Inlägg från: augusti |Visa alla inlägg
 • augusti

  Hur blir det med skulder?

  Vi gifter oss snart och jag har nu börjat fundera på det där med skulder.

  Min kille har skulder på typ 400000 och jag på 200000. Inga bolån.

  De skulderna är pga massa skit som hänt med bortfallen inkomst blablabla, hur som haver, finns skulderna.

  Planen är att vi i höst när hans " prick" hos kronofogden är borta,( finns ingen skuld där, han fick en prick för en 10kr faktura vars betalning kom in en dag för sent, hej kronofogden!)

  Ska ta ett gemensamt lån för att få bättre ränta och komma ner ett par tusen imånadsbetalning.

  Eftersom det är en stor summa pengar så kommer viinte betala av den på en gång utan det lär ta kanske 10-12år.

  Vem vet om vi är gifta så länge,även omvi naturligtvis tror det idag.

  Hur blir det om vi eventuellt skiljerr oss? Vi är solidariskt bundna båda att betala,men säg att en inte har råd, eller kanske jävlas för att skiljsmössan var smutsig eller vad som helst, då står den andra där och måste ta hela betalningen?

  Kan man dela upp lånet när man skiljer sig på två personer, till två seperata lån? Typ förklara att nu skiljer vi oss så vi vill dela upp lånet på två nya lån?

  Vart skriver man ett äktenskapsförord? Kostar det?

  Jag känner mig helt retarted när det kommer till ekonomi, kan ha att göra med min diskalkyli och tidigre naiva inställning till pengar, men jag vill ändå ha mitt på det torra ifall vi skiljer oss.

  Han är inget geni med pengar tyvärr, just nu tjänar vi bra och har råd, men om det skulle bli dåligt så vet jag inte om jag litar på att han inte skulle ta ett lån till, men då i sitt eget namn, jag hänger inte på där, jag sparar. Men då vill jag inte att minasparpengar går till honom när vi skiljer oss.

  Är det bara att stoppa pengar i madrassen som gäller då?

  Ni behöver inte kommentera om mitt val av man som är dåligt ekonomiskt lagd, hans andra kvaliter väger upp, och ja vi hr lån, som miljoner andra, det är väl inte så jävla kontsigt, ibland ter sig inte livet och ekonomin som man räknat med. Bättre med lån än att bo på gatan.

 • Svar på tråden Hur blir det med skulder?
 • augusti

  det verkar vara värt det att skaffa ett sånt. men frågan är hur lägger jag fram det snyggt utan att han tar illa upp....

 • augusti

  Jag tror du tar ut i svängarna lite fort nightrod. mitt är ditt och tvärtom är en självklarhet för oss närvi är ihop. Om du inte läste det så kommer även vi slå ihop våra lån till ett med bättre ränta osv. Jag skiter i materiella ting, jag syftar på gemensamma skulder och tillgångar, det jag slv lagt undan till mig själv, för ja, även om vi delar på pengar så har vi egna konton och vill fortsätta ha det så. Vad händer vid skiljsmässa?

  Det jag pratar om är OM vi skiljer oss. Även omjag inte tror att det kommer bli smutsigt, vi är rätt sansade båda två, så är jag inte helt blåögd. Shit happens, folk skiljer sig hela tiden och blir riktigt osams över det. Jag tror att vi skulle hantera bra men jag lever i verkligheten och jag vill inte sitta i skiten för att jag var naiv och trodde att vi skulle hantera en skiljsmässa som folk och kunna dela upp tillgångar och skulder fint och snällt.

  Nu låter det som att jag räknar med skiljsmässa, och att den blir ful, det gör jag inte, men worst case scenario så finns det en risk, då vill jag att vi båda är on the safe side.

  Men jag vill inte få det att framstå som nightrod tog det, för det är inte så jag menar.

 • augusti

  Jag förstår hur du menar nightrod, jag tänkte likadant innan bröllop blev verklighet för mig, men jag är kite lagd åt det hållet gällande det mesta. Safety first! :)

Svar på tråden Hur blir det med skulder?