• Anonym (Skrut­tan)
    Äldre 10 Mar 12:28
    6870 visningar
    32 svar
    32
    6870

    Svartsjuk?

    Jag och min m2b har på senaste tiden bråkat en del, och jag vet inte om det bara är för att bröllopet närmar sig eller om vi faktiskt har problem. 

    Han har en tidigare jobbarkompis som jag haft svårt för ganska länge. Hon flirtade och stötte på alla de manliga kollegorna under tiden de jobbade ihop, fast hon då bodde ihop och var förlovad med en kille. 

    De messar flitigt, och när de träffats alla från arbetslaget tidigare har jag ibland blivit medbjuden, men inte nu längre. Min m2b har planerat att de ska träffas om några veckor, och frågade om jag kunde hitta på något med mina vänner så jag inte skulle sitta hemma. Jag svarade att jag tänkte ta det lugnt, kanske ta hem någon av tjejkompisarna och bara prata. Men det gick inte, eftersom han hade planerat att de skulle ses hos oss. Och där får jag inte vara med eftersom jag inte ingår i arbetslaget. (Förra arbetslaget. Det är över ett år sedan de slutade jobba ihop.) 

    Efter att jag frågade om han verkligen menade allvar i att jag ska bli utjagad ur mitt hem för att han ska träffa någon han vet att jag inte tål ändrade han sig och sa att jag inte alls behövde gå hemifrån om jag inte ville. 

    Sist vi träffade den här före detta kollegan gjorde hon uppenbara närmanden på honom, och även om han inte är intresserad av henne så känns det så fel att han inte bara sätter ner foten och säger att han inte är intresserad. Vi gifter oss om några månader, och då vill jag faktiskt kunna känna att jag är allt som betyder något för honom. 

    Jag tvivlar inte på att han inte vill vara med mig, utan vet att han älskar mig och verkligen vill gifta sig och dela livet med mig. Han tycker att jag överreagerar och är svartsjuk, så det jag egentligen undrar är om jag faktiskt beter mig normalt eller om han har rätt.

  • Svar på tråden Svartsjuk?
  • Äldre 11 Mar 08:50
    #11
    Pess skrev 2015-03-10 21:48:32 följande:

     
    Ah, nu ska jag gå och ta ett chillpill innan jag framstår som helt hysterisk ;)



    Ha ha ha ha och precis så var jag efter första inlägget koka av vrede och var tvungen att ta ett chill pill, massera öronsnibbarna och säga ?whasaaaah?. För det första inlägget (obs första) är så igenkännande för mig för kontrollsvartjuka som sänker en människa totalt
    Live free, ride free
  • Anonym (Skrut­tan) Trådstartaren
    Äldre 11 Mar 10:19
    #12
    Anonym (Båda) skrev 2015-03-10 21:47:41 följande:

    han är oschysst som inte kan säga ifrån till henne, frmförallt när han vet hur viktigt det är för dig. Markera för honom att det inte är okej. Ställ krav.

    Däremot så kan jag tycka att du verkar lite desperat. Du litar inte på honom trots att du säger att du vet att han älskar dig och allt. Jag tror att du inte till 100% tror på det själv.

    Hur vill du att det ska kännas när ni är ute? Vill du att han manifesterar sin kärlek till dig och visar alla att det är Ni?

    Det känns inte som att det är helt sunt.

    Jag menar att han gör fel som inte säger ifrån till henne, men du verkar allmänt lite för osäker på honom överhuvudtaget.


    Jag pratade med honom igår igen, och han förklarade att han inte ens fattar att hon flirtar med honom. Det är först när jag frågar varför han låter det fortsätta och ger exempel som han ser att det är något som är fel. 

    Och ja, jag är osäker. På mig själv, inte på honom. Vissa dagar förstår jag inte varför han vill vara med mig alls. Andra dagar är det självklart att han skulle vilja vara med mig varje dag i resten av sitt liv, för jag är helt otrolig och går inte leva utan. 

    Det är pendlandet däremellan som är jobbigt, när jag ibland är självsäker och stark, och ibland en mjäkig liten sak som bara är rädd för allt.
  • Anonym (Skrut­tan) Trådstartaren
    Äldre 11 Mar 10:42
    #13
    Pess skrev 2015-03-10 21:48:32 följande:

    Förlåt, förlåt, förlåt om det inte är detta du vill höra. Men Jag tycker det är otroligt respektlöst av din kille.

    Ah, nu ska jag gå och ta ett chillpill innan jag framstår som helt hysterisk ;)


    Det ÄR respektlöst, och det är vad som sårar mig mest. Att hon flirtar verkar han ju inte ha märkt, baserat på vad han säger till mig. 

    När han besvarade hennes närmanden i höstas hade han ingen bättre förklaring än att han var full och dum, att det var ett skämt som gick snett. En värdelös förklaring, och jag sa till honom att jag inte ville att de hade någon kontakt efter det. Det funkade ett tag, men för någon månad sedan började de messa igen. 

    Jag vill inte bli den galet svartsjuka flickvännen som ställer ultimatum och kräver saker. Men jag vill inte vara naiv heller och bli ännu mera sårad. 

    Anledningen till varför gamla arbetslaget ska träffas om några veckor är för att de hade bra kontakt när de jobbade ihop och trivdes, och de har inte setts på väldigt länge. De är bara några stycken, så om min m2b inte bjuder den här före detta kollegan kommer det märkas. Särskilt eftersom han hittills involverat henne i planeringen. 

    Jag förstår inte hur han inte kan märka vad hon håller på med, och även om det är på skämt så är det jävligt opassande. Han säger att han vill ha fortsatt kontakt med gamla arbetslaget eftersom han inte har särskilt många vänner och vill behålla dem han har. Jag har flera vänner som är väldigt trevliga också, som vi skulle kunna göra till gemensamma vänner om han bara gjorde tid för dem. 

    Igår när jag var som allra mest uppriven, ledsen och inte visste vad jag skulle göra av mig själv sa jag att det kanske är lika bra att ställa in bröllopet. Jag vill inte gifta mig med någon som flirtar med andra och får mig att känna mig som en i mängden. 

    Än så länge är det inte inställt i alla fall, för han har lovat att bättra sig. Förhoppningsvis är han mer uppmärksam och kan säga ifrån när hon flirtar och håller på. Annars får jag väl tro honom när han säger att han inte märker det.
  • Anonym (Skrut­tan) Trådstartaren
    Äldre 11 Mar 10:50
    #14
    Nightrod skrev 2015-03-11 08:33:38 följande:

    Detta inlägget går ju helt emot det första.
    I trådstarten skriver du att du vet han inte är intresserad och att du vet han vill vara med dig och allt det där.
    I svaret till mig så vänder du på kakan och att han faktiskt mer eller mindre är intresserad och att han har besvarat flirtarna.

    Du skriver att det är pga att han skall ta hem hela arbetslaget som han inte vill du skall vara hemma, nu skriver du att det är pga att hon skall komma som du inte får vara hemma.

    Skulle en kille stöta på dig skulle din man slå en knytnäve i hans ansikte, Varför gör du inte samma sak då? Fråga henne vad fan hon håller på med, konfrontera henne själv när du ser hon stöter på honom då!?

    Jag har väldigt svårt att följa det du skriver i och med att du svänger så från trådstart till svar, när man ändrar historien när man får mothugg brukar det ofta betyda att man måste "späda på sanningen" för att få medhåll. väldigt vanligt när man är svartsjuk och vill få rätt, en höna blir lätt en fjäder för att man skall få rätt. 


    Hade jag skrivit i min trådstart att min m2b flirtar med en annan tjej, messar med henne dagligen i perioder, att hon stöter på honom även när jag är med och att de ska på fest och jag är förbjuden att följa med - så skulle alla svar ha blivit "lämna honom". Jag vill inte lämna honom. Jag vill hitta en lösning som innebär att han är bara min och att hans före detta kollega fattar att hon ska låta bli honom. 

    Jag skulle kunna fråga henne vad i helvete hon håller på med nästa gång jag hör hur hon kommer med opassande kommentarer, men då är det fortfarande jag som pinkar revir. Det borde vara min m2b som visar att han inte är intresserad eftersom det är det som är problemet! Jag kan säga ifrån hur mycket jag vill, men om han inte säger "låt bli, jag är upptagen" så är det samma sak fortfarande. Men då kommer hon aldrig mer göra något när jag är med, utan hitta sätt att göra det på där jag inte kommer märka något.
  • Anonym (Båda)
    Äldre 11 Mar 10:51
    #15
    Anonym (Skruttan) skrev 2015-03-11 10:19:40 följande:

    Jag pratade med honom igår igen, och han förklarade att han inte ens fattar att hon flirtar med honom. Det är först när jag frågar varför han låter det fortsätta och ger exempel som han ser att det är något som är fel. 

    Och ja, jag är osäker. På mig själv, inte på honom. Vissa dagar förstår jag inte varför han vill vara med mig alls. Andra dagar är det självklart att han skulle vilja vara med mig varje dag i resten av sitt liv, för jag är helt otrolig och går inte leva utan. 

    Det är pendlandet däremellan som är jobbigt, när jag ibland är självsäker och stark, och ibland en mjäkig liten sak som bara är rädd för allt.


    Hur kan han inte veta att hon flörtar när han på en fest i höstas besvarade hennes närmanden? Det går inte ihop.

    Säg till honom att sluta vara trög och, okej, ha. Kanske inte måste det första han gör när hon kommer till er, säga att " inget flörtande" men om han märker att hon gullar med honom,eller om Du märker det,så får han säga ifrån.

    Eller så kan du ju faktiskt konfrontera henne själv. Du behöver ju inte slå henne, men säga att det inte är okej. Dock så är jag lite emot det, han är inte din egendom, det här borde komma naturligt för honom, att säga ifrån själv för att HAN själv inser att det är fel, inte för att du tjatar.

    Och det där med osäkerheten. Alla är lite osäkra ibland, men det är när ibland är mer ofta än sällan som det uppstår problem. Framförallt irelationen till sig själv såklart, och det är jätte viktigt att vinna över sina hjärnspöken. Jag tror inte att man kan ha en fungerande relation med någon annan, när relationen till sig själv är trasig.

    Lycka till!
  • Anonym (Skrut­tan) Trådstartaren
    Äldre 11 Mar 11:48
    #16
    Anonym (Båda) skrev 2015-03-11 10:51:14 följande:
    Hur kan han inte veta att hon flörtar när han på en fest i höstas besvarade hennes närmanden? Det går inte ihop.

    Säg till honom att sluta vara trög och, okej, ha. Kanske inte måste det första han gör när hon kommer till er, säga att " inget flörtande" men om han märker att hon gullar med honom,eller om Du märker det,så får han säga ifrån.

    Eller så kan du ju faktiskt konfrontera henne själv. Du behöver ju inte slå henne, men säga att det inte är okej. Dock så är jag lite emot det, han är inte din egendom, det här borde komma naturligt för honom, att säga ifrån själv för att HAN själv inser att det är fel, inte för att du tjatar.

    Och det där med osäkerheten. Alla är lite osäkra ibland, men det är när ibland är mer ofta än sällan som det uppstår problem. Framförallt irelationen till sig själv såklart, och det är jätte viktigt att vinna över sina hjärnspöken. Jag tror inte att man kan ha en fungerande relation med någon annan, när relationen till sig själv är trasig.

    Lycka till!
    Det är precis det, att jag inte vill att han ska vara min egendom. Han väljer att vara med mig, men då får han visa det också. Inte göra idiotiska grejer på fyllan och tro att det går över för att han säger att det inte betyder något. 

    Jag är av samma åsikt, och jag har varit så glad på sistone över att jag mått bra. Den där gnistan som jag hade tappat var tillbaka och allt kändes fantastiskt, men sedan försvann den igen. Jag ska försöka lägga lite mera tid på mig själv och att må bra istället för att bara prata med min m2b om vad han ska göra för att jag ska må bra. 
  • Anonym (been there done that)
    Äldre 11 Mar 12:10
    #17

    Det låter hemskt och klyschigt men kan du inte lita på honom så släpp honom och gå vidare. Har levt i ett sådant förhållande under några år och i slutändan hade jag rätt gällande en kollega. Han var inte otrogen, men han lämnade mig och började träffa henne kort därefter, efter att i månader hävdat att det inte var något mellan dem, att hon inte var snygg och inte hans typ, att hon inte alls flirtade osv.

    I mitt nuvarande förhållande skulle det inte hända. Om han vet att jag känner mig orolig inkluderar han mig och han har inte mer kontakt än han behöver med ex och flirtiga brudar. Det är inget jag bett om, det är ett val han gjort utan min inblandning för att han vet att jag tycker det är jobbigt.

    Jag är annars precis som du. Osäker i vissa lägen och tuff i andra, men i grunden osäker på mig själv. Min nya vet det och stöttar mig istället för att stjälpa mig.

  • Anonym (Skrut­tan) Trådstartaren
    Äldre 11 Mar 12:32
    #18
    Anonym (been there done that) skrev 2015-03-11 12:10:50 följande:

    Det låter hemskt och klyschigt men kan du inte lita på honom så släpp honom och gå vidare. Har levt i ett sådant förhållande under några år och i slutändan hade jag rätt gällande en kollega. Han var inte otrogen, men han lämnade mig och började träffa henne kort därefter, efter att i månader hävdat att det inte var något mellan dem, att hon inte var snygg och inte hans typ, att hon inte alls flirtade osv.

    I mitt nuvarande förhållande skulle det inte hända. Om han vet att jag känner mig orolig inkluderar han mig och han har inte mer kontakt än han behöver med ex och flirtiga brudar. Det är inget jag bett om, det är ett val han gjort utan min inblandning för att han vet att jag tycker det är jobbigt.

    Jag är annars precis som du. Osäker i vissa lägen och tuff i andra, men i grunden osäker på mig själv. Min nya vet det och stöttar mig istället för att stjälpa mig.


    Jag litar på honom, annars hade vi redan gått skilda vägar. När jag blir ensam med mina tankar hinner jag blåsa upp dem till oproportionerliga storlekar, men när vi hinner ses och göra saker tillsammans (äta lunch på jobbet eller dejta en fredagkväll) är allt som bortblåst. Då kan vi skratta och prata, planera resor eller bara sitta och hålla om varandra. 

    När han prioriterar jobb och att umgås med vänner, träna eller vad som helst, och jag är trött efter mitt jobb och somnar på soffan när jag kommer hem så finns det inte så mycket tid kvar att göra saker tillsammans. Utan vi säger att vi ska göra det "imorgon", eller i helgen, eller när det lugnat ner sig lite med det där jätteprojektet som tar så mycket tid och energi att man vill lägga sig på hallmattan och sova när man kommer hem.
  • Äldre 11 Mar 17:18
    #19

    Du litar på honom. Fint, men gör det automatiskt honom till pålitlig? Jag hade en sambo en gång som fick mig att känna mig trygg - och en dag sade han upp våra äktenskapsplaner och kastade ut mig ur sin tjänstebostad. Vid våra vidare förehavanden fick jag kämpa mot mot den falska trygghetskänsla han gav mig.

    Han "väljer dig". Gör han? Jag tycker det låter som om han både vill ha fru och en flirt vid sidan av. Bekväm och mysig och kärleksfull vardag och sedan lite pirr i kontakten med kollegan.
    Dessutom utnyttjar han din osäkerhet till att få ha sitt småprassel ifred. Man kan ju knappast anklaga honom för att sätta dig i främsta rummet direkt.

    Det är mycket möjligt att du inte alls "blåser upp saker oproportionerligt" utan att när du är ensam så kan du fundera igenom saker och känna efter vad som är ok. När han är hemma försvinner perspektivet för att ni har så trevligt tillsammans - och det vill du inte förstöra genom att vara besvärlig. Brukar du blåsa upp saker annars?

    Försök att förstå att du inte är "galet svartsjuk" - du är befogat svartsjuk och har alltså all rätt att ställa krav. För egen del hade jag nog dragit upp allt till ytan och sagt: Med tanke på hur ni har betett er tillsammans och ert eviga SMS:ande så vill jag se din telefon - NU. Ingen tid att radera något. Där lär det stå, svart på vitt. Och skulle det sedan verka helt oskyldigt i telefonen har du ändå inget att skämmas för - han har gett dig full anledning att titta.

    Jag hoppas för din skull att han verkligen byter beteende - och behåller det. Om alternativet är att tro på honom när han säger att han "inte märker det" (svårt att tro) så innebär det samtidigt att han bryter all kontakt med kollegan eftersom han inte klarar av att hålla en normal distans till henne.

    Det där med distans är fina grejer, för övrigt. Med mycket distans så inser jag att min exfästman egentligen gjorde mig en tjänst på den värsta dagen i mitt liv. Ett par år senare hittade jag en själsfrände som verkligen vet hur man ställer sig på sin frus sida.

  • Äldre 11 Mar 17:19
    #20
    ... klarar av att se till att hon håller en normal distans till honom, menar jag.
Svar på tråden Svartsjuk?