• Aniara4

    Kostym till kvinna ?

    Jag tror det kan tolkas som att du driver med dem, som en politisk markering, eller som att du är okunnig... Beror ju på vilka inbjudarna (och övriga gäster) är förstås, det kan ju funka. Men om du som kvinna har kostym är det risk att du ser mer business ut än festklädd. Helsvart klädsel är inte heller optimalt på bröllop - ska man vara riktigt strikt ska inte ens männen ha svart kostym utan mörkblå eller mörkgrå eller liknande, och de har ändå en vit skjorta och en färgglad slips som bryter av.

    Mer korrekt skulle vara att ha ett par tjusiga byxor i siden eller nåt annat blankt och festligt material, gärna lite fladdriga, och så något festlig och fin top till det. Det måste inte vara kjol, men det måste vara fint och uppklätt!

    Men som sagt, det kan funka beroende på sammanhanget och om det är en klädstil som kommer naturligt för dig - och om du blingar upp klädseln ordentligt! Och framför allt skulle det vara extremt oartigt om någon annan kom med synpunkter på din klädsel, inbjudare eller gäst. Tanken är att gästerna ska klä sig festligt, och du har gjort en ansträngning och gjort dig så fin du kan i något du fortfarande känner dig bekväm i, det ska vara gott nog.

Svar på tråden Kostym till kvinna ?