• Plättis

    Min vän dricker för mycket

    Vi har också personer på vår gästlista som har problem med alkohol. Hen häller i sig vansinniga mängder, får minnesluckor, spyr varje gång det är fest och allt möjligt. Och eftersom jag inte tänker ha det så på mitt bröllop satte jag ner foten och sa att vi har betalbar. Dessutom ska både jag och min sambo prata med den här personen innan och säga hur vi tänker. 

    Jag har pratat med min bror och bett honom vara den som håller lite extra koll, så om någon blir för full sätter han dem i en taxi och skickar hem dem. (Han jobbar inom det militära, så han brukar kunna vara ganska övertygande.) 

    Det känns bedrövligt att behöva oroa sig för hur någon annan ska bete sig på bröllopet. Jag vill kunna slappna av och njuta av planeringen, inte ha ångest över hur mycket den här personen kommer hälla i sig och var hen kommer spy. Så det blir några riktigt allvarliga samtal, inte bara för bröllopets skull utan i allmänhet. Jag har varit orolig länge för den här personen, men hen påstår sig ha kontroll. Och hens närmaste omgivning säger inget eftersom det finns latenta problem hos nästan allihop. 


    Per aspera ad astra, ad infinitum.
Svar på tråden Min vän dricker för mycket