Inlägg från: Aniara4 |Visa alla inlägg
  • Aniara4

    Brudföljet får betala allt själv?

    Som jag uppfattar det är det kutym att betala om man har specifika krav på vad brudföljet ska ha på sig.

    En faktor är om det är ett plagg de kommer att ha användning för vid andra tillfällen och hade kunnat tänka sig att köpa även om de bara skulle vara gäster.
    En kostym utan alltför detaljerad specificering kan väl ses som ett plagg man ändå skulle ha eller skaffa. Möjligen kan det vara hyggligt att stå för en slips eller fluga om brudparet vill att den ska vara i nån särskild färg. Med klänningar kan det vara lite mer flytande gränser. Vill man att en tärna ska ha en klänning av en typ/färg hon aldrig skulle ha valt själv och aldrig kommer att använda igen bör man betala för den. Men sen kan ju gränsen vara lite flytande för vad som kan anses vara en "användbar" klänning.

    Sen skadar det ju heller aldrig att hellre vara lite mer generös än att vara mer mån om sin egen rätt, och så tycker jag TS verkar tänka. Se den andres perspektiv och ta med dens ekonomi i beräkningarna. Om en tärna/marskalk har ont om pengar och man har möjlighet att hjälpa till med deras kläder kanske man kan göra det även om man inte måste.

Svar på tråden Brudföljet får betala allt själv?