• augusti2015

    Stockholmsbrudar 2015

    mycketsaft skrev 2015-03-12 12:23:14 följande:

    Är det den mörkblå med ett smycke? Alla klänningar där var jättefina!

    Pojken hinner bli 6 år och flickan hinner bli 3. Vi kommer att vara utomhus och jag tror inte barnen kommer att våga gå före oss så de kommer troligtvis att gå bakom eller hålla oss i handen. Verkar de alldeles för nervösa får de sitta hos mormor eller farmor.Klänningen och boleron kommer från H&M och jackan från Lindex. Jag har sett så mycket fint till henne så det är svårt att välja men jag tänkte ha rosa blommor i buketten och hoppas på att kunna matcha hennes klänning lite grann.


    Jag och teknik alltså... Det är en gammelrosa/pärlrosa klänning som är enaxlad och det är som blommor på axelbandet :)

    Ja man vet ju aldrig med barn, tur man har en hand ledig om det skulle behövas :)
  • augusti2015
    mycketsaft skrev 2015-03-14 20:23:13 följande:

    Aha, jag hittade åt den, jättesnygg!

    Plötsligt blev det lite besvärligare för oss

    Pappa och hans sambo får inte ledigt när vi ska gifta oss och det känns jättetrist. Pappa ska höra med en kollega på måndag om inte de kan lösa det tillsammans. Hans sambo däremot har en ny chef som är stenhård och det verkar helt omöjligt. Vi hade valt att ha det 7/7 trots att det är en tisdag för att datumet blir lite speciellt. Vår son är född 5/5 och vår dotter 6/6, då skulle ju 7/7 bli perfekt tänkte vi. Dessutom är det tre år mellan barnen och i år är det tre år sen yngsta föddes plus att vi varit tillsammans i 10 år. (mycket siffror) Så det känns lite som att det är meningen att vi ska gifta oss just då. Jag vet ju så klart att sådant egentligen inte har någon betydelse men jag har snöat in på just det datumet och det känns tungt att byta. Sen blir det svårt att hitta vigselförrättare som kan på helgen, de flesta är upptagna eller redan bokade och så kan jag inte sminkas hos den jag vill :( Vi har ju dessutom beställt ringarna där det står 7/7-15. Samtidigt är det viktigare att pappa är med än att det är "rätt" datum.


    Tack! Hoppas den är lika fin i verkligheten :)

    Va svårt! Förstår att datumet blir speciellt då. Hoppas verkligen att det löser sig på måndag för din pappa.
  • augusti2015
    Nightrod skrev 2015-03-25 08:53:07 följande:

    Var och handlade förra helgen på Brisak i gusfasberg/värmdö, fyllde bagageluckan med flaskor, vaser och ljusstakar och betalade strax under tusenlappen. För er som bor i stockholm kan jag verkligen rekomendera att åka dit och kika. Vi skall åka dit ett par vändor innan bröllopet till och se vad som erbjuds.

    Nu hoppas jag inte detta räknas som reklam, utan mer som tips för jag är ju inte för fem öre involverad i detta företag.


    Vad är det för ställe? :)
    mycketsaft skrev 2015-03-25 09:21:31 följande:

    Vad ska du ha för klänning?

    Banden i nacken måste kortas av med kanske 5 cm.

    Självklart ska jag ha annan bh och snörningen kommer att bli snyggare


    Vilken vacker klänning!! Skönt med bara små förändringar :)
    detondabrostet skrev 2015-03-24 19:38:52 följande:

    Idag skickade vi ut våra inbjudningskort! Vi gifter oss 8/8. 

    Det känns väldigt härligt, och ska bli spännande att ta emot alla svar!


    Skönt! Har ni gjort egna eller beställt? Har du någon bild?
  • augusti2015
    Nightrod skrev 2015-03-26 08:22:53 följande:

    Det är ett väldigt bra ställe för att handla massa prylar på.

    kolla deras hemsida :)

    Bara googla dem


    Ska kika! ;)
    stresso skrev 2015-03-26 09:07:20 följande:

    vi provsmakade menyn igår, så nu är förrätt och varmrätt spikad! ett till tankevarv på efterrätten dock... och sen är det dags att börja prova viner! 


    Så spännande, vad blev det för något? Vi ska på provsmakning nu den 13e, när vi fick inbjudningen till det så kändes April så långt bort och så vips så är vi snart där :D
    detondabrostet skrev 2015-03-26 20:43:06 följande:

    Ja, det känns verkligen skönt att ha det gjort! Jag hittade ingen bild där man ser allt ordentligt, men här ser man iallafall lite hur framsidan och lite av insidan ser ut. Jag har gjort dem själv digitalt och sedan skrivit ut. Bilden på framsidan har jag fått från någon sida på nätet där man kan göra egna trycksaker, resten är bara ett ihopplock av olika typsnitt.

    Min vigselring kom idag också! Väldigt nöjd måste jag säga. Det är den längst in, med stenar. 

      


    Vilka fina inbjudningar du gjort :) jättevacker ring! Vart kommer den ifrån?
  • augusti2015
    stresso skrev 2015-03-30 09:12:52 följande:

    gör gärna det, tack!

    känner att jag är lite sent ute med detta... olikt mig :Svi börjar med en karibisk räksallad och fortsätter med lammfilé, potatiskaka och rödvinssås. efterrätten fortfarande oklar dock... skulle ha testat lite i helgen men det blev helt enkelt inte av - ytterligare ett tecken på att dessert egentligen är oviktigt....


    Mumsigt! :) vi har faktiskt valt att ta bort desserten och bytt den till snittar innan middagen istället, vi tyckte det blev kaka på kaka med både tårta och dessert ;)
  • augusti2015
    stresso skrev 2015-03-31 08:01:24 följande:

    vi skippar tårtan helt, vet att några kommer bli halvt upprörda över det men de kommer ha synpunkter om allt så.... 


    Det finns alltid dom som ska ha synpunkter ;) tycker ni gör rätt i att välja så som ni vill ha det :)
  • augusti2015
    detondabrostet skrev 2015-04-01 09:22:44 följande:

    Tack! Ringen är köpt på Kaplans auktioner!


    Okej :) har varit inne där och kikat en del :)
  • augusti2015

    Kul att läsa om hur det går för er :)

    För oss har det hänt en del, min blivande har beställt kläder, vi var också och provsmakade menyn i måndags och har nu bestämt vilken mat vi vill ha. Tärnklänningarna kom i onsdags, dom var jättefina :) jag fick också ett paket från JJs som innehöll skor, väska, champagneglas, tårtbestick, blomsterkorg till brudnäbben och lite dekorationer. Vi har även bestämt ringar men inte beställt dom än så det börjar väl bli dags. Sen känns det som att det är dags att börja med detaljerna och boka provfotografering :)

  • augusti2015
    bride2B skrev 2015-04-19 20:55:37 följande:

    Vad härligt att saker och ting börjar falla på plats! Tycker det känns så skönt när man kan pricka av saker på listan.

    Ser fram emot när alla har svarat, så att man kan börja fundera på bordsplacering osv. Nu i veckan ska jag kolla upp frisör och brudbukett. Skulle vara skönt att ha det bokat. Sen är det ju miljoner småsaker att fixa, men det känns inte lika akut. 

    Nyfiken på vad det blev för meny för er del.


    Ja verkligen, jag är lika nöjd varje gång jag får göra en bock i checklistan haha.

    Jag håller med, tycker folk är dåliga på att svara, men vi får väl skylla oss själva som var tidiga med inbjudningskorten och satte ett sent osa. Hoppas att du hittar några som känns bra, vi tänkte göra det enkelt för oss och beställa alla blommor från dem som gör bordsdekorationerna, nu behöver vi bara hitta en tid som vi kan gå dit och prata ihop oss med dem

    Vi valde den klassiska menyn med toast Skagen och oxfilé :) hur går era tankar?
  • augusti2015
    bride2B skrev 2015-04-20 20:44:56 följande:

    Ja, jag pratade också med henne om brudbuketten, och eventuellt får det bli genom dem också. Enda "haken" är att om man ska ha t.ex blommor till håruppsättning, corsage osv så måste man åka dit och hämta det, och jag vill helst inte behöva åka iväg och stressa. Men det löser sig alltid.

    Sambon är nog också mest inne på den klassiska, och jag tyckte också att oxfilén var den godaste varmrätten. Dock blev jag lite sugen på antingen den lufttorkade skinkan med sparris eller anklevermoussen. Sen har vi länge pratat lite fram och tillbaka om det här med dessert. Tycker det blir lite mycket med både det och tårta, så därför skulle jag nog vilja ha ostbrickan. Men vi får se vad vi kommer fram till.


    Till oss sa hon att de kunde ta med sig dem när de skulle komma med de andra blommorna, men det kanske hinns med beroende på när man har vigseln. Vilken tid är er vigsel?

    Okej, kunde man ta oxfilén till tex anklevermoussen? :) vi bestämde faktiskt att hoppa desserten helt eftersom vi ändå ska ha tårta, vi fick byta ut dessert mot snittar till gästerna under tiden vi är och fotograferas :) har du hittat frisör än?
  • augusti2015
    mycketsaft skrev 2015-04-23 12:17:42 följande:

    Har kommit på ett ganska stort problem.. Toalettbesök med brudklänningen! Nu har jag ju utvecklat en ordentlig partyblåsa tack vare att jag jobbar på sjukhus men det kommer ju garanterat att bli några glas vatten extra om det är varmt ute och med all nervositet. Jag började inse att jag troligtvis kommer att ha klänningen i närmare 12 timmar och då finns det ju en överhängande risk att jag måste besöka toan. Det får nog bli så att jag tar med två personer som får hålla upp klänningen åt mig. 


    Jag fick tipset i en klänningsbutik att man skulle ha med sig två stycken om kunde hålla i klänningen och sen sätta sig bak och fram ;)
    bride2B skrev 2015-04-24 13:58:27 följande:

    Vår vigsel är kl 14.45. Pratade också om att de kunde leverera brudbuketten samtidigt som resten av blommorna. Antar dock att de gör det samma dag? Tänker att om man ska fixa håret på förmiddagen så kanske man inte hinner åka dit och hämta upp det först. Men jag vet inte. Får höra vad de säger.

    Jag vet faktiskt inte om man får lov att ta oxfilén till någon annan meny. De sade ju att den menyn var spikad. Men å andra sidan, och man fortfarande betalar det lite dyrare priset men byter till en av rätterna från den billigare menyn så kan jag tycka att det borde gå. Men vi har som sagt inte diskuterat det med dem än. Och eftersom man får lov att byta ut desserten mot snittar så borde det väl inte vara helt omöjligt? Vi har också funderat på att göra det bytet, men eventuellt tar vi ostbrickan istället. Då blir det ju fortfarande gott med en söt tårta till kaffet sen. 

    Jag har inte hittat någon frisör än. Har inte varit inne hos de vi har här, då jag varit sjuk den här veckan. Tyvärr har de inga referensbilder på hemsidan, vilket jag tycker är lite dåligt. Man vill ju vara säker på att de klarar av att göra något snyggt, och som dessutom håller hela dagen och kvällen. 


    Det har du nog rätt i! Ska ni dekorera något i kyrkan?

    Dom har varit rätt flexibla när vi frågat om allt möjligt så hör med dom :)

    Det verkar vara vanligare att de inte har bilder på sina uppsättningar än tvärtom av någon konstig anledning, tror det bästa är om man kan ha en provuppsättning så man får se.
  • augusti2015
    bride2B skrev 2015-04-26 20:18:05 följande:

    Jag tror inte vi kommer dekorera mer än vad som ingår. Har för mig att jag läste nånstans att någon typ av blommor kommer finnas. 


    Okej :) det måste jag kolla upp.
  • augusti2015
    1augusti2015 skrev 2015-05-10 14:05:25 följande:

    Hej alla blivande brudar! Jag håller för fullt på att leta bil som vi ska åka i till och från festen. Känns som en dyr post när vi bara ska åka en kort bit. Hur gör ni andra med den biten? Någon som struntar i att hyra bil? Ni som hyrt - vart har ni gjort det?

    Tacksam för svar :)


    Mina svärföräldrar bokade en Rolls Royce till oss via www.brollopsbilar.se jag vet inte vad det kostade men dom priser som jag sett på nätet så håller jag med om att det är dyrt.
Svar på tråden Stockholmsbrudar 2015