• Äldre 8 Jan 21:13
    54495 visningar
    239 svar
    239
    54495

    Stockholmsbrudar 2015

    Här tänkte jag att vi stockholmsbrudar kan tipsa, bolla idéer osv med varandra :)

    Vi gifter oss den 8/8 i Järfälla kyrka och ska ha bröllopsfesten på Barkarby Gård (Lasse-Majas värdshus)

    Hur långt har ni kommit i planeringen?

  • Svar på tråden Stockholmsbrudar 2015
  • Äldre 10 Jan 11:59
    #4

    Nightrod, det tycker jag absolut! Ni ser ut sätta kommit en bra bit, skönt! Hur kommer det sig att det blev Lysekil om man får vara nyfiken?

    Ankan 1984, va kul att vi har våra bröllopsfester så nära varandra :) vad är Tallebo för ställe? Dom har tre olika bröllopspaket på Lasse-Maja 1095, 1195 eller 1400 per person så det beror på vilken mat vi väljer efter att vi varit på menyavsmakning i april :)

    Marilynandi, va häftigt med bröllopsfesten på en båt :D hur många blir ni? Skönt att ni hunnit med en del. Vart hittade du din klänning?

    Förutom kyrka och festlokal så har vi även bokat fotograf, smink och hår (är bortskämd med en syster som är frisör och duktig på smink), vi har bokat hotell natten innan och till bröllopsnatten, tärnor är klara (mina två systrar) marsalker är klara (hans bror och bästa vän) brudnäbb är klar och hon har även köpt klänningen hon vill ha ;) toastparet har också tackat ja. Sen har vi faktiskt skickat ut inbjudningarna som vi gjorde klara i höstat, vi tänkte det var lika bra att skicka ut så gästerna inte bokar upp sig på annat, hinner skaffa barnvakt (bröllopsfesten ska vi ha utan barn) osv. Nu kollar vi på ringar, letar band och jag är på klänningsjakt. Har ni varit i någon bra klänningsbutik som ni rekommenderar?

    Är det någon av er som ska på någon av bröllopsmässorna?

  • Äldre 12 Jan 18:15
    #7
    Nightrod skrev 2015-01-12 11:20:23 följande:

    Jag är från v-kusten, frugan från skåne. Stenruinen i Lyse är grymt fin (se bild) sedan har vi mitt föräldrahem en timma därifrån med massor sovplatser, vår sommarstuga 3,inuter från kyrkan med 16 sovplatser (två små hus på tomten) så det kommer underlätta för de långväga gästerna. Därför blev det i Lysekil


    Det såg verkligen jättefint ut! :) vi kikade lite på en kyrkoruin som ligger i Sigtuna innan vi bestämde oss :) Då förstår jag, praktiskt att kunna fixa med så många sovplatser som inte kostar. Våra långväga gäster får tyvärr ta in på hotell, som tur är så ligger det ett bara någon minut från där vi har festen :) ska ni ha något särskilt tema?
    stresso skrev 2015-01-12 13:32:06 följande:

    vi gifter oss den 8/8 på baksidan av stadshuset mot vattnet och har festen på sjö och land (strandvägskajen, den turkosa pråmen). har bokat fotograf och musikant till vigseln, fokus just nu är att få tag i en vigselförrättare samt en bra salong som kan snygga till mig lite. inbjudningskorten nästan helt klara, men vi väntar till mars med att skicka dem. ganska mycket kvar än, sjö och land har t.ex. inga dukar eller porslin så allt sånt måste bokas :/


    Då gifter vi oss samma dag, vilken tid ska ni ha er vigsel? Det låter hur fint som helst :) hur många blir ni? Var letar man efter vigselförrättare? Har du kollat typ www.partyproffs.se/ ?
  • Äldre 12 Jan 19:15
    #9
    Nightrod skrev 2015-01-12 18:43:42 följande:

    Vi har temat steampunk men inget som övriga gäster behöver följa på annat sätt än att de endast får klä sig i gråskalor


    Var tvungen att googla, men va häftigt :D
  • Äldre 14 Jan 19:06
    #12
    stresso skrev 2015-01-13 08:42:37 följande:

    kl 16 gifter vi oss, då hinner vi fotas ganska mycket före vigseln och middagen kommer igång vid en rimlig tid :)

    vi bjuder ca 70 personer men tror att vi blir nånstans mellan 60-65. vi har bett om offerter från typ alla, både cateringbolagen och rena uthyrare. blandad respons får jag nog lov att säga... vissa väldigt service minded och måna om att sälja och andra.. not so much... och vi insåg för ett par dar sen att vi totalt felbudgeterat personalkostnaderna, men men, det blir bra ändå :)

    jag började med listan över godkända vigselförrättare (sök på länsstyrelsens hemsida) och gallrade bort de som bara utför vigsel i stadshuset (alltså inte på "annan plats"). sen googlade jag efter ljud-/videoklipp och andras omdömen, mend et är ta mig tusan skitsvårt att få veta vad folk tycker i efterhand! vi har hört av oss till en kvinna, men om hon inte svarar denna vecka går vi till nästa på listan, men vi har typ bara 6 namn som verkar bra (enligt andra då), så hoppas att de svarar snabbt!


    Va skönt med gott om fototid :) våra gäster kommer tyvärr få vänta på oss då vi har fotograferingen efter vigseln, vi tänkte dock hitta på något kul för dem att göra så länge och bjuda på lite snittar så kanske tiden går lite fortare.

    Va kul! Tur det är ni som väljer vilka ni vill anlita, då kan ni bara skippa dom med kass service ;)

    Oj låter som ett jätteprojekt, hoppas hon svarar snart så slipper ni tänka mer på det :)
    Nightrod skrev 2015-01-13 08:42:51 följande:

    Ja vi tror det kan bli riktigt snyggt, Hennes kläning är utvald, mina kläder likaså.Och vi tror det kommer bli så fint/snyggt tema på oss, stiligt men lite annorlunda


    Va roligt! Hoppas du lägger upp bilder sen, skulle vara spännande att få se resultatet :)
  • Äldre 15 Jan 07:03
    #14
    Nightrod skrev 2015-01-14 21:11:28 följande:

    Menar du från bröllopet eller på klänningen och kläderna.

    jorå skall lägga upp lite bilder det lovar jag


    Både och :)
  • Äldre 15 Jan 21:06
    #19
    Nightrod skrev 2015-01-15 08:44:06 följande:

    Denna blev det och slöjan är elfenbensvit


    Wow, kommer ju bli jättehäftigt med bara bruden i färg, vilken kul idé!
    stresso skrev 2015-01-15 09:53:10 följande:

    vi tänker smita iväg mellan huvudrätt och efterrätt också, för att få några bilder i skymning/solnedgång. som planen ser ut nu, det är ju lång tid kvar och saker hinner ändras, kommer vi göra korsord som vi placerar ut på borden, kanske ett korsord per 4-6 personer. alla ledtrådar handlar såklart om oss och sen är vissa rutor färgmarkerade så att varje korsords färgade bokstäver bildar ett ord. under vår lilla fotografering kan sen gästerna fundera på vad det är vi vill kommunicera med de ord som varje enskilt korsord bildar (typ: tack för att ni kom, njut av kvällen vinet dansen)

    vet brudpar som haft en liten tipspromenad på väg till festlokalen. som student var det ofta mingellekar som går ut på att hitta sin bordskavaljer men som kräver att man pratar med gästerna för att kunna lista ut vem det är. eller om er toastmaster ber alla skriva ner sitt bästa råd inför gifta livet till brudparet (kan bli fint att klistra in i gästboken). 


    Det blir säkert jättefina bilder då! Hoppas vi också kan få till det med solnedgångsbilder :) vilka roliga "lekar" du hade på lager, har du något exempel på mingelleken? Vi har tänkt att ha ett fotobås med antingen en polaroidkamera eller ett riktigt fotobås med lite kul rekvisita så gästerna kan ta bilder och sätta in i gästboken direkt under tiden vi är borta och sen tänkte vi någon tipspromenad men då verkar din mingellek roligare :D
  • Äldre 16 Jan 16:13
    #23
    Nightrod skrev 2015-01-16 08:30:25 följande:

    Ja jag tror att det kan bli väldigt effektfullt faktiskt :)

    Nu är det bara allt runt omkring med, accessoarer skor och mina kläder.

    har väl valt ut det mesta men har endel kvar


    Ja! :)

    Okej, jag har fått för mig att när man valt klänning/kostym så faller resten på plats ganska enkelt? Finns det någon punksteam affär eller beställer man på nätet?
    stresso skrev 2015-01-16 13:14:09 följande:

    jag har säkert glömt hälften men en gång fick alla herrar rita ett självporträtt, damerna drog sedan ur en låda och skulle därefter hitta sin kavaljer, en annan gång blev man tilldelad en känd person och skulle sedan mingla runt och hitta den kände personens partner, en tredje gång var alla gäster beskriva med sin hobby och så drog man en hobby och skulle hitta den som hade det intresset och en annan gång skulle man hitta den som fyllde år närmast sig själv.

    finns säkert tusen varianter till, googla på bordplaceringslek eller hitta sin bordsdam eller något liknande så får ni nog varianter att välja på :)


    Dom var ju jättekul och så slipper man ju göra bordsplacering ;). Jag fick för mig att man skulle luska reda på vem ens bordsgranne var typ "din bordsgranne kör en Porsche"" och så fick man fråga runt vem som kör Porschen haha.
  • Äldre 17 Jan 09:09
    #26
    Nightrod skrev 2015-01-16 16:57:57 följande:

    Vi letar på nätet finns så mycket roligare saker där, men skulle vi snubbla på något i en butik så köper vi d


    Okej :)
    stresso skrev 2015-01-16 17:02:50 följande:

    så kan man ju också göra om man vill - det uppmuntrar ju till att gästerna pratar med varandra. dessutom har du ju då redan funderat på vilka som kan passa bra ihop och fått dem att connect:a innan de sätter sig till bords :)


    Ja det tåls ju att tänkas på :) får väl se hur det går med bordsplaceringen ;)
  • Äldre 17 Jan 10:35
    #27

    Hur gör ni med musik till bröllopsfesten?

    Vi ha tänkt att ha ett coverband, har ni några tips på ett bra coverband som kan spela alltifrån musik som de äldre gästerna uppskattar till dagens hits, som inte är svindyra?

Svar på tråden Stockholmsbrudar 2015