• Äldre 4 Feb 13:31
  12841 visningar
  11 svar
  11
  12841

  Hur blir det med skulder?

  Så ni vill dela era liv allt med en person i vått och torrt osv osv


  Det första vi gjorde när vi flyttade ihop var att ha gemensamt lönekonto, gemensamt sparkonto och sedan slog vi ihop våra blankolån (min hoj bla) till ett för att få bättre ränta och kunna betala av det fortare. Skall man inte dela allt med sin tilltänkta, man har barn osv men vill ändå skriva äktenskapsförord så man inte behöver dela det ekonomiska med varandra. Hade min tjej börjat prata om sådant hade jag bett henne dra åt.. Hon äger halva min lägenhet, halva mina bilar och halva hojarna dvs halva av allt jag äger den dagen vi skriver på pappren. Borde jag då skriva äktenskapsförord? För värdet överskrider ju klart de skulder som ni pratar om, och pengar minus eller plus är ju ändå något jag förlorar i så fall. Undra om de utan skulder men med lösören tänker på samma sätt med rädsla jämfört med de som bara ser minuspengar.


  Live free, ride free
 • Äldre 4 Feb 15:12
  #6

   


  Allrakäraste skrev 2015-02-04 15:04:15 följande:
  Ett äktenskapsförord handlar ju inte om hur man ska hantera ekonomin under själva äktenskapet utan hur man ska dela upp allting OM man skulle gå skilda vägar.


  Jo jag vet detta.


  Bara det att vi ser det mer som en förberedelse inför separation.


  Synd att man skall känna sig tvingad redan innan man gifter sig att göra sig förberedd på att skiljas. Skulle ta udden av allt känns det som. Sedan är det mycket fokus på skulder, men få diskuterar så om motsattsen


  Live free, ride free
 • Äldre 4 Feb 16:02
  #8
  augusti skrev 2015-02-04 15:27:18 följande:

  *massa text som tår ovan*
   Men jag vill inte få det att framstå som nightrod tog det, för det är inte så jag menar.  Jo jag såg att det stod så.


  Var kanske inte helt riktat gentemot ditt inläggm,, men ifrågasättande om hela äktenskapsförords delen. Skrev mycket men orkade inte lägga in det, summan är snarare. Om min blivande skulle ha så lite tro på oss att hon bad mig om ett äktenskapsförord så skulle jag aldrig gifta mig med henne, hmm fan vet om jag ens hade fortsatt vara med henne. Då hade hon sluppit gå runt och oroa sig för att ja skulle ta vad som var hennes om/när vi gör slut.


   


  Men alla är olika, och såväl som en del tycker äktenskapsförord är världens bästa ide så är vi den andra sidan av det myntet.


  Man lever som man blir lärd, skyll på våra föräldrar att vi tycker emot lite här inne Flört 


  Live free, ride free
Svar på tråden Hur blir det med skulder?