• Linngbg

    smoking ELLER mörk kostym?

    Hej,
    Jag och min underbara sambo ska gifta oss i september i år och har börjat fundera på vad vi vill ha för klädkod. Efter lite dividerande kom min sambo fram till att han vill ha smoking. Dock känns det lite mycket begärt att alla manliga gäster som inte har en smoking (vilket antagligen är majoriteten) ska lägga pengar på att hyra en. Som lösning på detta har vi tänkt att skriva smoking ELLER mörk kavaj på inbjudan för att gästerna ska förstå att det är helt ok med mörk kostym, men att det är minimikravet. Tycker ni att det är ok eller blir det för rörigt för gästerna?

    Jag kanske ska tillägga att det för oss inte spelar lika stor roll vad damerna har på sig. De som kommer brukar klä sig snyggt och en "finklädd" dam räcker gott och väl, det är herrarna vi vill ska vara lite mer enhetliga då vi av erfaranhet vet att det kan spreta lite med hur finklädda de faktiskt är...

  • Svar på tråden smoking ELLER mörk kostym?
  • Linngbg

    Chicita, det hade vi faktiskt inte tänkte på :) men min blivande vill gärna att våra best men (han ska ha två, jag en och en tärna) ska ha smoking de med. tänker att gästerna kanske känner sig "underklädda"? men det kanske bara är sånt man inbillar sig. bra tips iallafall, tack!

    Lottis, skriver man mörk kostym så är det ju inte minimikravet utan faktiskt den klädel som önskas. en gäst bör inte komma i smoking eller frack till ett bröllop där klädkoden är mörk kostym eftersom man då inte följer den. det är iallafall så jag har förstått det :)

Svar på tråden smoking ELLER mörk kostym?