• Bröllopsresa på Hawaii ?

  Tis 13 jan 2015 17:53 Läst 4490 gånger Totalt 7 svar
  Tis 13 jan 2015 17:53

  Hej på er!

  Jag har kikat runt en del här på forumet och letat efter en bra tråd om bröllopsresa till Hawaii men inte hittat något bra.. 
  Vi är nämligen sjuukt sugna på att åka till antingen Maui eller Big Island direkt efter vårt bröllop som är 16 maj 2015.


  Det är mest pga coola "hikes", vattenfall, snorklingen med skölppaddor och delfiner och även för att vi fastnat för serien Hawaii five-0 där de visar fantastiska klipp på bland annat surfing(som vi vill testa). 
  Har någon varit där och kan säga vilken ö som skulle vara bäst?
  Vi har 1 problem.. Vi båda är under 25 (20 år är vi) och det verkar vara svindyrt att hyra bil då..!! Så himla tråkigt att det är så - vi har hittat bilar att hyra för ungefär 7000 kr för 2 veckor och det ser jag som extremt dyrt.. Det var av det som vi blev otaggade och nästan började tänka på andra länder som alternativ. Men det känns så tråkigt att släppa drömmen bara därför.. Tips på billiga hyrbilar??

 • Tis 13 jan 2015 19:35 #1

  Om det bara är bilen ni tycker är fördyr, så tycker ni inte att det är värt att offra för att få er drömresa?

  Nu har jag nollkoll på vad bilar brukar kosta då det är min kille som fixar och kollar det, men 7000 för 2 veckor känns för mig inte som en summa jag skulle hoppa över drömresan för :P förutsatt att pengarna finns Och går att avvara såklart :P man gifter sig ju (förhoppningsvis) bara en gång :)

 • Alylly­ra
  Visa endast
  Ons 14 jan 2015 16:50 #2

  Vi var på Hawaii på vår bröllopsresa för ett år sedan ungefär.

  Vi var där totalt tre veckor och tog oss igenom de fyra största öarna: Oahu, Maui, Big Island och Kauai.
  Vilken ö ni ska åka till tycker jag helt beror på vad ni är ute efter att göra.

  Oahu var vi mest i Waikiki, vilket är lite skönt turistigt och ett bra ställe att landa på och ta in stämningen. Vi gjorde inte så mycket annat än att sola och bada, SUPa, samt ta en vandring upp till Diamond head, vilket inte precis var någon ansträngande promenad...
  Oahu var den enda ön vi inte hade bil på, det funkade relativt bra eftersom Oahu har ett hyfsat bra kollektivtrafiknät till skillnad från de andra öarna. Dock är busstiderna svåra att tyda, speciellt om man vill åka till norra änden av ön.

  Maui hade vi bil och bodde några dagar i Kihei och några dagar utanför Paia. Om man bor inne i ett samhälle, typ Kihei eller Lahaina, kan man klara sig ganska bra utan bil ett par dagar. På Maui skulle jag rekommendera valsafari (se till att det är med ett licencierat företag som respekterar reglerna), vi tog en morgontur vilket var fantastiskt vackert! Lahaina passar bra för nybörjarsurfing.
  Road to Hana och Haleakana är två måsten på Maui, men då krävs förstås bil.

  Big Island bodde vi på båda sidor om ön, den östra var extremt regnig (alltså, det regnade varje dag, flera gånger om dagen). Det fanns heller inte så mycket att göra. Västra sidan var bättre, där var det stabilare väder och det finns gott om bra snorkling (till t.ex. two-step var det lätt att ta sig, vi paddlade också till James Cooks minnesmärke och snorklade där).
  För oss var höjdpunkten Volcanoes national park (vi är båda geologinördar...). Och Mauna Kea på kvällen var häftigt (men kallt!).
  På Big Island tror jag nästan att ni måste ha bil, det är väldigt långa avstånd mellan intressanta platser, extremt brant på sina ställen och i princip noll kollektivtrafik.

  Kauai passade vi på och vandrade mest. Mitt intryck var att Kauai erbjöd flest vandringsleder i alla former, men det kan också ha varit för att det var mest här vi letade efter dem. Men en stor del av ön är faktiskt naturreservat, så jag kan ha rätt...
  Vi bodde ungefär mitt på den västra sidan (Kapaa) och tog oss lätt med bil så långt vi kunde både söder/österut och norrut. Kauai var nog den av öarna som jag visste minst om och blev mest överraskad av.

  Om ni lätt vill kunna ta er till vandringsleder och turistmål så är bil ändå att rekommendera. Det tråkiga med USA är ju att mycket är uppbyggt kring bil, vilket gör det svårt att klara sig utan. Det finns ganska lite kollektivtrafik (i princip bara på Oahu + enstaka bussar på Maui) vilket gör att man blir väldigt bilberoende. För att minska på kostnaden kanske ni kan bo ett tag på ett ställe och bara hyra/låna cyklar för att ta er runt i stan, och sen hyra bil resten av tiden.

  Jag har många tips att komma med om du är intresserad, du kan skicka ett PM eller skriva i tråden om du undrar över något :)

 • Ons 14 jan 2015 18:28 #3

  Jag har inte heller så stor koll på vad som är rimligt för hyrbil i två veckor, men jag tycker inte det låter extremt dyrt. Förutsatt att försäkringar ingår för det har jag för mig att vissa ställen plötsligt kan lägga på priset när man ska hämta ut bilen. Dock ingen aning om det är så på Hawaii eller inte, men kan vara bra att kolla.
  Om ni inte absolut måste/vill ha bil kanske moped/motorcykel kan vara ett alternativ? I vissa länder är det ett vanligt färdmedel och jag tror att det för mig skulle kännas bättre att köra moped/motorcykel längs slingriga serpentinvägar längs bergsidor än bil. Just för att då behöver man inte vara lika nära kanten.

  Sedan vad jag vet så är Hawaii ett av de dyraste ställena man kan åka till vad gäller att leva där, som en souvenir T-shirt som kan kosta kanske 500kr. Så om nu 7000kr för hyrbil två veckor är dyrt generellt så kanske det inte är det just på Hawaii för att mycket där är väldigt dyrt.  

 • Tor 15 jan 2015 17:45 #4

  Tack för alla bra svar!Solig

  Jag förstår vad ni menar med bilkostnaden - klart man kan betala den om man verkligen vill åka dit. Grejen är att vi inte har tänkt oss att åka dit förrän nyss när vi började titta på tvprogrammet Hawaii five-0 och blev fast, och vi har egentligen inte sparat ihop så mycket pengar att det räcker till allt med tanke på att det är väldigt dyrt där som ni säger. Vi hade dock hopp på att det skulle fungera, men då kollade vi priset på hyrbil och det blev ganska avgörande för oss när vi kände att det blev dyrt redan innan det. vi vet heller inte hur mycket pengar vi kommer få i bröllopsgåva, så det är inget vi kan räkna med heller såklart. 


  Alternativen vi har är Mauritius, Guadeloupe och Bali men Hawaii känns så mycket mer lockande ändå och därför hoppas vi att det kan funka på något vis.. Det känns ändå kanske som ni säger att det är nu eller aldrig? :)
  Alyllyra - jag hör gärna av mig och får tips av dig! Just nu undrar jag bara om du upplevde allt som extremt dyrt när ni var där och vad er resa ungefär gick på?

 • Tor 15 jan 2015 18:58 #5

  Om Hawaii är för dyrt att vara på så kanske någon av alla öar i Karibien skulle vara något? Tittade lite snabbt och flygresor verkar kosta ungefär lika mycket till Hawaii som tex Costa Rica/Jamaica, men jag tror att många av öarna i Karibien är billigare att leva i än Hawaii.

 • Tor 22 jan 2015 15:43 #6

  Jag älskar Hawaii, men om ni inte rest mycket så finns det massor av andra alternativ också. Hawaii är väldigt amerikanskt med allt vad det innebär - på gott och ont.

  Som woho skriver kan ni också åka till Karibien (har varit på många av de öarna om ni har några frågor) och jag rekommenderar verkligen Seychellerna. Där behövs ingen bil. Söderhavet och Maldiverna är också drömresmål också, men det är väldigt dyrt.

 • Alylly­ra
  Visa endast
  Tor 22 jan 2015 18:28 #7
  emmanordlinder skrev 2015-01-15 17:45:17 följande:

   


  Alyllyra - jag hör gärna av mig och får tips av dig! Just nu undrar jag bara om du upplevde allt som extremt dyrt när ni var där och vad er resa ungefär gick på?


  Vi var där i totalt 3 veckor och jag har inte stenkoll på vad vår resa gick på, men om jag skulle gissa så kanske 60 000 kr totalt? Biljetterna kostade ca 25 000 kr för två, och sen var det boende, bilar, flygresor mellan öarna, mat och "upplevelser" på det.

  Dyrt eller inte är ju relativt. Hawaii är dyrt för att vara USA, och det beror ju på att de i princip importerar alla varor. Men det är inte dyrt jämfört med Sverige, utan vi upplevde att det var ungefär samma priser som här.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll