• Äldre 31 dec 23:02
  3505 visningar
  11 svar
  11
  3505

  Bröllopsresa nov/dec 2015

  Vi gifter oss 12 september 2015 men det är ingen rolig tid egentligen att åka någonstans så vi ska spara resan till november, december eller kanske januari istället. Vi vill vara borta i alla fall två veckor och hålla oss borta från Europa. Vi är ute efter sol, bad, fina stränder, shopping, upplevelser (snorkling etc). Vart åker vi då? Budget ca 50.000:-


  Ej Europa, Mexico, Thailand.

 • Svar på tråden Bröllopsresa nov/dec 2015
 • Anonym (t)
  Äldre 1 jan 12:36
  #1

  Florida

 • Äldre 1 jan 19:31
  #2

  För 25 000:- per person kommer ni långt om ni bokar lite själva!
  Florida kan kanske vara lämpligt som anonym här ovan föreslår. Kanske en kombination av Miami med hyrbil (möjliggör shopping, utflykter till Key west osv) en vecka och därefter en kryssning i Karibien?

  Då får ni både sol och bad + shopping och upplevelser i Florida och sen en lite lyxigare kryssning där ni kan hitta turer som tar er till platser ni kanske inte varit på tidigare, som Jamaica där ni exvis kan ta en Rum Tour på Appleton-destilleriet.

  Det bör absolut inte vara några problem att få ihop till den budgeten, åker ni inte över jul och nyår så kan ni säkert hitta helt okej flygbiljetter för 5000:- per person, hotell i Miami för 400:- per person och natt, hyrbil för kanske 1800:- för en vecka och sen en kryssning för 8000:- per person. Cirka 33500:- plus mat och nöjen (förutom under kryssningen då det ingår helpension). Jag brukar titta efter flygpriser, hotell och hyrbil på reseguiden.se och har hittat en hel del prisvärda kryssningar på www.royalcaribbean.se/ (har inte åkt med dem själv men har hört goda omdömen).

  /C

 • Äldre 2 jan 10:31
  #3

  Kryssning i Karibien

 • Äldre 2 jan 20:31
  #4

  Safari! Antingen Kenya/Tanzania eller Sydafrika. Kombinera med en veckas sol & bad!

 • Äldre 3 jan 09:52
  #5

  Vi hade faktiskt också tänkt åka i November, för oss lutar det åt Bali. Man kan få ganska mycket för pengarna och så kan man göra lite mer än bara mysa och äta gott.
  Ett annat förslag är att gå till en resebyrå och be dem titta på förslag åt er.

 • Äldre 4 jan 16:12
  #6

  Vi har nyligen tillbringat 2 veckor i Karibien på ön St Maarten/St Martin. Vi bodde i staden Philipsburg på den holländska sidan men åkte över till den franska sidan två gånger under vistelsen. Vi skulle gärna åka tillbaka till ön men då hellre bo på den franska sidan (förmodligen Grand Case) eftersom det där finns fler restauranger som har kvällsöppet. Vill man känna på lite äkta karibisk stämning kan man åka till Philipsburg under en dag eftersom det är full fart när kryssningsfartygen lägger till där.
  Karibien är ett bra alternativ till ex. Thailand eftersom flygtiden är ungefär densamma liksom vädret. Dock är det inte lika billigt att leva där (räkna med svenska priser). Ving flyger direkt från Arlanda via Landvetter och vi betalade totalt ca 45 000 kr för våra två veckor där (resa, boende, mat plus fickpengar).
  Lycka till med er bröllopsresa! :)

 • Äldre 4 jan 22:36
  #7

  Tack för underbara tips! Dock avstår vi från Afrika pga oroligheter, ebola, IS etc. Kan man verkligen gå till en resebyrå med absolut noll planer? Och hur mycket pengar kan man spara på att inte åka med bolag som apollo, ving etc? Bali har vi också funderat på!

 • Anonym­5000
  Äldre 5 jan 11:08
  #8

  Att välja bort hela Afrika pga Ebola (västafrika) och IS (Syrien/Mellanöstern/Nordafrika) är som att välja bort Thailand för att det är krig i Syrien eller Spanien för att det är oroligt i Ukraina... Men det finns ju såklart andra fina ställen i världen och man ska ju känna sig trygg!

  Borneo/Malaysia kanske? Vädret i Karibien kan väl vara lite ostadigt på hösten, även om orkansäsongen väl ligger något tidigare än nov/dec. Det är inte alltid så att det blir billigare att resa själv, utan det beror ju på resmål. Den största vinsten med att boka själv är väl att man slipper charterresmålen!

 • Äldre 8 jan 20:54
  #9
  blivandefruw skrev 2015-01-04 22:36:44 följande:

  Tack för underbara tips! Dock avstår vi från Afrika pga oroligheter, ebola, IS etc. Kan man verkligen gå till en resebyrå med absolut noll planer? Och hur mycket pengar kan man spara på att inte åka med bolag som apollo, ving etc? Bali har vi också funderat på!


  Klart att ni kan gå till en resebyrå utan att ha några speciella önskemål! Då hjälper de ju till att ta fram en massa förslag och utifrån dem lista ut vad ni egentligen vill :)

  Det behöver inte alltid vara billigare att boka resan själv. Som ett exempel kan jag ta vår resa till Karibien. Vi betalade totalt 34 000 för att åka med Ving (boende med frukost och flyg). När vi tittade på att boka resan själv skulle bara flyget gå loss på 34 000 kr.... Och då kollade vi ändå på olika bolag som brukar flyga till Karibien! Men det beror säkert lite på till vilket ställe man reser, i vårt fall var det inte billigare i alla fall :)
 • Äldre 15 jan 03:07
  #10

  Självklart så kan ni gå till en resebyrå utan bokningstvång. Dem är till för att sälja så självklart så kommer dem att försöka locka er att boka men stå på er. Ha en lista på vart ni kan tänka er, vad ni vill få ut av resan, vad ni har för krav bara.
  Att boka utan resebolagen går utmärkt, se till att läsa resencionerna över hotellet innan ni bokar bara.

 • Anonym (jck)
  Äldre 28 feb 15:40
  #11

  Vi gifter oss också den 12:e september (2015), vi åker på vår bröllopsresa den 16:e september. Vi bokade Bali. September ska vara en perfekt månad att åka dit. 


  Vi bokade vår resa via Myplanet (rekommenderar dem varmt då vi rest med dem tidigare. Super bra service, snabba svar och återkopplingar, samt att de är otroligt kunniga på sina resmål)
  De har en underbar DreamCollection med lyxiga resor till Bali. Men man kan givetvis plocka ihop en egen modell av hotell och upplevelser. Vilket vi gjorde.
  www.myplanet.se/dreamcollection
  Vill man besöka dem fysiskt så har de en butik i Göteborg. 

  Vår resa slutade på 58 100:- då ingår bland annat (flyg t/r med Thai air) limousinservice, spabehandlingar samt att vi har alldeles egen pool på båda hotellen. Väljer man bort lite spabehandlingar och annat småplock som vi valde att ha med så kommer ni nog ner till runt 50 000:- :)

Svar på tråden Bröllopsresa nov/dec 2015
Logga in
Bli medlem