• emchan

    Rolig information om varje gäst i programmet

    Jag försöker hitta saker om varje person som kan leda till bra samtalsämnen vid bordet. Till exempel har jag flera kompisar (som inte känner varandra) som har back-packat i Nya Zeeland, det är ju en typisk sak som kan leda till att de har något att prata om, men som de själva kanske inte för på tal utan anledning..
    Dessutom hjälper beskrivningarna oss att göra bordsplacering, man kan para ihop människor som man annars inte hade tänkt på, rolig liten bonus :)

    Vi har typ 11 månader tills vi ens ska skicka ut inbjudningarna, men genom att ha påbörjat beskrivningar om gästerna (preliminär gästlista) har vi över ett år på oss att komma ihåg små anekdoter som vi upplevt med de olika gästerna... jämfört med att börja tre dagar innan det måste gå till tryck, då blir det svårare att hinna tänka ut saker :)

    Angående att inte ha koll på vissa människor: jag har till exempel aldrig träffat min kusins fru, och jag känner att det vore konstigt om jag då ger en stor beskrivning av henne. Däremot vet jag att de varit på många olika resor eftersom vi får vykort ibland, och då har jag skrivit ungefär "gift med XX, med vilken hon rest till YY och ZZ". Jag tror varken att de eller andra gäster tycker att det är konstigt att vissa gäster har kortare beskrivningar (särskilt inte de som är ingifta i släkten), det är ganska naturligt att man har mindre koll på dem (även om man såklart kan känna dem hur bra som helst också). Men i detta fall kan hennes bordsgrannar se resor som ett naturligt samtalsämne =)

  • emchan
    Chicita skrev 2015-03-25 09:21:08 följande:

    eller - som man sett några gånger här inne och som jag själv råkat ut för i liknande form:
    Gift med XX, Arbetssökande / sjukskriven

    Det kan ju annars vara väldigt lätt att ringa upp kusinen och säga "hej, hur skulle du beskriva din fru med ett par ord för folk som inte känner henne?" 


    Absolut kan man göra research om personerna =) Har som sagt gott om tid tills det är dags för slutlig version, så till dess kan det ligga lite på is... vore ju knas att ringa runt med research ett drygt år innan man ens bjudit in dem, haha =) Med lite tur hinner jag ju till och med träffa henne innan det är dags!

    Att skriva ut någon som arbetssökande/sjukskriven är ju hemskt! Inte för att det är något att skämmas över, men det blir ju en elak ton! Jämför med "sjuksköterska som för tillfället söker ny tjänst", eller bara "sjuksköterska" så kan de andra fråga "vart jobbar du" och så kan personen svara "just nu är jag sjukskriven/söker nytt jobb"

    Mitt mål är att ingen ska känna sig "nerpratad" utan att lyfta fram små roliga minnen kombinerat med allmän "fakta"... och samtidigt hålla det så kort som möjligt.. men jag tycker överlag att det är roligare att lyfta fram intressen än yrke =)
Svar på tråden Rolig information om varje gäst i programmet