Inlägg från: kochen93 |Visa alla inlägg
  • kochen93

    Hjälp en brudtärna i nöd!

    Som någon som har studerat retorik kan jag bara säga: Ta inte ett färdigt tal. 

    Berätta vad du känner om paret, varför du älskar dom/någon av dem, vad för fantastiskt ni har gjort tillsammans och kanske varför du tror att paret kommer att hålla för evigt. Det behöver absolut inte vara ett långt tal, men håll dig borta från klyschor som egentligen inte säger något (Hörde exempelvis ett tal där tärnan pratade om "allt de varit med om och att hon skulle gå igenom eld för bruden", där tärnan aldrig egentligen berättade om deras äventyr och vänskap). genom att göra det personligt, hjärtligt och varmt så lär du göra brudparet väldigt rörda, eftersom det kommer från era personliga erfarenheter som de kan relatera till.

    Ex. Maria, du är underbar, som när du stannade uppe hela studentnatten mig, trots att jag låg däckad i ett hörn. Det är den här hos dig som gör att jag vet att du kommer att göra allt för Krister, oavsett vad som väntar i er framtid. 

    Hoppas du kan läsa allt kladd och lycka till med talskrivandet!

  • kochen93

    Om du är villig att lägga en slant på talet kan du ju alltid prata med en retorikkonsult. Jag följer en fantastiskt duktig tjej vid namn Sara Lundberg, som har börjat inrikta sig på talskrivning. Tror att hon skulle kunna vara till stor hjälp (både med talet och framförandet) om du skulle behöva.

Svar på tråden Hjälp en brudtärna i nöd!