor och med morgonrufs om du vill. 


  Bukett är inget krav. 
  Det enda du behöver är 3 saker


  1- giltig hindersprövning
  2- vigselförrättare med giltig vigselrätt
  3- en villig partner att gifta dig med  

  Flört

  Så ta dom kläder du vill ha, gör vad du vill med håret, skippa buketten om du inte vill ha en sån och ha en underbar dag Solig

 • Ons 8 apr 2015 13:18 #4 +1
  Chicita skrev 2015-04-08 13:12:48 följande:

  Du kan gifta dig i mysbyxor och med morgonrufs om du vill. 


  Bukett är inget krav. 
  Det enda du behöver är 3 saker


  1- giltig hindersprövning
  2- vigselförrättare med giltig vigselrätt
  3- en villig partner att gifta dig med  

  Flört

  Så ta dom kläder du vill ha, gör vad du vill med håret, skippa buketten om du inte vill ha en sån och ha en underbar dag Solig


  HA!

  du glömde vittnen
  Live free, ride free
 • Ons 8 apr 2015 14:15 #5 +1

  Hahaha ni har så rätt :)) Tack för svar :))

 • Ons 8 apr 2015 16:18 #6
  Nightrod skrev 2015-04-08 13:18:10 följande:
  HA!

  du glömde vittnen

  Nja, har man inte egna så brukar det ordnas till en ;) 


  Vem som helst kan vara vittne. Det finns alltid några sekreterare eller annat på kommunen och i kyrkan har du vaktmästaren och organisten om det inte finns andra, så det är inget man liksom måste fixa i förväg egentligen Flört


  Det skulle vara om man ska möta sin VF långt ute i skogen där ingen annan finns då. Annars kan man haffa första bästa som råkar passera genom parken man är på, eller parkeringen man gick över för att komma till platsen man skulle vara på osv Tungan ute

 • Ons 8 apr 2015 16:31 #7

  Vad gäller kläder kan det vara smart att satsa på något som du kanske kan ha på dig sen. Ett par snygga skräddade byxor + någon snygg topp eller en fin klänning. Det beror väl på din stil. Kanske en färgglad väska istället för blommor.

  Mina föräldrar gifte sig borgligt 1987 i Sigtuna rådhus, min mamma hade en vit "kostym", ingen bukett. De hade inga barn då utan på kvällen åt de middag på ett bra ställe med sinna vänner. Ganska enkelt, på bilderna ser det väldigt trevligt ut. 

 • Ons 8 apr 2015 19:10 #8

  Vi ska gifta oss 9 maj. Det är hemligt så det blir vi två, två vittnen(kollegor) samt vigselförrättaren. Vi ska gifta oss i en park vid bra väder annars i angränsande stadshus. Jag har köpt en brudklänning på blocket, skor och betalar en slant för vigseln. Totalt blir det 2500 kronor. Vi ska fixa ringar senare och festen blir troligen i sommar men vi tycker det är svårt att planera för festen när ingen vet.

  För mig var det brudklänningen och vigseln i sig som var viktigast. Brudbuketten kändes inte så viktig för mig. Sminka mig ska ena kollegan göra eftersom jag inte sminkar mig i vanliga fall. Jag tror man får fundera vad man vill fokusera på, vad som är viktigt (är det buketten, tårtan eller något annat) om man vill ha det lite enklare.

 • Anonym (Nina)
  Visa endast
  Ons 8 apr 2015 22:03 #9

  Ett tips från en som gifte sig enkelt borgerligt i kläder vi hade hemma. 

  MAN ÅNGRAR SIG!! 

  Där och då fattar man att det faktiskt är en stor och viktig dag även om man i början inte tycker det. 

  Jag har ingenting som påminner mig om att jag faktiskt gifte mig den dagen mer än ett vigselbevis i en pärm..  inga ringar, inga särskilda kläder, bilderna vi har därifrån skulle kunna vara från vilken vanlig onsdag som helst vid köksbordet. 

  jag hade velat ha något mer konkret ifrån den dagen.  jag hade velat att den skulle ha NÅGOT skimmer över sig , vad som helst. bara så enkelt som att lägga en riktig makeup eller faktiskt anstränga mig för att ha målat naglarna, köpt en ny bh eller faktiskt köpt den där vita klänningen  på rea för 199 kr.  Vad som helst som hade varit en form av planering hade dugt för mig.  Nu finns det ingenting.  Och det ångrar jag djupt! 

  Vi valde att gifta oss av juridiska skäl och vi trodde att söndagskjolen och sommarkavajen skulle duga just därför men vi fick långnäsa... 

  Man måste inte dämpa ner bröllopet bara för att det ska fylla en funktion juridiskt att vara gift eller bara för att man gifter sig med bara vittnen.  Är det er bröllopsdag så är det! 

  vill du klä upp dig så gör det. Vill du sminka dig så gör det. Vill du ha ringar och blommor så ha det.  För hur det än är kommer det att vara en alldeles speciell dag för resten av era liv. 

  jag ångrar så att vi inte tänkte "bröllop" när vi planerade att gifta oss. Det hade varit kul att få visa fina bilder och ha på väggen och få känna sig fin den dagen. 

 • Ons 8 apr 2015 22:30 #10
  Anonym (Nina) skrev 2015-04-08 22:03:35 följande:

  vill du klä upp dig så gör det. Vill du sminka dig så gör det. Vill du ha ringar och blommor så ha det.  För hur det än är kommer det att vara en alldeles speciell dag för resten av era liv. 


  Fast här uppfattar jag det som att TS inte vill göra vissa saker, men känner att det blir lite press "för att det ska vara så".
  Visst kan man ångra att man inte gjorde vissa saker, men man kan lika gärna ångra att man gjorde saker man inte egentligen ville, bara för att andra tycker att det hör till.


  Så länge man är trogen mot sig själv och sina önskemål och tänker igenom valen och vilka konsekvenser dom kan få så är risken mindre att man ångrar sig Glad

 • Tor 9 apr 2015 06:06 #11 +1

  Nja i början tänkte ja jeans o jätteenkelt. Men har faktiskt köpt en vit klänning som går till knäna i spets o vita pumps. Kostym till mannen. Budget (beställt från Nelly o HM) :)) så lite piffiga blir vi nog :) tror de blir en fin dag med 2 årskalas efteråt.. :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll