Inlägg från: ElinaF89 |Visa alla inlägg
  • ElinaF89

    Ringar av återvunnet guld

    Jag och min pojkvän har planerat att förlova oss inom en snar framtid, är så glad Hjärta! Vi båda är måna om miljön och det vill vi fortsätta vara när vi ska köpa våra ringar. Jag skulle behöva tips på vart jag kan vända mig för att köpa ringar i återvunnet guld, har ni några tips? 

    Hur tänker ni angående återvunnet guld? Är det något ni tänker på när ni köper era ringar. 

    // Elina 

  • Svar på tråden Ringar av återvunnet guld
  • ElinaF89

    Jelena86 tack för tipset om artikeln och aurumforum.se, det fanns massor av spännande läsning om återvunnet guld! Skrattande Just det du nämner med horribla arbetsförutsättningar är även det ingenting jag vill vara en del av. Hur kan jag hitta dessa guldsmeder??

    Nightrod, Jag tycker att det är tråkigt att inte fler guldsmeder skyltar med att de använder återvunnet guld, om de nu gör det. Skulle jag få veta att de ringarna som vi köper skulle kunna ha varit någon annans skulle jag tycka att det var sjukt häftigt! Tror du att folk inte skulle köpa ringarna för att de inte är "nya" eller vad menar du? 

    Som jag nämnde ovan så är vi måna om miljön båda två och tänker på det så mycket vi kan. Det ligger sanning i det du säger med att i princip allt i samhället värnar till en sämre miljö just därför vill vi göra så mycket vi kan! Att en ring jag ska ha hela mitt liv kommer från återvunnet skulle få mig att må jätte bra och jag skulle vara stolt!

  • ElinaF89

    Ellendellen90, Jag är väl medveten om vad Kimberly processen är och skulle aldrig köpa en sten som inte var certifierad med just det. Men det var inte riktigt det som jag frågade efter utan återvunnet guld. Men kul att du har kunskap om detta och jätte bra att sprida den informationen, gör en egen tråd om det vettja ;) Är du lika insatt i återvunna metaller?

    Vad det gäller Vanbruun så skulle jag aldrig beställa en sån viktigt sak som min förlovnings- vigselring på nätet. Jag vill prova, känna och klämma för att se om det passar mig. Jag kommer vilja gå till en guldsmed och få hjälp med både design och tillverkning. Då kan jag även få någonting som är unikt!

    Broddan, vet inte om det var det hon menade?

  • ElinaF89

    Broddan, det spelar inte riktigt någon roll om det återvunna guldet kommer från smycken jag lämnar in eller guld som guldsmeden redan har. Men det skulle ju vara coolt att få en ring av något som man inte använder längre :)

  • ElinaF89

    Nightrod, det spelar en roll om jag köper återvunnet guld eller stenar för att det betyder att man inte behöver bryta nytt guld på grund av att jag vill ha en ny ring. Den största påverkan på miljö och omgivning sker när guldet bryts och om jag kan bidra till att öka efterfrågan på återvunnet guld så skulle jag bli jätte glad!

    Det där med underleverantörers underleverantörer håller jag helt med om, när det gäller större kedjor men jag kommer inte att gå till någon kedja utan handla av en guldsmed. Som förmodligen inte har lika många "steg" när han köper sitt guld.  

    Alyllyra, vad roligt att höra! Hur hittade ni den här guldsmeden och vad heter butiken?

  • ElinaF89

    Nightrod, jag tror att vi får agree to dissagree för att det verkar inte som om du förstår min poäng. Sen att du drar igång det här till en samhällsfråga angående konsumtion kan vi ta i en annan tråd och jag håller helt med stiina som kommenterat att "Om jag kan göra något - Vad är det för fel med det?" 

    Stiina, det var väldigt roligt att höra att de flesta guldsmederna jobbar med återvunnet guld! Hur hittade du den här guldsmeden?? Glad 

  • ElinaF89
    stiina skrev 2015-02-09 10:50:19 följande:
    Jag blev rekommenderad en sida som heter Guldalliansen på en fest faktiskt :) (www.guldalliansen.se) men det beror väl på lite vad man är ute efter. Men eftersom jag bor i sthlm och hon som rekommenderade sidan bor i malmö, så ville jag inte gå till "hennes" guldsmed. Man kan söka på den hemsidan och se om det finns någon som ligger i närheten. Det fanns många i sthlm men vet inte hur det ser ut runt om i landet. Hade önskat lite mer info om återvunnet guld på sidan men guldsmeden jag kontaktade hjälpte till med det.

    Hoppas det var till hjälp! Annars är mitt tips att helt enkelt fråga alla guldsmeder du pratar med om dom jobbar i återvunnet guld.
    Tack för tipset Stiina! Jag är bosatt i Stockholm så de fanns en del guldsmeder att välja bland Skrattande
  • ElinaF89
    MikaBröllop skrev 2015-02-09 14:30:57 följande:

    Hej!

    Vi smälte ned, återvann, min farmors vigselring samt ett armband och designade våra egna ringar. Vi använde oss av en eko/fairtrade smed som finns på Öland, Johanna E Fagerstedt och skapade ringarna på distans (bor i Stockholm). Gick jättebra :) 

    www.johannae.se/

    Annars finns även Titti Bjerner som däremot var föräldraledig när det var dags för oss, men hon kanske är tillbaka nu och finns i Stockholm :) 

    www.tittib.com/

    Lycka till!


    MikaBröllop, tack för dina tips angående fair trade och eko guld!

    Jag föredrar dock att inte röra naturen alls utan att satsa på återvunnet Glad
  • ElinaF89
    MikaBröllop skrev 2015-02-10 16:37:50 följande:

    Kanske inte framgick så tydligt, men vi återvände vårt gamla guld som smeden sedan gjorde om till de ringar vi ville ha :) För vi hade samma tanke att vi inte ville köpa nytt. 


    Okej jag förstår, vad roligt! :) bor ni i Stockholm? det gör vi nämligen så tänkte om det fanns en möjlighet för oss att gå dit!
  • ElinaF89
    DucklingStories skrev 2015-02-10 19:42:10 följande:

    Hej, 

    Jag har inte jättestor koll på smycken, men vet att båda dessa jobbar med återvunnet material i sina smycken;

    www.frogpearl.se/sida/About-us

    foreveruniquejewelry.com

    Har du kollat in Ecobride något? Ett nätverk för ecotänk kring bröllopet, vet att dem skrev något om just återvunnet guld i ringarna för en tid sedan på sin blogg. 

    Lycka till!


    Hej! 

    Men tror du att dessa märken gör unik design? Känns mer som om massproducerar eller har jag fel?

    Jag har kollat in ecobride lite gran men inte super mycket, ska kolla det lite mer! tack för tips :)
Svar på tråden Ringar av återvunnet guld