Inlägg från: Allrakäraste |Visa alla inlägg
 • Allrakäraste

  Hur blir det med skulder?

  Hej!


  Det låter absolut som att ni skulle gå till en jurist som kan hjälpa er att reda ut begreppen och skriva ett äktenskapsförord. Det är ju toppen att ni funderar på det redan nu innan ni gifter er, tycker inte alls att du ska känna dig dum! :) Ett äktenskapsförord kostar visserligen en liten summa, men man sparar enormt mycket tid, ork och pengar jämfört med om man hamnar i en jobbig skilsmässa.

 • Allrakäraste
  Nightrod skrev 2015-02-04 13:31:11 följande:

  Så ni vill dela era liv allt med en person i vått och torrt osv osv


  Det första vi gjorde när vi flyttade ihop var att ha gemensamt lönekonto, gemensamt sparkonto och sedan slog vi ihop våra blankolån (min hoj bla) till ett för att få bättre ränta och kunna betala av det fortare. Skall man inte dela allt med sin tilltänkta, man har barn osv men vill ändå skriva äktenskapsförord så man inte behöver dela det ekonomiska med varandra. Hade min tjej börjat prata om sådant hade jag bett henne dra åt.. Hon äger halva min lägenhet, halva mina bilar och halva hojarna dvs halva av allt jag äger den dagen vi skriver på pappren. Borde jag då skriva äktenskapsförord? För värdet överskrider ju klart de skulder som ni pratar om, och pengar minus eller plus är ju ändå något jag förlorar i så fall. Undra om de utan skulder men med lösören tänker på samma sätt med rädsla jämfört med de som bara ser minuspengar.


  Ett äktenskapsförord handlar ju inte om hur man ska hantera ekonomin under själva äktenskapet utan hur man ska dela upp allting OM man skulle gå skilda vägar.
Svar på tråden Hur blir det med skulder?