• Allrakäraste

    Kuvertavgift - formulering?

    Jag måste vara lätt galen som startar en tråd på ämnet "kuvertavgift" men här kommer den i alla fall Flört Den handlar dock inte om kuvertavgiftens vara eller icke vara, det har redan diskuterats fram och tillbaka i ett antal tidigare trådar. För oss kommer den att VARA just för att vi inte vill ha en massa ljusstakar, tavlor och blomvaser i bröllopspresenter. Istället vill vi be om en kuvertavgift. Men hur formulerar man detta snyggast i inbjudan?
    Rakt upp och ner att vi ber om en kuvertavgift? Eller be om ett bidrag till bröllopsfesten/bröllopsresan? Sätts in på kontonummer eller i ett kuvert i form av kontanter?

  • Svar på tråden Kuvertavgift - formulering?
  • Allrakäraste

    Tack för alla tips! Lenblo, den där tråden hade jag helt missat den var ju toppen :)


    Vi lutar åt att ta en bestämd summa förmodligen 350 kr och då är det ju helt klart smidigare att skriva något i stil med det ni skrev Plättis. För den nivån på kuvertavgiften kommer vi då att inte bara bjuda på mat utan även ha öppen bar och såklart undanbe oss presenter. Jag skulle bli väldigt tveksam om jag blev bjuden till ett bröllop där jag både förväntades betala kuvertavgift PLUS present. I min värld är det antingen eller :)

Svar på tråden Kuvertavgift - formulering?