• Äldre 17 feb 13:37
  2136 visningar
  5 svar
  5
  2136

  Vi ska gifta oss i hemlighet utomlands- hade ni berättat för era föräldrar innan eller efter vigseln?????

  Hoppas snälla goa Ni att ni orkar läsa detta och ge lite tips, tankar :)

  Vi har efter mkt om och men bestämt att vi ska åka och gifta oss ensamma för att vi vill att vår vigsel ska bli just vår och vi gör det enbart för vår skull. Ingen annans!
   Kommer skriva ngr punkter till varför vi ändå bekymrar oss och vill göra detta på bästa möjliga sätt!

  -Min syster gifte sig utomlands. Vi är två systrar i min familj. Mina föräldrar tog detta bra och tror att de skulle göra det även om jag gjorde det. Samtidigt som jag känner en slags förväntan på mig som den perfekta dottern att ha ett fint kyrkbröllop med kalas.

  - Min sambo friade till mig hemma hos mina föräldrar på min pappas 70 års kalas. Min svärmor fick ett mindre hysteriskt anfall och blev uppriktigt sur i flera dagar över detta. Kände sig orättvist behandlad m.m....Rädd att hon blir det om hon i efterhand får reda på att vigde oss utan hennes vetskap eller ens misstanke. Samtidigt som jag verkligen känner ännu mer för att inte berätta ngt för det är ju vårt beslut och blir hon sur så visar hon ju bara vilken dålig människa hon är, eller???

  - Våra familjer fungerar inte bra ihop. HAde vi gift oss hemma hade jag gått runt med en klump i magen att de skulle bli tjafs eller konstiga situationer. Därav är det inte aktuellt att gifta oss på hemmaplan. SAmtidigt som båda älskar att resa och kanske hade tänkt vigsel utomlands ändå.

  Så till stora frågan: Hur hade ni gjort? Hur reagerade er närmsta familj när ni gifte er i smyg? Berättade ni för närmast sörjande innan eller vigseln? Är vi elaka människor som tänker ringa och säga "nu har vi gift oss"?

 • Svar på tråden Vi ska gifta oss i hemlighet utomlands- hade ni berättat för era föräldrar innan eller efter vigseln?????
 • Äldre 17 feb 14:24
  #1

  Helt rätt att ni gifter er för er skull och som ni vill. Det är inte elakt. Man har ingen "rättighet" att närvara vid andras bröllop. Men man kan ju vara smidig när man berättar det, så man inte sårar i onödan. Ni känner era familjer bäst och vad de skulle uppskatta, att ni berättar innan eller efter. Om ni tror det blir tjafs och gnäll om ni berättar innan kanske det är bäst att göra det efteråt, då det redan är försent att påverka, kanske med ett fint kort eller så. Lycka till!

 • Äldre 4 mar 16:14
  #2
  Red Lion skrev 2015-02-17 14:24:56 följande:

  Helt rätt att ni gifter er för er skull och som ni vill. Det är inte elakt. Man har ingen "rättighet" att närvara vid andras bröllop. Men man kan ju vara smidig när man berättar det, så man inte sårar i onödan. Ni känner era familjer bäst och vad de skulle uppskatta, att ni berättar innan eller efter. Om ni tror det blir tjafs och gnäll om ni berättar innan kanske det är bäst att göra det efteråt, då det redan är försent att påverka, kanske med ett fint kort eller så. Lycka till!


  Håller med! Tycker överlag att folk (menar inte du som trådstartare nu) tar för mycket hänsyn. Alltså självklart ska man som människa vara ödmjuk, snäll och trevlig, men jag tycker samtidigt vi måste sluta att göra saker för andras skull. Tror man lever ett längre & lyckligare liv om man är lite mer "ego". 
 • Anonym (pialo­tta)
  Äldre 4 mar 16:49
  #3

  Jag skulle absolut gifta mig utomlands utan att berätta något innan. Det är er vigsel och ert val hur ni vill ha den. Därefter skulle jag skicka ett foto från vigseln via mail eller post och/eller ringa ganska omgående och berätta för de närmaste. Om ni vill så kan ni ordna en liten intim middag med de närmaste efter att ni kommit hem som en fin inramning. Går inte släkterna bra ihop så ha två fina men separata middagar antingen hemma eller i ett "chambre separee" på restaurang.

 • Äldre 17 apr 15:59
  #4
  Jag hade kanske berättat för föräldrarna men jag tycker faktiskt inte någon annan har något att göra med hur man gifter sig. Blir de sura ligger problemet hos dem, inte hos er :)
 • Äldre 20 apr 16:57
  #5

  Jag och min sambo kommer att gifta oss nu i maj i San Francisco. Vi kommer inte att beräta för någon innan vi åker utan kommer att skicka ett fint kort efter vigseln. 

  Vi gör på detta viset eftersom vi båda två har lite smått märklig relation till våra respektive föräldrar. Dessutom hade vi nog fått sätta "barnvakt" på min sambos pappa eftersom han har en tendens att hitta på konsigheter som vi inte skulle uppskatta. 

  En annan faktor i det hela är att vi bor i en stad som ligger ca. 40 mil från våra familjer och jag har en känsla av att min mamma blivit väldigt upprörd om vi velat ha vårt bröllop i "vår" stad, vilket är det vi hade valt. 

  Vi kom helt enkelt fram till att vi ville göra vårt bröllop till en dag vi kan minnas med glädje och det är tyvärr endast möjligt om vi utesluter familjen lustig 1 och 2...
  För att undvika tjafs och övertalningsförsök så talar vi inte om något innan utan dom får helt enkelt gilla läget när gjort är gjort. 
  Det är ingen rättighet att få gå på bröllop och man kan inte bete sig hur som helst bara för att man tillhör samma familj och räkna med att allt ska vara "som vanligt"

  Jag tycker därför att ni ska göra precis som ni vill och det som kommer göra er lyckliga. Det är eran dag!

Svar på tråden Vi ska gifta oss i hemlighet utomlands- hade ni berättat för era föräldrar innan eller efter vigseln?????
Logga in
Bli medlem